• چهارشنبه / ۱ آذر ۱۴۰۲ / ۱۴:۱۸
  • دسته‌بندی: جامعه، شهری
  • کد خبر: 1402090100559
  • خبرنگار : 71368

سخنگوی شهرداری تهران تشریح کرد

بسته شدن پرونده دفع زباله و تولید شیرابه در آرادکوه با زباله‌سوزهای جدید پایتخت

بسته شدن پرونده دفع زباله و تولید شیرابه در آرادکوه با زباله‌سوزهای جدید پایتخت

سخنگوی شهرداری تهران گفت: با راه‌اندازی کارخانه زباله‌سوز در پایتخت توسط چینی‌ها، پرونده دفع زباله و تولید شیرابه در آرادکوه بسته خواهد شد.

عبدالمطهر محمدخانی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه بر اساس تفاهم با چینی‌ها قرارداد برای راه‌اندازی کارخانه زباله‌سوز در تهران آماده می‌شود، اظهارکرد: این کارخانه و یا دستگاه زباله‌سوز، در هر شبانه‌روز ۲ هزار و ۴۰۰ مگاوات برق از محل سوزاندن زباله‌ها تولید می‌کند.

وی با اعلام اینکه پذیرش زباله در این کارخانه روزانه ۶ هزار تن است، یادآور شد: روش زباله‌سوزی، مخلوط‌سوز است و نیازی به پردازش ندارد. به طوری که شرکت چینی اعلام کرده که زباله‌ها پس از جمع‌آوری از درب منازل به صورت مستقیم به سیستم منتقل و سوزانده می‌شود.

سخنگوی شهرداری تهران اعلام کرد: آنچه مورد بحث قرار می‌گیرد، این است که یا ۲ خط پردازش ۳۰۰۰ تنی و یا ۳ خط ۲۰۰۰ تنی در مجاورت یکدیگر راه‌اندازی شود، البته این دستگاه‌ها در یک نقطه و در محدوده کهریزک راه اندازی خواهد شد.

وی با بیان اینکه حجم سرمایه‌گذاری این خطوط چند صد میلیون دلار برآورد شده است، گفت: امروز تعیین خواهد شد که تفاهم‌نامه‌ چه زمانی به قرارداد تبدیل شود. 

رییس مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران با بیان اینکه در محل تخلیه زباله شیرابه تولید می‌شود، یادآور شد: دستگاه زباله‌سوز فضایی را برای تصفیه شیرابه دارد و آب حاصل را در داخل سیستم استفاده می‌کند. به طوری که قرار است پساب تولیدی پس از رفتن به تصفیه‌خانه جنوبی تهران، آب مورد نیاز پروژه را تأمین کند.

محمدخانی با اعلام اینکه خروجی زباله‌سوزها ۲ مدل تولید خاکستر دارد، گفت: در یکی از این مدل‌ها این قابلیت وجود دارد که تولید مصالح ساختمانی ناشی از خاکستر انجام شود.‌ 

وی همچنین تصریح کرد: در مجموع دستگاه‌های زباله‌سوز به لحاظ فنی به هیچ عنوان تولید بو ندارند، البته که باید خطوط را براساس استانداردهای ایران و اروپا تحویل دهند که شرکت چینی نیز اعلام کرده این دستگاه استانداردهای سخت‌گیرانه‌ای دارد.

سخنگوی شهرداری تهران با اعلام اینکه این کارخانه نسبت به دستگاه‌ زباله‌سوز آرادکوه مکانیزم متفاوتی دارد، تاکید کرد: در زباله‌سوز فعلی شهر ظرفیت ۲۰۰ تن دریافتی در روز وجود دارد، این در حالی است که دستگاه مورد تفاهم ظرفیت ۶ هزار تن دارد. از سویی دیگر فضای فعلی خط پردازش برای جداسازی زباله تر را دارد، اما دستگاه چینی نیاز به خط پردازش ندارد.

رئیس مرکز ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری تهران با بیان اینکه با ایجاد خطوط جدید نه تنها دفع زباله در آرادکوه را شاهد نخواهیم بود، بلکه ظرفیتی برای سوزاندن زباله شهرهای اقماری تهران نیز ایجاد خواهد شد، تصریح کرد: عملیات ساخت این خطوط به طور کامل توسط چینی‌ها انجام می‌شود.

وی تأکید کرد: مشکل دفع زباله و تولید شیرابه در آرادکوه با ساخت کارخانه زباله‌سوز اخیر به طور کامل رفع خواهد شد و مشکلات زباله زنده در شهر وجود نخواهد داشت. استاندارد این دستگاه‌ها به گونه‌ای است که حتی می‌توان در مرکز شهر نیز آنها را راه‌اندازی کرد و هیچ‌گونه مزاحمتی برای محدوده کهریزک نخواهد داشت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha