به گزارش ایسنا، سرهنگ علی قهرمان طالع، اول آذر در جمع خبرنگاران با بیان اینکه پلیس فتا استان با بهره گیری از نیروهای کارآمد، تجهیزات مدرن و اشراف اطلاعاتی در حفظ آرامش و امنیت شهروندان در فضای مجازی کوشا بوده است، افزود: برداشت های اینترنتی بیشترین فراوانی جرایم سایبری در استان را شامل می شود.
وی عدم آگاهی و دانش کافی کاربران فضای مجازی را سبب سوءاستفاده کلاهبرداران دانست و ادامه داد: در ۸ ماهه سال جاری در مقایسه با مدت مشابه ۹۳ درصد جرایم سایبری کشف شده است.
قهرمان طالع با اشاره به اینکه درصد وقوع به وقوع جرائم ۲۷ درصد رشد داشته است، اضافه کرد: بیش از ۹۳ درصد جرائم کشف شده است.
فرمانده پلیس فتا استان اردبیل افزود: ۲۳۱ مرد و ۷۶ زن مجرم در ۸ ماهه امسال شناسایی و دستگیر شده اند و ۳۷ درصد جرایم فضای مجازی نیز مربوط به سرقت های اینترنتی بوده است.
این مقام مسئول نظامی بیان کرد: کلاهبرداری رایانه ای ۲۲ درصد، حتک حیثیت و نشر اکاذیب ۲۰ درصد جرایم روی داده در استان اردبیل بوده است.
قهرمان طالع اعلام کرد: بیش از ۴۵ میلیارد ریال در ظرف کمتر از ۲۴ ساعت توسط کارگاهان پلیس فتا شناسایی و به حساب مالباختگان عودت داده شد.
وی ۱۵ درصد جرایم انجام شده را در بستر اینستاگرام، ۱۱ درصد را در بستر اپلیکیشن های داخلی، ۴ درصد را در تلگرام و ۴ درصد را در واتس آپ بیان کرد و گفت: ۹۴ درصد قماربازی ها و شرط بندی های آنلاین را در استان کشف کرده ایم.
رئیس پلیس فتا استان اظهار کرد: باند سازمان یافته اسکیمر با ۵ عضو مرد و ۱ عضو زن ۸ میلیارد تومان با کپی عابرکارتهای هم استانی ها کلاهبرداری کرده بودند که با عملیات پلیس فتا دستگیر و روانه زندان شدند.
قهرمان طالع افزود: اعضای باند صرافی آن لاین و ارز دیجیتال بیم با کلاهبرداری به مبلغ ۷ میلیارد ریال کشف و دستگیر شدند و همچنین ۱۳ نفر جاعل رسیدساز نیز دستگیر شدند.
وی ادامه داد: ۱۶ درصد مراجعات حضوری پلیس فتا استان افزایش یافته است و همچنین شاهد افزایش ۱۳ درصدی پاسخگویی به تماس های مردمی با پلیس فتا بوده ایم.
این مسئول انتظامی استان اردبیل خاطرنشان کرد: ۲۸ درصد اقدامات آموزش محورانه و اطلاع رسانی پلیس فتا استان افزایش داشته و شماره ۰۹۶۳۸۰ بصورت شبانه روزی در خدمت شهروندان می باشد.
قهرمان طالع اعلام کرد: کلاهبرداری در قالب سامانه ثنا، سهام عدالت و برنده شدن در قرعه کشی عمده مباحث مطرح شده در پلیس فتا استان می باشد و از شهروندان درخواست داریم با توجه به برقراری سامانه ثنا بر بستر سامانه عدل ایران و فعالیت در وقت اداری از باز کردن لینک های ارسالی با شماره های شخصی و از ارسال آن به افراد دیگر اجتناب نمایند.
وی ضمن بیان اینکه ۹۰ درصد فروشگاههای که بر روی شبکه های اجتماعی خارجی فعالیت می کنند کلاهبرداری انجام می دهند، افزود: شهروندان نباید اطلاعات کارت های بانکی خود را در اختیار افراد غیر قرار دهند و در دام سودجویان بیفتند.
انتهای پیام
نظرات