مهدی خان احمدی، معاون مرکز جهاد آبرسانی وزارت نیرو، امروز سه شنبه ۳۰ آبان در بازدید از پروژههای آبرسانی پایدار استان خراسان جنوبی در شهرستانهای نهبندان و سربیشه از جمله پروژه آبرسانی پایدار خواجه منجیکو نهبندان، گفت: خراسانجنوبی به عنوان استان پایلوت جهت اجرای پروژههای مشترک جهاد آبرسانی پایدار با مشارکت وزارت نیرو با عشایری انتخاب شده است.
به گزارش ایسنا، وی با اشاره به اینکه در بسیاری از مناطق عشایری پروژههای موازی با روستایی اجرا میشود که میتوان در راستای هدفمند کردن و افزایش اثربخشی خدماترسانی به مردم میتوان پروژههای مشترک درقالب پروتکلی اجرایی با موضوع آبرسانی به محلات عشایری مورد بررسی و اجرایی شود.
وی افزود: اگر خط انتقال آب از کنار محلات عشایری عبور میکند در قالب این پروتکل می توان با لحاظ تخصیصهای مصوب و رعایت پایداری آبرسانی در شهرها و یا روستاهای هدف به مناطق عشایر نیز آبرسانی شود.
احمدی با تاکید بر وظیفه ذاتی آبرسانی به تمام مناطق کشور، اظهار کرد: اگر چارچوبهای مقرراتی همچون واگذاری انشعاب و نصب کنتور و اخذ آب بها در حوزه آبرسانی عشایری رعایت شوند و امکان تعریف پروژههای آبرسانی پایدار از فاز مطالعات و اجرای پروژههای آبرسانی تا نگهداری و بهرهبرداری در قالب مدل فنی و اجرایی توسط وزارت نیرو اجرایی میشوند.
معاون مرکز جهاد آبرسانی وزارت نیرو اظهار کرد: برگزاری نشستهایی متعدد برای رسیدن به یک سرفصل مشترک با سازمان امور عشایر و با محوریت آبفا تاکید کرد.
مهدی میزبان معاون توسعه و امور زیر بنایی سازمان امور عشایر ایران نیز گفت: پروژههای آبرسانی پایدار با بهرهبرداری و نگهداری پایدار است که تکمیل میشوند.
وی با اشاره به نحوه بهرهبرداری مشارکتی گفت: بزرگترین پروژههای آبرسانی پایدار در خراسانجنوبی اجرا شده است ولی برای اجرای ادامه فازهای بعدی این پروژههای ملی نیاز به همکاری و مشارکت دستگاههای ذیربط است.
میزبان گفت: هم اکنون ۹ پروژه مطالعه و طراحی شده در حوزه آبرسانی پایدار در استان خراسان جنوبی آماده همکاری، تخصیص اعتبار و اجرا است.
معاون سازمان امور عشایر ایران در بازدید از محله عشایری چاه بیدک شهرستان سربیشه، گفت: استانهایی مانند خراسانجنوبی که بدلیل خشکسالیهای متداوم بیشتر چشمهها و قنوات آن آسیب دیده و عشایر برای تامین آب مورد نیاز خود و دامشان در آنجا با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم میکنند و در اولویت اجرای پروژههای آبرسانی پایدار سازمان امور عشایر ایران قرار دارند.
وی افزود: مطابق با بند تبصره ۱۴ در سال ۹۸ مقام معظم رهبری، ۲۵۰ میلیارد تومان برای تأمین آب شرب پایدار عشایر اختصاص دادند که سالهای بعد نیز ادامه داشته است و در کل کشور اقدامات خوبی در مناطق عشایری صورت پذیرفت ولی به طور مثال در خراسانجنوبی تأمین اعتبارات لازم برای اجرای پروژهها صرفا از عهده امور عشایر بر نمیآید و باید دستگاههای حاکمیتی ذیربط علی الخصوص وزارت نیرو و شرکت آب و فاضلاب درقالب طرحهای جهاد آبرسانی، برای تأمین آب انسان و دام عشایر استان در شرایط خشکسالی شدید، مشارکت کنند.
در این بازدید طرح اجرایی پروژه آبرسانی پایدار به محلات عشایری ملکه شهرستان سربیشه با طول ۱۱.۵ کیلومتر خط انتقال آب برای ۵ محله عشایری و با بهرهمندی ۸۰ خانوار و با تخمین اعتبار ۱۵ میلیارد تومانی توسط شرکت مشاور برای مسئولین تشریح شد.
انتهای پیام
نظرات