به گزارش ایسنا، جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا در یادداشتی در واشنگتنپست نوشت: در راستای تلاش ما برای برقراری صلح، غزه و کرانه باختری باید توسط یک ساختار حکومتی واحد اداره شده و در نهایت تحت کنترل نسخه احیا شدهای از تشکیلات خودگردان فلسطین قرار گیرند.
بایدن نوشت: نباید هیچگونه کوچ اجباری فلسطینیان از غزه، اشغال دوباره این منطقه، محاصره آن یا تصرف قلمرو (فلسطینیان) در کار باشد.
او از این یادداشت بهعنوان فرصتی برای پاسخدادن به این پرسش استفاده کرد که ایالات متحده چه تصور مطلوبی برای فردای جنگ غزه دارد.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی در مقابل، به پیشنهاد بایدن برای تحویل غزه به تشکیلات خودگردان واکنش نشان داد و گفت: فکر نمیکنم که تشکیلات خودگردان با شمایل کنونی خود بتواند مسئولیت اداره غزه پس از جنگ را در اختیار داشته باشد.
او پیشازاین هم مدعی شده که در صورت پیروزی رژیم صهیونیستی در جنگ غزه، نیروهای اشغالگر باید تا مدتی طولانی کنترل نظامی را در این منطقه در دست داشته باشند.
تا سال ۲۰۰۷، مسئولیت اداره کرانه باختری و نوار غزه با تشکیلات خودگردان فلسطین بود؛ اما در این سال در پی بروز درگیریهایی میان این نهاد و جنبش مقاومت اسلامی (حماس)، کنترل غزه به دست حماس افتاد.
بایدن همچنین در این یادداشت اعلام کرد که ایالات متحده آماده است تا شهرکنشینان افراطی کرانه باختری که فلسطینیان این منطقه را مورد آزار و اذیت قرار میدهند، در فهرست محدودیتهای ویزای آمریکا قرار دهد. از آغاز جنگ جدید حماس در ۷ اکتبر، خشونت شهرکنشینان اسرائیلی علیه فلسطینیان کرانه باختری اشغالی افزایش یافته است.
بایدن نوشت: به رهبران اسرائیل تأکید کردهام که خشونتها علیه فلسطینیان در کرانه باختری باید متوقف شده و مسببان آن باید پاسخگو شوند.
او در ادامه به رغم اشاره به کشتار گسترده غیرنظامیان و کودکان به دست نیروهای رژیم صهیونیستی و حق مردم فلسطین برای داشتن کشوری مستقل و آزاد، بار دیگر تاکید کرد که در مبارزه «مردم اسرائیل» علیه حماس در کنار آنها ایستاده است!
بایدن همچنین با تاکید بر اینکه تنها راه حلوفصل مسئله فلسطین راهکار دو دولتی است، گفت: سعی داریم از گسترش این مناقشه به دیگر نقاط منطقه جلوگیری کنیم. برای افزایش قدرت بازدارندگی آمریکا، به دو ناوگروه هواپیمابر آمریکایی دستور دادم تا به منطقه بروند.
او همچنین از تلاشهای دولت خود برای مسدود کردن راههای تامین درآمد حماس سخن گفت؛ از جمله وضع تحریمهای جدید و قطع جریان بودجههای خارجی جنبش مقاومت اسلامی.
رئیسجمهوری آمریکا در ادامه درباره تشدید اختلاف در جامعه آمریکا بر سر حمایت یا محکوم کردن اقدامات رژیم صهیونیستی در غزه گفت: ما باید از یهودیستیزی و همچنین اسلامهراسی جلوگیری کرده و با مقابله با خشونت، یکدیگر را نه دشمن، بلکه هموطن خود بدانیم.
بایدن در این یادداشت ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه و جنبش حماس را به تلاش برای از بین بردن دموکراسی و ساقط کردن ثبات و انسجام منطقهای متهم کرد و گفت که آمریکا برای دفاع از منافع امنیت ملی خود میکوشد تا اجازه این کار را ندهد.
رئیسجمهوری آمریکا در باره جنگ اوکراین نوشت: از دو جنگ جهانی در قرن گذشته این درس را گرفتیم که بیتوجهی به بحران اروپا در نهایت آمریکا را مستقیماً درگیر میکند. از این رو، تعهد امروز ما به اوکراین در واقع سرمایهگذاری برای امنیت خودمان بوده و از یک مناقشه گستردهتر در آینده جلوگیری میکند.
انتهای پیام
نظرات