• چهارشنبه / ۱ آذر ۱۴۰۲ / ۱۵:۱۱
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1402090100650
  • خبرنگار : 80001

سود بانکی بالای ۲۲.۵ درصد ممنوع!

سود بانکی بالای ۲۲.۵ درصد ممنوع!

در حال حاضر سقف نرخ سود بانکی ۲۲.۵ درصد است و آن‌طور که رییس کل بانک مرکزی اعلام کرده، برنامه‌ای برای تغییر این رقم وجود ندارد.

به گزارش ایسنا، اواخر سال گذشته بانک مرکزی سقف نرخ سود سپرده بانکی را ۲۲.۵ درصد و سود تسهیلات را حداکثر ۲۳ درصد اعلام کرد. البته گفته می‌شود بعضی بانک‌های خصوصی تا ۲۵ درصد نیز سود به سپرده‌ها پرداخت می‌کنند که نوعی تخلف محسوب می‌شود.

اخیرا محمدرضا فرزین ـ رییس کل بانک مرکزی با تأکید بر رعایت نرخ سود سپرده ها ابلاغی این بانک توسط شبکه بانکی گفته است: بانکها موظف به رعایت نرخ سود سپرده های ابلاغی هستند و آن دسته از بانکهایی که خارج از مقررات بانک مرکزی درباره نرخ سود سپرده ها عمل کنند متخلف بوده و پرونده به هیأت انتظامی جهت بررسی ارسال می شود. ضمن اینکه قصدی هم برای تغییر در نرخ سود بانکی نداریم. 

بانک مرکزی ضوابطی را برای پرداخت سود بانکی تعیین می‌کند. همواره نیز به برخی بانک‌ها و موسسات اعتباری که نرخ‌های مصوب را نقض می‌کنند هشدار می‌دهد آنها را به هیات انتظامی بانک‌ها معرفی می‌کند.

آن‌طور که کارشناسان می‌گویند نقض ضوابط ابلاغی درخصوص نرخ‌های سود بانکی باعث افزایش بهای تمام شده پول در شبکه بانکی کشور کشور و تضییع حقوق سایر ذی‌نفعان و هم‌چنین تهدیدی برای ثبات و سلامت نظام باکی کشور است. با این حال همواره بین سیاست‌گذار پولی با شبکه بانکی، بخصوص بانک‌های خصوصی در زمینه عدم پایبندی به نرخ‌های مصوب سود چالش‌هایی وجود دارد. سال گذشته شش بانک و موسسه اعتباری از نرخ‌های تعیین شده تخطی کردند که به هیات انتظامی بانک‌ها معرفی شدند.

گفتنی است؛ طبق آخرین مصوبه شورای پول و اعتبار، به انواع سپرده‌های کوتاه و بلند مدت از پنج درصد تا ۲۲.۵ درصد سود تعلق می‌گیرد.

یادآور می شود؛ سپرده سرمایه‌گذاری کوتاه مدت عادی، سپرده‌هایی هستند که به صورت ماه شمار بوده و واریز و برداشت از آن محدودیتی از نظر زمانی ندارند.

نرخ سود سپرده کوتاه مدت سه ماهه هم ۱۲ درصد و سود سپرده‌های کوتاه مدت شش ماهه ۱۷ درصد است.

به سپرده‌های بلند مدت یکساله مردم نیز ۲۰.۵ درصد سود تعلق می‌گیرد که البته طبق همین مصوبه نباید هیچ برداشتی از آن صورت بگیرد.

نرخ سود سپرده بلند مدت دو ساله ۲۱.۵ درصد است و به سپرده‌های بلند مدت سه ساله هم سود ۲۲.۵ درصدی تعلق خواهد گرفت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۹-۰۲ ۱۲:۴۴

سود های بانکی پایینه با این قیمتایی که برای کالاها خدمات راه انداختین و هرسال همخدمات هزینه کارا و دوندگی های اداری زیاد میشه هم کالاها ،خدمات مثل حمل و نقل بار و مسافر عوارض جاده گمرک شهرداری بیمهها،هزینههایتحصیل،شهرداری،جریمه رانندگی مالیاتمالیات بهداشت درمان اجارهها وسایر هزینههای اداری پول هرسال بی ارزش میشه سودبانک تناسبی بااین هزینه های درحال افزایش در هرسال نداره اگر مملکت مااسلامی و پیرومذهب شیعه هست سودروببرید بالا چون کسانی که دراین سالها از سپرده های مردم در بانکها وام گرفتن بارشون بسته شد چون منفعت بردن اما مردمی که برای تامین هزینه های زندگی و آتیه فرد او اینده شون از طریق سودبانکی پول توی بانک گذاشتن ضررکردن

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۰۲ ۱۶:۲۶

تورم را صفر کنید نرخ سود ۱۰ درصد ما را بس. قیمت ها نجومی را افزایش ندهید بهره بانکی ۵ درصد کافیست . حقوق ها را افزایش ندهید ۵تا ۱۰ در سود کفایت می کند و یا یک جا به اندازه نرخ تورم سالانه به مبلغ پس انداز ها بیفزایید،

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۰۲ ۱۷:۱۶

والا وام به اسم ۲۳ درصد میدن بعد که حساب می کنی ۵۰ درصده اگر بانک‌ها او درصد لازم را نگیرن یا ۱۰ درصد مسدود میکنن یا مبلغی از وام را به اسم‌های دیگه بر میدارن