به گزارش ایسنا، دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در مراسم گرامیداشت ولادت حضرت زینب (س) و روز پرستار در دانشگاه آزاد اسلامی که صبح امروز در بیمارستان فرهیختگان برگزار شد، گفت: حضرت زینب کبری (س) در عصر خود در درایت، عقل و تدبیر سرآمد بود و در مکتب فکری ما جایگاه زن را به حد اعلا رساند. اسلام با شعار «بِأَیِّ ذَنب قُتِلَت» با جهالت عرب که دختران خود را زنده به گور میکرد، برخورد کرده و نمونههای سرآمد از حضرت خدیجه (س) که در عرصه اجتماعی و اقتصادی فعال بودند و حضرت زهرا (س) تا حضرت زینب (س) که همه در علم، دانش و حضور اجتماعی سرآمد و الگویی بینظیر بودند، تحویل داده است.
دکتر طهرانچی با بیان اینکه نگاه ما به عرصه پرستاری نگاه صنفی و شغلی نیست، اظهار داشت: بخش بزرگی از تربیت جامعه پرستاری کشور برعهده دانشگاه آزاد اسلامی است به طوری که ۱۰۰ واحد دانشگاهی ما ۴۰ درصد پرستاران کشور را تربیت میکند. این عدد در عرصه پزشکی ۱۰ درصد است که توسط ۱۵ واحد دانشگاه آزاد اسلامی صورت میگیرد. بنابراین میتوان گفت بیشترین ثمربخشی دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه علوم پزشکی مربوط به عرصه پرستاری است.
وی با تأکید بر اینکه دانشگاه آزاد اسلامی باید دارای مکتب تربیتی در حوزه پرستاری باشد، تصریح کرد: گفت: نمیتوان به پرستاری صرفاً به عنوان شغل نگاه کرد؛ چرا که در برخی مشاغل همچون پرستاری، معلمی، باغداری، نویسندگی و... اگر علم و ایمان درهم تنیده نشود، اثربخشی ندارد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه پرستاری ازجمله مشاغلی است که در آن «عشق و تخصص» و «علم و ایمان» درهم تنیده میشود، اظهار داشت: دانشگاه در این عرصه باید صاحب مکتب باشد چرا که نمیتوان در پرستاری که گاهی با لحظات مرگ و زندگی مواجه میشود، صرفاً از روی احساس برخورد کرد. کسی که در این جایگاه قرار میگیرد، باید نگاه عمیق و وثیق داشته باشد. در دنیایی که انسان بیش از پیش خودخواه شده و حقوق بشر بیانی برای رسیدن به مقاصد کشورهاست و بیرحمانه به جان بشر افتاده، تربیت پرستار باید اصول بنیادین جدی داشته باشد.
وی ادامه داد: پرستاری صرفاً نگرش اخلاقی نیست بلکه تربیت اعتقادی، اخلاقی و تخصصی درهم تنیده و دارای مبناست. اگر این مبنا رخ ندهد، پرستار جانفدا در عرصه رسیدگی به بیمار و مددجو وجود نخواهد داشت. لازمه پرستاری که تلخیهای عالم را میبیند و بر آن پایدار میماند، تربیتی است که تلخیهای محل کار در زندگی شخصی او اثر منفی نگذارد و بتواند به دور از اثرات منفی فضای کار، نقش مادری و همسری را ایفا کند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: مراسم گرامیداشت روز پرستار در دانشگاه آزاد اسلامی فقط روز ارج نهادن به پرستاران این دانشگاه نیست بلکه روزی است که گردهم میآییم تا از مرام پرستاری در دانشگاه و تربیت پرستار سخن بگوییم. تربیت پرستاری مانند تربیت معلم سخت است چرا که این عرصه انسانمدار، پیچیده، چندوجهی و به شدت تأثیرپذیر است و پرستار باید با این پیچیدگیها مواجه شود و در حین معیت، سلامتی را به بیمار برگرداند.
دکتر طهرانچی ادامه داد: اگر کشور پزشکان حاذق داشته باشد اما پرستاران دلداده نداشته باشد، نمیتوان نظام سلامت آن را موفق دانست. پرستاران فقط از بیمار و مددجو پرستاری نمیکنند بلکه در آن لحظه معلم هم هست و نحوه مواجهه او با بیمار، سخنانی که میگوید و میشنود و... یک نظام تربیتی است. بنابراین پاسداشت مقام پرستار و توجه به اصول تربیتی او بسیار مهم است. این روز را به همه پرستاران و دانشجویان پرستاری دانشگاه آزاد اسلامی و تمامی پرستارانی که درد مردم را همراهی میکنند، تبریک میگویم.
دکتر طهرانچی در ادامه از دکتر نفر معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی خواست تا در تدقیق نظام تربیت پرستاری این دانشگاه طرحی نو دراندازد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد: این دانشگاه در کنار مسائل آموزشی تخصصی که باید سرآمد باشد، در نظام تربیت اخلاقی، اعتقادی و تخصصی نیز باید پیشرو باشد تا بتواند پرستارانی سرآمد برای کشور تربیت کند. از آنجا که سهم دانشگاه آزاد اسلامی در تربیت یکپارچه پرستاران بسیار جدی است، این دانشگاه میتواند در نظام پرستاری کشور اثرگذار باشد.
وی در پایان خطاب به پرستاران و دانشجویان پرستاری دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی وظیفه خود میداند که با طراحی حرکتهای مناسب، خدمتگزار خوبی برای شما و تربیتشدگان عرصه علوم پزشکی و پرستاری باشد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی در حاشیه مراسم گرامیداشت روز پرستار و تقدیر از پرستاران برگزیده بیمارستانهای دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر طهرانچی در گفتوگوی تلفنی با خانم صغری مؤمن پرستار بازنشسته بیمارستان ۲۲ بهمن مشهد مقدس، ضمن قدردانی از تلاشها و خدمات ایشان در دوران خدمت، روز پرستار را به وی تبریک گفت.
انتهای پیام
نظرات