• پنجشنبه / ۲ آذر ۱۴۰۲ / ۱۱:۲۶
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1402090201091
  • خبرنگار : 50123

مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک‌ها چه بلایی سر انسان می‌آورد؟

مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک‌ها چه بلایی سر انسان می‌آورد؟

ایسنا/چهارمحال و بختیاری کارشناس دارویی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد گفت: تجویز آنتی‌بیوتیک در زمان بیماری منوط بر مصرف یک دوره کامل است، در غیر این صورت موجب می‌شود برخی میکروب‌ها ضعیف و برخی میکروب‌ها قوی‌تر شوند.

معصومه نعمت‌بخش در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: آنتی‌بیوتیک یا داروهای ضد میکروب از جمله داروهایی هستند که علیه عفونت باکتریایی و قارچی استفاده می‌شوند و به هیچ عنوان مورد استفاده عفونت ویروسی نیستند.

وی افزود: کشف داروهای آنتی بیوتیک موجب شد تا خدمت بزرگی به بشریت صورت گیرد، زیرا موجب حفظ جان میلیون‌ها انسان شد، اما به همان اندازه که مهم و موثر هستند، مقاومت آن‌ها نیز خطر بزرگی محسوب می‌شود و به عنوان تهدیدی برای جامعه است.

این دکترای حرفه‌ای داروسازی گفت: تجویز آنتی‌بیوتیک منوط بر مصرف یک دوره کامل در زمان بیماری است، زمانی که علائم بیماری در کمتر از یک دوره مصرف بهبود پیدا می‌کند و سریع‌تر از اتمام دوره مصرف آنتی بیوتیک را قطع می‌کنید موجب می‌شود برخی میکروب‌ها ضعیف و میکروب‌هایی قوی‌تر شوند.

نعمت‌بخش ادامه داد: با قطع خودسرانه، میکروب‌های قوی که باقی مانده‌اند همچنان رشد و تکثیر پیدا می‌کنند و به تبع ممکن است تغییراتی در ژنتیک و مقاومت‌پذیری بدن افراد ایجاد شود که مصرف آنتی بیوتیک دیگر پاسخگو نخواهد بود.

این کارشناس دارویی گفت: بدن افرادی که نسبت به مصرف آنتی بیوتیک مقاومت پیدا کرده، برای دیگر بیماری‌ها دارو جوابگو نخواهد بود که در این صورت عفونت منتشر می‌شود و در این مواقع دارویی برای جوابگویی وجود نخواهد داشت.

وی بیان کرد: توصیه می‌شود آنتی بیوتیک با نسخه پزشک تجویز شود، از مصرف خودسرانه پرهیز و داروی تجویز شده به دیگران توصیه نشود، همچنین مدت اسفاده از آنتی بیوتیک کمتر از حد مطلوب نباشد، تا پایان دوره مصرف و به توصیه پزشک و داروساز توجه شود.

نعمت‌بخش با بیان اینکه عارضه گوارشی از عوارض طبیعی مصرف آنتی بیوتیک‌هاست، ادامه داد: عوارض ناشی از مصرف ممکن است طبیعی باشد، نباید صرفاً با عارضه گوارشی مصرف آنتی بیوتیک قطع شود.

به گفته وی، برخی از افراد در هنگام عفونت ویروسی اصرار بر تجویز آنتی بیوتیک از سوی پزشک دارند، باید این مساله مدنظر قرار گیرد که عفونت ویروسی هیچ لزومی برای تجویز آنتی‌بیوتیک نداشته و جایگاهی ندارد.

وی خاطرنشان کرد: گرچه‌ هر ساله تعداد داروهای کشف شده، بیشتر می‌شود اما میکروب‌ها به همان اندازه کاملاً هوشمندانه به میکروب‌های مقاوم‌تری تبدیل می‌شوند.

انتهای پیام
 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha