به گزارش ایسنا، «ولودیمیر زلنسکی» رییس جمهور اوکراین در گفتوگویی با خبرنگاران کشورهای آفریقایی گفت که تانکهای «M1A1 Abrams» که به عنوان تانکهای اصلی جنگ از سوی آمریکا به اوکراین عرضه شده بود، تغییر چندانی در وضعیت میدان ایجاد نکردند.
زلنسکی توضیح داد که ۳۱ فروند تانکی که تا اواسط اکتبر به طور کامل از سوی آمریکا به اوکراین تحویل داده شد، بسیار اندک است. او در عین تمجید از کیفیت تسلیحات آمریکایی گفت «تا اینجای کار، نمیتوانم بگویم که آنها نقش مهمی در میدان جنگ ایفا میکنند. تعدادشان بسیار کم است.»
او که تانکهای عرضه شده آمریکا را تنها بخشی از گردان تانکهای اوکراین تلقی کرد، گفت که «چه خوب چه بد، ما انواع بسیار مختلفی از تانکها را داریم.»
این اظهارات همزمان با اظهارات «مارتین اُ دونل» سخنگوی اروپا و آفریقای ارتش آمریکا مطرح میشود که تکمیل روند تحویل این تانکها به اوکراین را تایید کرده و گفته بود «تانک آبرام یک خودروی زرهی فوقالعاده است اما راهحل معجزهآسا نیست.»
آمریکا در ژانویه با عرضه تانکهای آبرامز به منظور تجهیز یک گردان و به عنوان بخشی از کمکهای نظامی به اوکراین در جنگ با روسیه موافقت کرد. تحویل این تانکها در سپتامبر آغاز و یک ماه بعد تکمیل شد. پیشتر، پنتاگون توجیهی در مخالفت با عرضه این تانکها به اوکراین ارائه کرده و گفته بود این تانکها پیچیدهتر و پرهزینهتر از آنند که به کار اوکراین بیایند.
طیف تسلیحاتی که از سوی متحدان غربی اوکراین به آن عرضه میشود، از سوی نظامیان اوکراینی «باغ وحش» تلقی شده است. به گفته رسانههای غربی، این تنوع تسلیحات مسائلی همچون سازگاری مهمات ایجاد کرده، به چالش تعمیر سختافزارهای آسیبدیده میافزاید و آموزش به سربازان درباره چگونگی استفاده از این تسلیحات را دشوارتر میسازد.
ارتش اوکراین طیف گوناگونی از خودروهای زرهی را، از جمله خودروهای جنگی « AMX-۱۰RC» فرانسوی، تانکهای «لئوپارد» آلمانی، تانکهای « Challenger ۲» انگلیسی و تانکهای «آبرامز» آمریکایی به زرادخانه خود اضافه کرده است. انتظار میرفت که عرضه این جنگافزارها توان کییف برای شکست خطوط دفاعی روسیه را طی تابستان امسال بالا ببرد. اگرچه، ضدحمله مورد انتظار، موفقیت مطلوب را کسب نکرد.
انتهای پیام
نظرات