• شنبه / ۲۷ آبان ۱۴۰۲ / ۱۱:۴۵
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402082719404
  • خبرنگار : 50107

رئیس اتحادیه لوازم بهداشتی و آرایشی مشهد:

۳۰ تا ۴۰ درصد لوازم آرایشی موجود در بازار قاچاق است

۳۰ تا ۴۰ درصد لوازم آرایشی موجود در بازار قاچاق است

ایسنا/خراسان رضوی رئیس اتحادیه لوازم بهداشتی و آرایشی مشهد گفت: تا حدود ۶ سال پیش در حال خشک کردن ریشه قاچاق بودیم و تنها ۱۰ تا ۱۵ درصد کالای قاچاق در بازار باقی مانده بود اما بعد از آن بازار قاچاق داغ شد. در حال حاضر لوازم آرایشی از سمت عراق از مرز بانه به کشور وارد می‌شود. حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد محصولات موجود در بازار، قاچاق است.

محمدجواد فرزانه در گفت‌وگو ایسنا در خصوص وضعیت بازار لوازم آرایشی اظهار کرد: قیمت لوازم آرایشی از ابتدای سال حدود هزار درصد افزایش داشته است. قیمت‌ها پایدار نبوده و فروش نیز کاهش داشته، زیرا مردم قدرت خرید ندارند.

وی افزود: برخی فروشگاه‌ها روزها فروشی ندارند. فروشگاه‌هایی که روزانه ۵ تا ۶ میلیون فروش داشتند، در حال حاضر حداکثر یک میلیون و ۵۰۰ تومان فروش دارند. از ابتدای سال تاکنون ۲۵۰ تا ۳۰۰ واحد صنفی ما تعطیل شده‌اند. یکی از دلایل این تعطیلی‌ها افرایش بی‌رویه اجاره مکان و دلیل دیگر افزایش قیمت کالاها است که موحب می‌شود مردم مانند گذشته نتوانند خرید کنند. کیفیت اجناس نیز پایین است؛ مردم تمایل دارند جنس درجه یک بخرند اما به‌دلیل قیمت بالا منصرف می‌شوند.

فرزانه با بیان اینکه ما اجناس تولید داخل نداریم، عنوان کرد: هرچه تولید می‌کنیم مواد اولیه آن از خارج کشور وارد می‌شود. قیمت دلار نیز پایدار نیست، بنابراین تولید با وجود مواد اولیه وارداتی هزینه‌بر است. برای اینکه گرانی ملموس نباشد، مانند سایر کالاها کیفیت را کاهش می‌دهند. تولیدکنندگان از کیفیت و کمیت کم می‌کنند تا قیمت اجناس در توان خرید مردم باشد. اجناس ما در سبد خانوار قرار ندارد و اگر پولی باقی مانده باشد به این بخش نمی‌رسد.

رئیس اتحادیه لوازم بهداشتی و آرایشی مشهد تصریح کرد: محصولات آرایشی تحت لیسانس است، بنابراین تولیدکنندگان سعی می‌کنند محصولات حداقل استانداردها را داشته باشد اما در حال حاضر محصولات با محصولات قدیمی که فوق‌العاده باکیفیت بود؛ قابل قیاس نیست. در حال حاضر اجازه واردات محصولات آرایشی داده نمی‌شود و اگر هم وارداتی انجام شود، دست گروه خاصی است.

وی ادامه داد: زمانی که دلار ارزان بود، محصولات وارد می‌شد یا به صورت مسافری به کشور می‌آمد؛ اما با افزایش قیمت دلار دیگر کسی جرات واردات نداشته و اجازه واردات نیز نمی‌دهند. اغلب اجناس بازار، قاچاق وارد می‌شود، برای محصولاتی هم که قانونی به کشور می‌آید باید پول گمرک زیادی پرداخت شود، بنابراین لوازم آرایشی قطره‌چکانی عرضه می‌شود.

فرزانه در خصوص لوازم آرایشی قاچاق در بازار تصریح کرد: تا حدود ۶ سال پیش در حال خشک کردن ریشه قاچاق بودیم و تنها ۱۰ تا ۱۵ درصد کالای قاچاق در بازار باقی مانده بود اما بعد از آن بازار قاچاق داغ شد. در حال حاضر لوازم آرایشی از سمت عراق از مرز بانه به کشور وارد می‌شود. حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد محصولات موجود در بازار، قاچاق است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha