غفار امانی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا درباره استعدادیابی ورزشی و قهرمانپروری در استان زنجان، اظهار کرد: استعدادیابی مقولهای است که در یک فرآیند، ورزشکاران غربالگری میشوند و افرادی که شرایط لازم رشته ورزشی خاصی را دارند، جدا و بعد از این به مرحله استعدادپروری وارد میشوند.
وی افزود: استعدادیابی دو جنبه دارد که یکی از جنبههای آن استعدادیابی سیستماتیک است؛ در این روش بهصورت علمی شاخصههای بدنی و روانی افراد سنجیده میشود و هر شخصی که فاکتور رشتههای ورزشی را داشته باشد برای آن رشته انتخاب میشود و در مسیر استعدادپروری میگیرد.
او تصریح کرد: جنبه دیگر استعدادیابی، استعدادیابی میدانی است و اعتقاد داریم در کشور باید بیشتر به سمت استعدادیابی میدانی حرکت کنیم تا نتیجه خوبی بگیریم. این روش، دو حالت دارد که در یک حالت در میان ورزشکارانی که تحت نظر مربیان تمرین میکنند، طبق تجربه مربیان افراد دارای استعداد را شناسایی و با آنها کار میکنند.
امانی با اشاره به برگزاری مسابقههای ورزشی ردههای پایه و با بیان اینکه در حوزه نونهالان وضعیت خوبی در استان زنجان داریم، ادامه داد: در بخش دیگر استعدادیابی میدانی، مسابقههای ورزشی ردههای سنی پایه موثر است که افراد مستعد خود را در آنها نشان میدهند.
معاون توسعه امور ورزش اداره کل ورزش و جوانان استان زنجان بیان کرد: هیأتهای ورزشی مسؤول استعدادیابی و استعدادپروری در رشته خاص خود هستند؛ افراد علاقهمند و با استعداد را به رشته خود را جذب میکنند، پرورش میدهند و به مرحله رشد وارد میکنند. همچنین در راستای استعدادیابی، هیأتهای ورزشی استان در مدارس حضور مییابند و با توجه به فاکتورهای رشته خود، افراد مستعد را برای حضور دعوت میکنند.
وی با اشاره به اهمیت ورزش و تاکید بر توجه خانوادهها به امر ورزش، افزود: ورزش پدیده بینظیر قرن حاضر است؛ ورزش اثرهای مثبت فراوانی بر جوامع انسانی، شخصیت، سلامت جسمانی و روانی افراد دارد. همچنین ورزش یکی از لازمههای زندگی بشریت است و باید در برنامه هر خانوادهای قرار گیرد.
انتهای پیام
نظرات