• چهارشنبه / ۱ آذر ۱۴۰۲ / ۱۴:۵۲
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1402090100622
  • خبرنگار : 71589

کوچکترین سبیل جهان روی یک گلبول قرمز!

کوچکترین سبیل جهان روی یک گلبول قرمز!

کوچکترین سبیل جهان به منظور جلب توجه مردان به سنجش سلامت خود روی یک گلبول قرمز سوار شد.

به گزارش ایسنا و به نقل از نیو اطلس، دانشمندان استرالیایی کوچکترین سبیل جهان را ساخته‌اند که به اندازه کافی ریز است که روی یک گلبول قرمز قرار بگیرد.

هدف از طراحی این سبیل کوچک با عرض تنها پنج میکرون، افزایش آگاهی در مورد سلامت مردان بوده است.

این سبیل کوچک در مرکز نانوساخت ملبورن(MCN) با استفاده از همان تکنیک‌هایی که دانشمندان برای ساخت دارو یا سیستم‌های تحویل دارو یا اجزای کوچک برای حسگرها یا سیستم‌های میکروسیال استفاده می‌کنند، ساخته شد.

فرآیند ساخت این سبیل کوچک شبیه به ساختن اشیای مینیاتوری بسیار کوچک است. برنی اورلوپ، مدیر مهندسی و عملیات در MCN گفت: ما به دقت این سبیل کوچک موسوم به Mo را با لایه‌بندی رزین پلیمری و چاپ سه‌بعدی روی یک پایه کوچک چاپ کردیم و آن را به یک گلبول قرمز خون با استفاده از یک ابزار در ابعاد میکرو چسباندیم.

این گلبول قرمز از نمونه‌ای که از یک اهداکننده داوطلب گرفته شده بود، جدا شد و روی یک صفحه با روکش طلا ثابت شد و سپس در یک لایه فلزی به ضخامت ۱۵ نانومتر پوشانده شد تا برای لحظه بزرگ خود آماده شود.

در نهایت، تصاویری از قرارگیری این میکروسبیل با استفاده از میکروسکوپ الکترونی روبشی(SEM) گرفته شد.

کوچکترین سبیل جهان روی یک گلبول قرمز!

اینکه چرا چنین کاری انجام شده، احتمالاً سؤالی است که در ذهن همه کسانی که این خبر را می‌خوانند، ایجاد می‌شود. موضوع فقط ساخت یک هنر مینیاتوری نبوده است، بلکه یک ترفند تبلیغاتی در حمایت از یک موسسه خیریه سلامت مردان به نام Movember بوده که مردان را تشویق می‌کند تا آگاهی خود را در مورد مسائلی مانند سرطان پروستات و بیضه و همچنین خودکشی مردان افزایش دهند. اهدای خون نیز از اهداف برجسته این کار بوده است.

آلیسون گولد، سخنگوی صلیب سرخ استرالیا می‌گوید: اهدای خون تنها راهی برای کمک به خویشان نیست، بلکه راهی عالی برای شناخت سلامت خود و در عین حال نجات یک زندگی است. مردم با هر اهدا از ضربان قلب، فشار خون و میزان ذخیره آهن در بدن خود آگاه می‌شوند.

وی افزود: اگرچه این سبیل، خیلی کوچک است، اما امیدواریم بتواند تأثیر زیادی بگذارد و الهام بخش چندین مرد(و زن) باشد تا خون اهدا کنند و برای سلامت خود تلاش کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha