مهدی الیاسی یکشنبه ۲۸ آبانماه در آئین نقد و رونمایی کتاب مهارتهای ارتباطی و آداب معاشرت به قلم سعید زمانی و فریبا فیروزی که در کتابخانه عمومی حضرت ولیعصر(عج) ساوه برگزار شد، با اشاره به اینکه کتابخوانی یک فرهنگ متعالی است، اظهار کرد: ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی راهکار موثری برای توسعه و پیشرفت در همه ابعاد است.
وی با تاکید بر ضرورت فراهم کردن بستر مطالعه در جامعه گفت: افزایش جمعیت ساوه به دلیل برخورداری از برخی مزیتها و مولفهها عاملی برای کاهش فضای مطالعه و کتابخوانی است.
فرماندار ساوه با اشاره به کمبود زیرساخت در حوزه کتابخوانی گفت: همانطور که خیرین در حوزه مدرسه سازی و سلامت در این شهرستان مشارکت فعال دارند باید از ظرفیت آنان در راستای ساخت کتابخانه و برطرف کردن کمبود فضای مطالعه در این شهرستان استفاده کرد.
وی با اشاره به وجود برخی چالشها در این شهرستان در کنار استعدادها و فرصتهای فراوانی که دارد، گفت: جمعیت بالای شهرستان به ویژه جوانان و نوجوانان که از سرمایه های این منطقه به شمار می روند نیازمند ارتقای شاخص های فرهنگی هستند و افزایش سرانه مطالعه یکی از ضرورت ها در حوزه فعالیت فرهنگی است.
عضو شورای اسلامی شهر ساوه نیز با اشاره به پائین بودن سرانه مطالعه در ایران نسبت به سایر کشورها گفت: کتاب یک منبع ارزشمند برای ارتقای دانش انسان است و تلاش نویسندگان در راستای افزایش سطح آگاهی و بینش جامعه ستودنی است.
احمد حاجامینی افزود: انتشار آثاری نظیر مهارتهای ارتباطی و آداب معاشرت متناسب با نیاز روز جامعه صورت گرفته است چرا که میزان ارتباطات بین خانوادهها، جامعه و ... به دلیل گرایش مردم به فضای مجازی کاهش پیدا کرده است.
وی با اشاره به توصیه دین مبین اسلام به مطالعه گفت: تنها با مطالعه است که انسان نشاط و پویایی را پیدا خواهد کرد و حتی در ارتباطات اجتماعی انسان موثر است.
رییس اداره کتابخانههای عمومی شهرستان ساوه نیز گفت: رونمایی از کتابهای نویسندگان ساوجی و بازدید از کتابخانههای عمومی از مهمترین برنامههای هفته کتاب و کتابخوانی در شهرستان ساوه است.
حوری صاحب اظهار کرد: در سطح شهرستان ساوه، ۱۰ کتابخانه وجود دارد که شامل دو کتابخانه مشارکتی و ۸ کتابخانه نهادی است که از این تعداد ۷ کتابخانه در نقاط شهری و یک کتابخانه در روستا مستقر است.
وی گفت: در کتابخانههای شهرستان ساوه ۱۳۷ هزار جلد کتاب وجود دارد و با وجود ۵۷ هزار کاربری، کمتر از ۹ هزار عضو فعال در کتابخانهها وجود دارد.
صاحب افزود: در سطح استان مرکزی، اولین شهری هستیم که با وجود عضو فعال، از سطح استقبال از کتاب و مراجعه خوبی برخوردار هستیم.
وی کمبود سرانه فضای مطالعه را از مشکلات اصلی این حوزه برشمرد و افزود: احداث کتابخانهها و افزایش این سرانه از مهمترین اهداف در بلند مدت است که مسئولین و خیرین باید در بهسازی فضاها، نوسازی و تجهیزات ما را یاری دهند تا بتوانیم با این مشارکت به سمت احداث کتابخانه مرکزی حرکت کنیم.
نویسنده کتاب مهارتهای ارتباطی و آداب معاشرت نیز با تاکید بر افزایش سرانه مطالعه در جامعه اظهار کرد: این کتاب توسط بنده و همسرم به رشته تحریر درآمده است تا بتوان در قالب کتاب، مهارتهای ارتباطی و آداب معاشرت را به مردم آموزش داد.
سعید زمانی افزود: این کتاب از دو فصل شامل مهارتهای ارتباطی و آداب معاشرت و نیز قوانین مهم در حوزه کار، خانواده و اجتماع تشکیل شده که به مجموع اصول و فنونی گفته میشود که انسان برای زندگی بهتر به آنها نیاز دارد.
وی بیان کرد: مطالعه و کتابخوانی روابط انسان را تغییر میدهد و موجب خواهد شد تا انسان فکر و ایده بهتری پیدا کرده و از زندگی روزمره خود لذت ببرد.
در ادامه این مراسم پس از نقد کتاب توسط استاد پرپوچی از مدرسین دانشگاه، از این کتاب رونمایی و از نویسندگان آن نیز از طرف رئیس اداره کتابخانههای عمومی ساوه، ورزشکاران ورزش صبحگاهی ساوه و موسسه مردم نهاد حافظان طبیعت ساوه و زرندیه با اهدای لوح و هدایایی تجلیل بعمل آمد.
همچنین از چمرلو رئیس کتابخانه عمومی حضرت ولیعصر(عج)، به عنوان کتابخانه نمونه استان مرکزی نیز با اهدای لوح قدردانی شد. برپایی نمایشگاهی از آثار هنرمندان صنایع دستی ساوه از دیگر برنامه های این مراسم بود.
۲۳ تا ۳۰ آبان ماه تحت عنوان هفته کتاب و کتابخوانی نامگذاری شده است.
انتهای پیام
نظرات