به گزارش ایسنا، یک منبع پزشکی به الجزیره گفت که از بامداد روز سه شنبه در بمباران شمال نوار غزه توسط رژیم صهیونیستی که بیش از ۸۰ تن شهید و ۲۰۰ تن دیگر مجروح شدند.
مدیرکل دفتر اطلاعرسانی دولتی در غزه گفت: تانکها و پهپادهای اشغالگران مستقیما بیمارستان اندونزی را بمباران کردند.
مدیرکل این دفتر پیشبینی کرد تعداد زیادی در شمال غزه به دلیل قطع آب و غذا شهید شوند و وضعیت در جنوب غزه به سرعت در حال بدتر شدن است. او افزود: ما با یک فاجعه واقعی روبرو هستیم.
مدیرکل وزارت بهداشت در غزه گفت: به دلیل محاصره اشغالگران هیچ درمانی برای ۵۵۰ بیماری که در بیمارستان اندونزی هستند، وجود ندارد.
این مدیرکل اظهار کرد: محاصره بیمارستان اندونزی منجر به شهادت برخی از زخمیها در مسیر انتقالشان شد.
وی افزود: کسی هم که با حمله صهیونیستها نمیرد براثر شدت خونریزی و نرسیدن به بیمارستان میمیرد.
رئیس بخش جراحی بیمارستان اندونزی نیز بیان کرد: بیمارستان هدف حملات بیهدف است و هیچ دستوری درباره سرنوشت بیماران نداریم.
وی افزود: ۱۰۰ زخمی و ۱۰۰ همراه با دو اتوبوس انتقال داده شدند.
وزارت بهداشت غزه نیز میگوید: در زیر بمباران بیمارستان اندونزی دهها تن شهید شدند. نگرانیهایی وجود دارد که سناریوی کشتار دیگری در بیمارستان اندونزی تکرار شود.
همچنین اشرف القدره، سخنگوی وزارت بهداشت غزه تاکید کرد: حدود ۱۲۰ بیمار از بیمارستان اندونزی به بیمارستان ناصر منتقل شدهاند. اشغالگران همچنان بیمارستان الشفا را بمباران میکنند و بخشهایی از آن را نابود کردهاند.
القدره تصریح کرد: میزان اشغال بیمارستانها از بیماران و آوارگان در غزه به ۱۹۰ درصد رسیده است. بیمارستانهای شمال غزه به طور کامل از کار افتادهاند.
این سخنگو گفت: اشغالگران تنها بیمارستان دیالیز کلیه را برای دومین بار محاصره کردند. ما خواهان گذرگاههای امن برای خارج کردن صدها بیمار و زخمی و انتقال سوخت و نیازهای پزشکی به داخل غزه هستیم.
القدره تصریح کرد: ۴۰۰ مجروح و ۲۰۰۰ آواره و ۲۰۰ پزشک و نیروی فنی هنوز در بیمارستان اندونزی زیر آتش هستند.
با آغاز تخلیه صدها مجروح از بیمارستان اندونزی توسط وزارت بهداشت در غزه، شمال این باریکه کاملا خالی از هرگونه خدمات بهداشتی شد. این خبر را سخنگوی وزارت بهداشت غزه در بیانیهای تایید کرد.
وزارت بهداشت غزه ساعاتی پس از بمباران مرگبار صهیونیستها علیه بیمارستان اندونزی در شهر غزه که جاکارتا آن را محکوم و بر ادامه حمایت خود از فلسطینیان در غزه تاکید کرد، از تخلیه ۲۰۰ بیمار از این بیمارستان و انتقالشان به جنوب نوار غزه خبر داد.
حدود ۱۰۰ زخمی و بیمار با هماهنگی کمیته بینالمللی صلیب سرخ از بیمارستان اندونزی به بیمارستان ناصر در خان یونس منتقل شدند. هنوز ۵۰۰ بیمار در بیمارستان هستند و همکاری بیمارستان با صلیب سرخ برای تخلیه آنها در حال انجام است. این در حالی است که توپخانه اشغالگران همزمان با ادامه محاصره بیمارستان از همه جهت، به سمت بیمارستان اندونزی و اطراف آن گلوله شلیک میکند.
منابع محلی گفتند، ۸۰ شهید و دهها زخمی در پی سلسله حملات اشغالگران در سایه محاصره اعمال شده و تحریم و منع ورود سوخت و تجهیزات پزشکی و بمباران بیمارستانها به بیمارستان کمال عدوان در شمال غزه منتقل شدند.
هماهنگ کننده سازمان پزشکان بدون مرز نیز تاکید کرد: وضعیت بهداشتی غزه فاجعه بار است و تماس ما با تیمهای پزشکی در شمال غزه قطع شده است.
مدیر بیمارستان کویتی در رفح به المیادین گفت: استانهای جنوبی غزه به معنای واقعی کلمه از بحران و فاجعه انسانی رنج میبرند.
اشغالگران خطوط برق غزه را بمباران کردند
شرکت توزیع برق استانهای غزه گفت: هدف قرار دادن مقر اصلی شرکت برق شهر غزه توسط نیروهای اشغالگر با تعدادی گلوله که منجر به آسیب جدی به ساختمان آن شد را محکوم میکنیم.
این شرکت افزود: این حملات پس از یک سری حملات قبلی که تقریباً هفت ساختمان اداری و تأسیسات و دو انبار را هدف قرار داده بود، انجام شد. این حملات علیرغم آن است که ساختمانها و تأسیسات و سازوکارهای شرکت همگی توسط مؤسسات بینالمللی به طور رسمی شناخته شدهاند و این ساختمانها و تأسیسات همگی خدمات ارائه میدهند.
خبرنگار المیادین در غزه امروز سهشنبه گزارش داد که در حملات رژیم صهیونیستی که بامداد امروز چندین خانه در شمال نوار غزه را هدف قرار داد، تعداد زیادی شهید شدند. این خبرنگار همچنین تاکید کرد که انفجاری مهیب در نزدیکی بیمارستان شهدای الاقصی رخ داد.
یونیسف: وضعیت کودکان در نوار غزه تاسف بار و فاجعه بار است
سخنگوی یونیسف گفت: کمکهایی که وارد غزه میشود بسیار محدود است و یونیسف تجهیزات پزشکی را به جنوب نوار منتقل میکند. ما همچنان خواستار برقراری آتشبس بشردوستانه در غزه برای حمایت و کمک به کودکان هستیم. کودکان غزه حتی آب آشامیدنی کافی ندارند.
این سخنگو افزود: وضعیت کودکان در نوار غزه تاسف بار و فاجعه بار است و دیروز روز غم انگیزی برای کودکان نوار غزه بود. بسیاری از بیماریها به دلیل کمبود تغذیه در بین کودکان غزه شیوع پیدا کرده است. ما ۳۴۰ هزار کودک زیر پنج سال در غزه داریم و آنها بیشتر از سوء تغذیه رنج می برند.نیروهای اشغالگر مجموعهای از کمربندهای آتش را در تعدادی از مناطق در شمال نوار غزه ایجاد کردند و حملات اشغالگران تعداد زیادی از ساختمانهای مسکونی در اردوگاه جبالیا و پروژه بیت لاهیا در شمال نوار غزه را تخریب کرد.
هواپیماهای رژیم صهیونیستی تعدادی منازل در اردوگاه جبالیا در شمال نوار غزه را بمباران کردند. هواپیماهای اشغالگر پنج خانه متعلق به خانوادههای الشلفوح، ابو عواد، حجازی، الکردی و ابو سلطان را در نزدیکی باشگاه خدمات جبالیا بمباران کردند.
گلوله باران مداوم توپخانه و حملات هوایی چندین خانه را در مجاورت میدان ابوالجدیان در پروژه بیت لاهیا در شمال نوار غزه هدف قرار داد. بمباران رژیم صهیونیستی ۹ خانه را در پروژه بیت لاهیا در شمال نوار غزه هدف قرار داد. در یک بمباران میدان مسکونی شامل خانوادههای هندی، الدرینی، عوده، شمعه، خلیل، ابودلاخ، مکاوی، العامودی و البلعاوی در پروژه بیت لاهیا در شمال غزه دهها تن شهید و زخمی شدند.
این در حالی است که رسانههای فلسطینی اعلام کردند که محله الزیتون در شهر غزه شاهد درگیریهای شدید بین رزمندگان مقاومت و نظامیان رژیم صهیونیستی است و این درگیریها با بمباران شدید اشغالگران همراه است.
انهدام تانکها و خودروهای نظامی صهیونیستها توسط گردانهای القدس
گردانهای القسام، شاخه نظامی جهاد اسلامی اعلام کرد، در محورهای بیت حانون، بیت لاهیا، جبالیا و المخابرات و التوام ۹ دستگاه تانک، سه نفر بر و یک خودروی نظامی صهیونیستها را منهدم کرد.
گردانهای القدس پیشتر گفته بود: سه خودروی نظامی صهیونیستها را در محله الشیخ رضوان و محله النصر با گلولههای تاندوم و بمبهای دیگر هدف قرار دادیم.
رسانههای فلسطینی افزودند که صبح امروز سه شنبه یک کشتار جدید رخ داد به طوریکه اشغالگران علیه آوارگان مدرسه حفصه در منطقه الفالوجا در شمال نوار غزه دست به بمباران زدند.
خبرنگار الجزیره گفت که در بمباران دو خانه در اردوگاه النصیرات در مرکز نوار غزه توسط هواپیماهای اشغالگران بیش از ۲۰ تن شهید شدند.
شش شهید - اعضای بدن کودکان و زنان - پس از هدف قرار دادن خانهای در اردوگاه النصیرات در مرکز نوار غزه به بیمارستان شهدای الاقصی منتقل شدند. نیروهای اشغالگر همزمان با بمباران چندین نقطه در نوار غزه، بمبهای شعلهور به سمت حریم هوایی نوار غزه شلیک کردند.
پس از بمباران رژیم صهیونیستی که دکلهای مخابرات را هدف قرار داد، ارتباطات در شهر غزه و شمال نوار غزه قطع شد.
خبرنگار الجزیره نیز گزارش داد، آژیرهای هشدار در منطقه غلاف غزه به صدا درآمد.
برنامه جهانی غذایی: حدود ۲.۲ میلیون نفر در غزه به کمک نیاز دارند
برنامه جهانی غذا اعلام کرد که نزدیک به ۲.۲ میلیون نفر در غزه به کمکهای غذایی فوری نیاز دارند.
این برنامه روز یکشنبه نیز اعلام کرده بود، تعداد کمی از کامیونها مواد غذایی را به خانوادههایی در نوار غزه که اعضای آنها چندین روز بدون غذا بودند، میرساندند.
این نهاد اشاره کرد، با توجه به شرایط بد آب و هوا و تشدید سرمای زمستان شرایط سختتر میشود.
حماس: به اعلام آتشبس نزدیک هستیم
رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس در نوار غزه امروز (سهشنبه) به خبرگزاری رویترز گفت، فلسطین به یک توافق آتشبس با رژیم صهیونیستی نزدیک است.
اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی حماس در غزه طی یک بیانیهای که توسط دستیارش به رویترز ارسال شد، گفت: مقامات حماس به رسیدن یک توافق آتشبس با اسرائیل نزدیک هستند و ما پاسخ خود را به میانجیهای قطری ارسال کردهایم.
عزت الرشق، عضو دفتر سیاسی حماس نیز گفت، به زودی جزئیات توافقنامه توسط برادران قطری منتشر میشود.
این پس از آن است که شرکت رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی دوشنبه گزارش داد که دولت بنیامین نتانیاهو به توافقنامه آزادی زندانیان با حماس چراغ سبز نشان داده و منتظر پاسخ جنبش حماس است.
هلاکت سربازان اشغالگر در شمال غزه
از سوی دیگر، ارتش رژیم صهیونیستی روز سهشنبه اعلام کرد که در جریان درگیریها در شمال نوار غزه، دو سرباز کشته و پنج تن دیگر زخمی شدند. سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی در بیانیهای هویت دو سرباز کشته شده در نبردهای شمال نوار غزه را فاش کرد و گفت، به خانوادههای آنها اطلاع داده شد. این بیانیه میافزاید که دو سرباز تیپ ۶۹۹ لشکر ۵۵۱ در جریان نبرد در شمال نوار غزه به شدت مجروح شدند.
بنابراین، مجموع تلفات شناسایی شده از زمان آغاز تهاجم زمینی اشغالگران به غزه در ۲۷ اکتبر به ۷۰ نفر میرسد، در حالی که مقاومت فلسطین میگوید خسارات واقعی اشغالگری بسیار بیشتر از این است.
سربازان صهیونیستی که در غزه توسط نیروی خودی کشته میشوند
شماری از خبرنگاران نظامی رژیم صهیونیستی گفتهاند که در جریان درگیریها در نوار غزه، تعداد زیادی از حملات تیراندازی ارتش اشغالگر به سربازان خودی در یگانهای مختلف رخ داده است.
آموس هارئل، روزنامه نگار صهیونیست گفت: حوادث تیراندازی خودی، تیراندازی نیروهای ما به سمت همرزمانشان یا همانطور که در گزارش ارتش اسرائیل (تیراندازی دوجانبه) مشخص شده، توسط رسانههای صهیونیست کاملا نادیده گرفته میشود.
وی گفت: یگانها با شدت زیاد و در معرض خطر زیاد فعالیت میکنند و استفاده بسیار از آتش نیز منجر به خطر متقابل بین نیروها میشود، علاوه بر این، حوادثی مربوط به خستگی پس از هفتهها فعالیت طولانی و مشکلات زیادی ناشی از عدم پایبندی به انضباط عملیاتی در پی دارد.
پایگاه اینترنتی چشم هفتم به نقل از خبرنگاران نظامی، علت عدم رسیدگی به کشته و زخمی شدن سربازان اسرائیلی در اثر تیراندازی نیروهای اسرائیلی را احتیاط و حساسیت نسبت به خانوادههای سربازان کشته شده دانست.
خبرنگاران خاطرنشان میکنند که خودداری از انتشار مطلق نیست و در مراحل بعدی و پس از اتمام تحقیقات است.
دفاع مشاور نتانیاهو از بمباران بیمارستانها
از سوی دیگر، اوفک فالک، مشاور سیاسی بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی مدعی شد که بمباران بیمارستان اندونزیایی در شمال نوار غزه توسط صهیونیستها «متناسب و مطابق با قوانین بینالمللی» بود.
وی در مصاحبهای با سی ان ان ادعا کرد: اسرائیل «به طور کامل به قوانین بینالمللی، پایبند است. نیاز نظامی آشکار برای نابودی حماس وجود دارد و این دقیقاً همان کاری است که ما انجام میدهیم.»
سازمان جهانی بهداشت: مدرکی دال بر استفاده از بیمارستان الشفا به عنوان یک مقر نظامی وجود ندارد
سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد که تیمهای این سازمان فقط غیرنظامیان را در بیمارستان الشفا در نوار غزه مشاهده کردهاند و تاکید کرد که «هیچ مدرکی دال بر استفاده از آن به عنوان مقر نظامی» توسط جنبش مقاومت اسلامی (حماس) وجود ندارد.
به گزارش ایسنا، راب هولدن، مسؤول اورژانس این سازمان در غزه، گفت: «تمرکز اصلی ما بر بیماران و پزشکان بود. ما روی خروج بیماران از بیمارستان تمرکز کردیم. ما فقط غیرنظامیان را دیدیم.»
به نقل از الجزیره، هولدن توضیح داد که بیمارستان الشفا بسیار بزرگ است و افزود: «ما برای تحقیق یا مطالعه چیز دیگری به آنجا نرفتیم، ما فقط برای حمایت از بیمارانی که در معرض خطر از دست دادن جان خود بودند به آنجا رفتیم. وظیفه ما بود که آنها را بدون هیچ خطری بیرون بیاوریم.»
هولدن با اشاره به اینکه آنها در مورد هیچ موضوع دیگری با کسی ملاقات نکردهاند، گفت: «ما هیچ مدرکی ندیدیم.»
وحشت سازمان جهانی بهداشت از بمباران بیمارستان اندونزی در غزه
سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد که از حملهای که دوشنبه بیمارستان اندونزی در شمال نوار غزه را هدف قرار داد، وحشت زده است.
این سازمان شامگاه دوشنبه در بیانیهای افزود: «بیمارستان اندونزی از هفتم اکتبر دستکم طی پنج حمله آسیب دیده است و گزارشها حاکی از آن است که آخرین حمله منجر به شهادت دستکم ۱۲ نفر از جمله بیماران و همراهان آنها شده است.
نیروهای اشغالگر از صبح روز دوشنبه بیمارستان اندونزی را محاصره کردند و تعدادی از ساختمانهای آن را بمباران کردند.
انتهای پیام
نظرات