• شنبه / ۴ آذر ۱۴۰۲ / ۱۶:۵۹
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 1402090402488
  • منبع : بازار

آشنایی با سردخانه‌ها و مزایای آن‌ها

آشنایی با سردخانه‌ها و مزایای آن‌ها

سردخانه‌ها فضا های سرپوشیده‌ای هستند که برای نگهداری از مواد حساس به دمای بالا مانند بسیاری از مواد غذایی کاربرد دارند.

به گزارش ایسنا به نقل از وب سایت بام تبریدسازان،  سردخانه‌ها امروزه در زنجیره‌های تامین برای ذخیره سازی کاربرد دارند. همچنین از آنها ممکن است که برای یخ‌سازی نیز استفاده شود.

سردخانه چیست؟

برخی کالاها برای نگهداری به دمای پایین نیاز دارند. سردخانه نوعی انبار است که برای نگهداری از چنین کالاهایی طراحی شده است. این نوع انبارها چیزی فراتر از انبارهای معمولی هستند؛ زیرا سیستم‌های کنترل دمای پیشرفته ای مانند تونل انجماد و زیر ساخت های تخصصی برای حفظ محدوده دمایی خاصی دارند. در این نوع انبارها حفظ دما از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است؛ زیرا حتی کوچک ترین تغییرات دما نیز می تواند منجر به خرابی و فاسد شدن محصولات شود.

ویژگی های سردخانه‌ها

آشنایی با سردخانه‌ها و مزایای آن‌ها

در سردخانه‌ها چندین سیستم مختلف در نظر گرفته شده است تا محل مناسبی برای نگهداری از کالاها و مواد خوراکی آسیب پذیر باشند؛ برای مثال در ساخت این انبارهای مخصوص از مواد عایق، موانع بخار، سیستم های تبرید، سنسور های دما و همچنین دستگاه های نظارتی استفاده می شود. نحوه ساخت، چیدمان و قرار دادن این امکانات باید به نحوی باشد که ظرفیت ذخیره سازی به حداکثر برسد و در عین حال، نگرانی از بابت عبور جریان هوا و تغییر دما وجود نداشته باشد. علاوه بر این موارد، در سردخانه مواد غذایی ممکن است که از تجهیزات دیگری برای ایمنی بیشتر استفاده شود؛ برای مثال سیستم های اطفاء حریق و منبع برق پشتیبان برای تامین برق انبار در صورت قطعی از جمله این موارد برای محافظت از محصولات در برابر شرایط پیش بینی نشده است.

انواع سردخانه‌ها

هنگامی که صحبت از سردخانه می‌شود، باید بدانید که مدل‌های مختلفی از این نوع انبارها با امکانات مختلف وجود دارند. به طور کلی، همه این انبارها را می توان به دو دسته تقسیم کرد:

انبارهای یخچال دار

متداول ترین نوع سردخانه‌ها مدل یخچال دار است. این نوع انبار ها در دو دسته مختلف طبقه بندی می شوند. یخچال‌دار های دسته اول دمای انبار را بالاتر از دمای انجماد و یخچال‌دار های دسته دوم دما را پایین تر از دمای انجماد نگه می دارند.

طیف وسیعی از محصولات مانند غذاهای منجمد، لبنیات و... را می‌توان در این نوع انبار ها نگهداری کرد.

انبارهای تحت کنترل

انبارهای تحت کنترل نیز نوعی سردخانه مواد غذایی هستند؛ اما با این تفاوت که به دلیل تجهیزات نصب شده در انبار می توان دمای اتاق و حتی سطح اکسیژن و دی اکسید کربن داخل انبار را تنظیم کرد. چنین قابلیتی بیشتر برای نگهداری از مواد غذایی ای مانند میوه ها و سبزیجاتی که باید برای طولانی مدت نگهداری شوند، مفید است. علاوه بر کنترل اکسیژن و دی اکسید کربن در این انبار ها، امکان ایجاد تغییر در گاز داخل سردخانه نیز وجود دارد. شما می توانید انواع مختلفی از گازها را برای افزایش عمر مفید محصولات و حفظ کیفیت آنها استفاده کنید. این انبارها مناسب‌ترین گزینه برای نگهداری مواد غذایی ای مانند گوشت های بسته بندی شده و محصولات تازه هستند.

آشنایی با سردخانه‌ها و مزایای آن‌ها

مزایای انبارداری در سردخانه ها

استفاده از سردخانه به عنوان انبار مزایای بسیار زیادی دارد. برخی از این مزایا عبارتند از :

افزایش عمر و ماندگاری و کاهش فساد محصولات

اولین مزیتی که باعث می شود، بسیاری از کسب و کارها از این نوع انبارها استفاده کنند، افزایش عمر و ماندگاری و کاهش فساد محصولات است. بسیاری از محصولات باید با حفظ شرایط دمایی خاصی نگهداری شوند. در غیر این صورت، محصول به سرعت فاسد می‌شود و کسب و کار با خسارات مالی زیادی دست و پنجه نرم می کند. این موضوع برای کسب و کارهایی که نیاز دارند محصولات خود را برای مدت طولانی نگه دارند، بیشتر صدق می کند؛ به همین دلیل استفاده از سردخانه برای افزایش عمر و ماندگاری محصولات ضروری است.

انعطاف پذیری بیشتر در مدیریت موجودی

یکی دیگر از مزایای استفاده از انبار های سرد، مدیریت موجودی محصولات است. صاحبان کسب و کار می توانند محصولات را در هر فصل از سال به صورت عمده برداشت و در سردخانه‌ها ذخیره کنند. به کمک سردخانه‌ها دیگر نگرانی‌ای بابت خرابی محصولات وجود نخواهد داشت. محصولات ذخیره شده به تدریج به بازار عرضه می شوند. این نوع عرضه، زنجیره تامین کسب و کار ها را بهینه می‌کند. در همین راستا، ضایعات محصولات کاهش پیدا می‌کنند و افراد برای نوسانات شدید تقاضا آماده می شوند.

تضمین کیفیت و ایمنی محصول

دلیل بعدی برای استفاده از سردخانه، تضمین کیفیت و ایمنی محصول است. انبارهای سرد می توانند از رشد باکتری جلوگیری کنند. همچنین این انبارها برای کاهش سرعت واکنش های آنزیمی و در نتیجه خطر آلودگی مواد خوراکی، ضروری هستند. به کمک سردخانه ها دیگر نیاز نیست که صاحبان کسب و کار نگرانی ای بابت کاهش کیفیت محصولات خود داشته باشند. ارزش غذایی و ایمنی محصولات در صورتی که در انبار باکیفیت و مجهزی نگهداری شوند، تا مدت زمانی طولانی ثابت خواهد ماند.

انتهای رپرتاژ آگهی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha