• دوشنبه / ۲۹ آبان ۱۴۰۲ / ۱۶:۱۲
  • دسته‌بندی: جهاد دانشگاهی
  • کد خبر: 1402082921553
  • منبع : جهاد دانشگاهی

در نشست خبری نمایشگاه دستاوردهای شرکت‌های خلاق انجام شد

رونمایی از کتاب «زیست بوم فناوری‌های کشور»

رونمایی از کتاب «زیست بوم فناوری‌های کشور»

نشست خبری نمایشگاه دستاوردهای شرکت‌های خلاق و دانش‌بنیان پارک ملی علوم، فناوری نرم و صنایع فرهنگی حضور محمدحسین ایمانی خوشخو برگزار شد.

به گزارش ایسنا، نشست خبری نمایشگاه دستاوردهای شرکت‌های خلاق و دانش‌بنیان پارک ملی علوم، فناوری نرم و صنایع فرهنگی روز دوشنبه ۲۹ آبان با حضور محمدحسین  ایمانی خوشخو رئیس پارک علوم، فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی و ابراهیم نبیونی معاون فناوری پارک علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی و جمعی از اهالی رسانه در محل پارک برگزار شد.

محمدحسین ایمانی خوشخو رئیس پارک علوم، فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی در ابتدای این نشست با اشاره به ارزش صنایع خلاق در دنیا گفت: ارزش صادرات جهانی کالا و خدمات خلاق و فرهنگی در سال ۲۰۲۰ به ۱ میلیارد و ۵۲۴ میلیون دلار رسید که ۸.۶ درصد از ۱۷.۸ تریلیون دلار صادرات جهانی است. کشورهای چین، آمریکا، ایتالیا و آلمان کشورهای موفق این حوزه هستند. ۵۰ میلیون شغل در سراسر جهان با همین فرمول وجود دارد که نشان‌دهنده اهمیت آن است.

وی افزود: ما در ایران از لحاظ منابع و داشتن ظرفیت‌های فرهنگی جزو ۱۰ کشور دنیا هستیم، ولی در زمینه تولید جایگاه مناسبی نداریم. امروز مسئولان کشور در بخش‌های فرهنگی و اقتصادی از لفظ صنایع خلاق زیاد استفاده می‌کنند و باید به این حوزه با جدیت ورود کنند. بیش از ۴ سال از فعالیت این پارک می‌گذرد و معتقدیم می‌تواند در کشور تاثیرگذار باشد. در گذشته در پارک‌های علم و فناوری نیز صنایع خلاق وجود داشتند، اما بعد از محصولات نانو و فناوری‌های جدید نوبت به آن‌ها می‌رسید، اما ما در پارک خود اختصاصا به شرکت‌های خلاق فرهنگی میدان می‌دهیم و از آن‌ها حمایت می‌کنیم.

ایمانی خوشخو با اشاره به طرح‌های جدید پارک ملی علوم، فناوری نرم و صنایع فرهنگی اظهار کرد: پارک ما ملی است، چون می‌دانیم در دورافتاده‌ترین روستاها هم صنایع فرهنگی داریم. ما پردیس‌هایی در مشهد و زنجان داریم و تا پایان سال ۱۰ پردیس استانی را افتتاح می‌کنیم که زیرمجموعه پارک هستند و از همه امکانات آن استفاده می‌کنند. ما امروز در شورای هنر دو مصوبه داشتیم که یکی از آن‌ها «تاسیس بازار هنرهای تجسمی» است. این بازار برگرفته از همان اکسپوهاست که در خارج از کشور و بعضا در ایران برگزار می‌شود. ما هنرمندان زیادی داریم که آثار خوبی دارند ولی نمی‌توانند در این اکسپوهای داخلی شرکت کنند و قرار شد این بازار در تهران و شهرستان‌ها برگزار شود تا همه هنرمندان از آن بهره ببرند.

وی افزود: در کشورهایی مثل چین، هند و بعضی از کشورهای غربی، مجموع توانمندی‌های حوزه صنایع خلاق شامل تولید، فروش، مراحل مختلف و.... را در جاهایی تحت عنوان دهکده صنایع خلاق گرد هم جمع می‌کنند. پارک ما هم مدل تاسیس این دهکده را طراحی کرده و از آنجا که پروژه بزرگی است وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به همراه جهاد دانشگاهی قبول کردند این پروژه را بسازند.

رئیس پارک علوم، فناوری‌های نرم و صنایع خلاق با اشاره به هدف از تاسیس دهکده صنایع خلاق و فرهنگی عنوان کرد: ایجاد سکوی تجارت و خدمات مختلف در حوزه فناوری‌های نرم و صنایع خلاق، ساماندهی پروسه تولید، عرضه، بازاریابی و صادرات کالاهایی که در این حوزه هستند. ایجاد و تثبیت اشتغال در این حوزه و تقویت کشورمان در این بخش صنایع خلاق در سطح جهان‌ از اهداف اصلی این طرح است. در همه حوزه‌ها و رشته‌هایی که در این دهکده هستند مطالعات زیست بومی داریم. امروزه موردی که کسی به آن توجه نمی‌کند همین صنایع خلاق است. وقتی از لفظ زیست بوم استفاده می‌کنیم باید تمام مسائل در آن حوزه را ببینیم و همه چیز آن را برای آن طراحی کنیم. ما دهکده را فقط یک بازار نمی‌بینیم و برای ما فضایی است که باید تمام این اهداف در آن به سرانجام برسد. این دهکده ۷_۸ هکتار زمین لازم دارد و باید جایی برای آن انتخاب شود که دسترسی به آن نزدیک باشد.

رونمایی از کتاب «زیست بوم فناوری‌های کشور»

به گزارش روابط عمومی پارک ملی علوم، فناوری نرم و صنایع فرهنگی، ابراهیم نبیونی معاون فناوری پارک علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی در ادامه این نشست تصریح کرد: نمایشگاه از روز سه‌شنبه ۳۰ آبان تا ۲ آذر در سالن همایش‌های بین‌المللی دانشگاه علم و فرهنگ برگزار می‌شود. برحسب اینکه تعداد شرکت‌ها و واحدهای مستقر در پارک زیاد است و شاید کمبود فضا باعث شود برخی از این شرکت‌ها را نداشته باشیم، برخی موضوعات که می‌تواند در تجاری سازی و فروش محصولات کمک کند را انتخاب کردیم که شرکت‌های بیشتری در آن شرکت کنند.

وی ادامه داد: در مجموع ۵۰ شرکت در این نمایشگاه حضور دارند. شرکت‌های منتخب پارک که محصولات موفق و نهایی شده دارند در این نمایشگاه هستند. گردش مالی خوبی در این حوزه وجود دارد و امیدواریم تا چند سال آینده بخش فرهنگی از کمک گیر، به یک فرهنگ مولد تبدیل شود.

معاون فناوری پارک علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی در رابطه با اتفاقات مهمی که در این نمایشگاه رخ می‌دهد، گفت: در کنار این نمایشگاه چند برنامه جانبی هم داریم، مثل برگزاری پنل‌های تخصصی که یکی از آن‌ها در حوزه انیمیشن و بازی است. یکی از منابع پولساز و درآمدساز در دنیا حوزه بازی و انیمیشن است که در کشور ما نیز رشد چشمگیری داشته. شاید توجهات مجموعه‌های مختلف به لاین دو حوزه کمتر بوده اما در یک سال گذشته پیشرفت خوبی داشته. کارگردان بچه زرنگ به عنوان کارشناس در این پنل حضور دارد. درآمد حاصله از انیمیشن قابل توجه است اما به آن پرداخته نمی‌شود. عموما شرکت‌ها کارهایشان را با فیلمسازان و استودیوهای خارجی انجام می‌دهند و درآمد دلاری دارند. پنل دوم ما نیز ارزیابی برخی از شرکت‌هاست که بیزنس پلن این شرکت‌ها را برای سرمایه گذاران فرستادیم و ده‌ها سرمایه گذار در این پنل حضور دارند تا بتوانند ارتباط درستی شکل دهند.

وی در پایان گفت: ما رابطی بین سرمایه گذاران و سرمایه پذیران هستیم و می‌خواهیم عوامل مثبت و منفی این رابطه را بررسی کنیم تا به شرکت‌های خودمان کمک کنیم. نکته بعدی که باید برای شرکت‌ها مهم باشد امضای تفاهم نامه با سازمان‌ها و ارگان‌ها و نهادهای خصوصی و دولتی است. ما در این نمایشگاه انعقاد تفاهمنامه را هم با موضوعات مختلف داریم که این می‌تواند به تجاری سازی شرکت‌ها کمک زیادی کند.

به گزارش روابط عمومی پارک ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی، در پایان این مراسم از کتاب «زیست بوم فناوری‌های کشور» در حوزه نساجی، گردشگری و میراث فرهنگی رونمایی شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha