• چهارشنبه / ۲۴ آبان ۱۴۰۲ / ۱۷:۳۲
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 1402082418078
  • منبع : بازار

وال پست و خاموت، کار نیکوکردن از پرکردن است

وال پست و خاموت، کار نیکوکردن از پرکردن است

با توجه به زلزله‌های پدید آمده در دوره‌های اخیر و تخریب ساختمان‌های چند طبقه، مهندسان صنعت ساختمان سازی در تلاش بودند تا راه حل مناسبی برای جلوگیری از خسارت‌های احتمالی پدیده ی زلزله، طراحی کنند. یکی از مهم ترین و کاربردی ترین روش هایی که برای اینکار توصیه شد، استفاده از وال پست و خاموت در ساختمان ها بود تا از تخریب سقف و دیوارها در زمان زلزله جلوگیری کنند.

به گزارش ایسنا به نقل از اهن دپو، با توجه به نتایجی که بعد از استفاده از این روش ها در تقویت استحکام سازه ها بدست آمد، امروزه استفاده از وال پست و خاموت با قرار گرفتن در چارچوب قوانین ساختمال سازی، الزامی است.

وال پست چیست؟

وال پست از پروفیل هایی ساخته شده که به صورت افقی و قائم به هم متصل می شوند و با قرار گرفتن در بین دیوارها و قاب ها وظیفه ی یکپارچه کردن سازه ی دیوار را برعهده دارند. زمانی که زلزله رخ می دهد این وال پست ها هستند که نیروهای وارد شده از سمت دیوار را گرفته و با جلوگیری از لرزش شدید دیوار استحکام آن را حفظ می کنند. در صورت نبود وال پست، دیوارها به هم متصل نبوده و هنگام وقوع زلزله به طور ناگهانی فرو می ریزند. در واقع وظیفه ی  اصلی وال پست ها متصل نمودن سقف و ستون ها به هم در دل دیوار است. (خاموت چیست ؟ در ادامه مطلب بخوانید )

انواع وال پست

به طور کلی وال پست ها به دو دسته تقسیم می شوند :

  • وال پست قائم
  • وال پست افقی

وال پست ها گاهی موازی با ستون ها و گاهی نیز  به صورت عمود بر ستون ها نصب می شوند . پروفیل های استفاده شده برای نصب وال پست ها نیز به چهار شیوه ی کشویی، تلسکوپی و پیوسته یا منقطع به هم متصل می شوند.

وال پست قائم

وال پست های قائم به صورت موازی با ستون ها در دل دیوارها نصب می شوند.  وال پست های قائم از 2 ناودانی پشت به هم و یا 4 نبشی تشکیل می شوند و  شکلی شبیه به حرف  H  انگلیسی دارند.

وال پست های  قائم نیز به2 دسته تقسیم می شوند:

  • وال پست میانی که در میانه طولی دیوار نصب می شود.
  • وال پست کنار که در کنار دیوار و نزدیک به اسکله ساختمان با فاصله ی 1 متری  نصب می شود.

وال پست افقی

وال پست قائم در صورتی استفاده می شود که ارتفاع دیوار از 3.5 متر بیشتر باشد. به وال پست افقی، تیرک نیز گفته می شود که از مقاطق فولادی و  یا بتی ساخته شده اند. وال پست های افقی به وال پست های قائم متصل می شوند.

وال پست های قائم علاوه بر وظیفه ی جداسازی دیوار از قاب، در نگه داشتن وال پست های افقی نیز نقش به سزایی ایفا می کنند. از جمله وال پست های افقی می توان به میلگرد بستر و وال پست های  FRP اشاره کرد.

اجرای وال پست ها در ساختمان به چه صورت است؟

وال پست ها از طریق روش هایی مثل جوشکاری و یا اتصال به وسیله ی پیچ و مهره به ستون ها و تیرها متصل خواهند شد . برای نصب وال پست از مقاطع فولادی و پروفیل های نبشی و ناودانی استفاده می شود که این آهن ها در جداره های داخلی و بیرونی دیوارها  و اطراف پنجره ها با فاصله ی استاندارد ساخته می شوند.

قیمت وال پست

برای تعیین قیمت وال پست و دستمزد آن باید متریال به کار رفته از جمله جنس و نوع نبشی ها و قوطی های استفاده شده را بررسی کرد. تمامی این تجهیزات در قیمت وال پست نقش بسیار موثری دارند. دستمزد تیم اجرا کننده برای نصب و پیاده سازی وال پست ها نیز یکی دیگر از هزینه هایی است که در فرایند ساختمان سازی باید به آن توجه کنید. مشخص است که هر چه کیفیت کار بالاتر باشد هزینه ی اجرای کار نیز بیشتر خواهد بود . قیمت وال پست ها بر اساس کیلوگرم بوده که با توجه به قیمت روز آهن محاسبه می شوند.  بنابراین برای اطلاع از قیمت، بهتر است در همان لحظه استعلام بگیرید

تا اینجا با وال پست و کاربردهای آن آشنا شده اید در ادامه می خواهیم با خاموت آشنا شویم که در کنار وال پست یکی از مهم ترین اجزای استفاده شده برای مستحکم شدن دیوار و سقف ها در مقابل زلزله می باشد .

خاموت چیست ؟

یکی از رایج ترین روش ها برای بالا بردن استحکام ساختمان ها، استفاده از خاموت در شناژ ساختمان می باشد. خاموت به میلگرد هایی گفته می شود که به صورت عرضی و شکل داده شده در شناژ ساختمان بکار می روند. خاموت ها وظیفه دارند تا در شرایط وقوع پدیدهایی مثل سیل و یا زلزله، با نگه داشتن میلگردهای طولی و عرضی سازه، مثل یک کمربند محافظ، از بیرون زدگی آن ها در اثر نیروی وارد شده جلوگیری کنند.  میگردها در سایز های متفاوتی عرضه می شوند اما سایزهای 8 و 10 بیشترین کاربرد را برای ساختن خاموت ها دارند.

به طور خلاصه به دلیل اینکه استفاده از خاموت، سازه را در برابر هر گونه زلزله ی شدید مستحکم تر خواهد کرد و با توجه به زلزله خیز بودن کشور ایران،  بکار بردن خاموت برای ساختن ساختمان های چند طبقه که باید ایمنی های لازم را رعایت کنند کاملا الزامی و واجب است.

وال پست و خاموت، کار نیکوکردن از پرکردن است

آشنایی با انواع خاموت

در ادامه انواع مختلف خاموت های استفاده شده در صعنت ساختمان سازی را بررسی خواهیم کرد.

  • خاموت سنتی : این خاموت ها به روش سنتی و با دست ساخته می شوند و از نظر ظاهری به صورت مربعی شکل می باشند. می توان خاموت های سنتی را جزء پر کاربردترین نوع خاموت های استفاده شده دانست.
  • خاموت معمولی : این خاموت ها  نیز همانند خاموت های سنتی با دست تولید شده که اندازه و قالب آن ها کاملا قابل تغییر است.
  • خاموت های مارپیچ : برای ساخت خاموت های مارپیچ  از دستگاه های CNC استفاده می شود که در صورت لزوم می توان اندازه ی آن ها را نیز تغییر داد.
  • خاموت ربات : روش تولید خاموت های ربات نیز با دستگاه CNC بوده و  شکل ظاهری آن ها با دیگر مدل های موجود متفاوت است.

همانطور که می دانید برای ساخت هر ساختمانی قوانینی تعیین شده که می بایست در فرایند ساخت آن این  قوانین نیز اجر و رعایت شوند. طبق قوانین اعلام شده عرض تیغه ها به هیچ عنوان نباید از ارتفاع دیوار ها کمتر باشد.  همچنین اگر طول دیوار شما 6 متر باشد استفاده از وال پست الزامی است. خاموت ها نیز باید در فاصله ی 20 سانتی متری از هم قرار بگیرند.

قیمت خاموت ها چگونه محاسبه می شود؟

قیمت خاموت ها نیز همانند وال پست ها بر اساس کیلوگرم بوده که هر چه وزن خاموت ها بیشتر باشد ، قیمت نهایی خاموت نیز بالاتر خواهد بود.  به دلیل نوسانات لحظه ای بازار جهت اطلاع از قیمت خاموت ها بهتر است به صورت لحظه ای استعلام بگیرید.

حرف آخر

با توجه به تاثیری که امروزه استفاده از وال پست و خاموت در مستحکم سازی ساختمان ها دارند و با توجه به اینکه کشور عزیز ما ایران در منطقه ای زلزله خیز قرار دارد، سازمان های مربوطه اجرای وال پست و استفاده از خاموت در صنعت ساختمان سازی را الزامی اعلام کرده اند. کاملا واضح است که وقتی درباره ی  استحکام سازی در برابر پدیده ای مثل زلزله صحبت میکنیم که با جان مردم سر و کار دارد باید بهترین نوع و بهترین کیفیت متریال را انتخاب کنیم.

انتهای رپرتاژ آگهی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha