موسیالرضا صفری صبح پنج شنبه ۲ آذر ماه ۱۴۰۲ در گفتوگو با ایسنا در خصوص چگونگی نصب و استفاده صحیح از لوازم گاز سوز از قبیل، بخاری، شومینه، آبگرمکن و هر وسیلهای که با سوخت فسیلی کار میکند، اظهار کرد: همه ساله صدها نفر از هموطنان به دلیل عدم نصب صحیح و استفاده نامناسب این نوع وسایل گرمایشی، دچار مسمومیت و حتی مرگ میشوند.
وی با بیان اینکه گاز منوکسید کربن، گازی بیرنگ و بیبو بوده که بر اثر احتراق ناقص تولید میشود و هر ساله سلامت شمار زیادی از هم استانیها و هموطنان ما را تهدید میکند، ادامه داد: بیشتر اتفاقات ناگوار با استفاده از آبگرمکن یا بخاریهای فرسوده یا دارای نقص فنی و فاقد دودکش یا دارای دودکش بدون عملکرد مناسب در منزل رخ میدهد که بیشترین موارد ابتلا به مسمومیت ناشی از این موارد هستند.
رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری گرگان با اشاره به اینکه رنگ زرد شعله بخاری نشان از احتراق ناقص و خطرناک بودن آن دارد، افزود: آنچه به عنوان اولویت در چگونگی سوخت صحیح بخاری و یا دیگر وسایل گازسوز ملاک بوده «شعله آبی» است که باید مدنظر قرار گیرد.
وی با تأکید بر اینکه سردرد، احساس سنگینی و گیجی، تهوع و استفراغ، سوزش شدید در ناحیه چشم و گلو و درد در قفسه سینه از مهمترین علائم مسمومیت با گاز مونواکسید کربن است، خاطرنشان کرد: مسمومیت با منواکسید کربن یا گازگرفتگی به دلیل استفاده نادرست از بخاری و ایمن نبودن سیستم گرمایشی و تنفس گاز «CO» ایجاد میشود و بسیاری از علائم آن مانند آبریزش بینی، سردرد و سوزش چشم، شبیه به علائم سرماخوردگی است.
صفری در ادامه به اجرای طرح شهر ایمن و رسالت ذاتی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری مبنی بر تلاش برای کاهش حوادث و مخاطرات و بالا بردن سطح فرهنگ ایمنی شهروندان با برگزاری آموزش در سطوح مختلف سنی اشاره کرد و گفت: این آموزشها را از ابتدای سال تاکنون در مدارس، مراکز نظامی، ادارات، شرکتها، مساجد، بیمارستانها و خانههای فرهنگ برای بیش از ۱۵ هزار نفر ارائه دادهایم.
وی آموزش از سنین پایه را مهمترین راهکار مدیریت در بحران و حوادث دانست و تصریح کرد: در دورههای آموزشی، نکات ایمنی برای دانشآموزان ارائه و مخاطراتی که در محیط منزل و مدرسه ممکن است با آن مواجه شوند، به آنها تشریح و در کنار «آموزش» نکات ایمنی، نحوه کار با خاموش کنندهها نیز تبیین و تشریح میشود.
انتهای پیام
نظرات