• سه‌شنبه / ۲۳ آبان ۱۴۰۲ / ۱۲:۰۴
  • دسته‌بندی: گزارش و تحلیل
  • کد خبر: 1402082316799
  • خبرنگار : 71516

چرا آمریکا نگران پیوستن حزب‌الله لبنان به جنگ غزه است؟

چرا آمریکا نگران پیوستن حزب‌الله لبنان به جنگ غزه است؟

«آمریکا شریک اصلی حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی به نوار غزه و جنوب لبنان است، نه به خاطر اینکه ۱۴.۵ میلیارد دلار را به عنوان کمک و هزاران تن مهمات و تجهیزات نظامی به رژیم صهیونیستی اختصاص داده است بلکه به خاطر اعزام حدود ۲۰۰۰ سرباز و مربی نظامی برای جنگ در نوار غزه در کنار نیروهای رژیم صهیونیستی. این مسئله این نیروها و پایگاه‌هایشان در منطقه را در معرض عملیات انتقام جویانه‌ای قرار می‌دهد که منجر به تلفات مادی و انسانی بزرگی می‌شود.»

به گزارش ایسنا، عبدالباری عطوان، سردبیر روزنامه رأی الیوم در گزارشی نوشت: «حمایت مالی و نظامی از ارتش رژیم صهیونیستی در نوار غزه جنگ را به نفع تل آویو و در راستای تحقق اهداف این رژیم یعنی آزادی اسرای صهیونیست یا ریشه کن کردن گروه‌های مقاومت در نوار غزه و ایجاد یک حکومت مدنی جدید مثل نظام کرزای در افغانستان و یا ورود تشکیلات خودگردان فلسطین به نوار غزه با تانک‌های صهیونیستی پیش نبرده است.

آمریکا این شکست را در بعد سیاسی و نظامی و حتی در بعد اخلاقی احساس کرده است. یکی از دلایل این مسئله تماس تلفنی لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا با یوآو گالانت، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی و درخواست وی برای عدم وارد کردن آمریکا به شکست دیگری در لبنان و ممانعت از هرگونه رویارویی با حزب‌الله است که منجر به گسترش دایره جنگ با محور مقاومت و در معرض خطر قرار گرفتن منافع، پایگاه‌ها و همپیمانان آمریکا در منطقه می‌شود.

دلایل زیادی برای فرضیه غرق شدن آمریکا در چندین جبهه در منطقه وجود دارد: اول افزایش حملات موشکی گروه‌های مقاومت در عراق و سوریه در هفته‌های گذشته به پایگاه‌های آمریکا است که تعداد آن از حدود ۴۰ حمله بیشتر شده و منجر به زخمی شدن بیش از ۱۰۰ سرباز آمریکایی شده است.

دوم سقوط بالگرد آمریکا و کشته شدن پنج سرباز آن در جنوب قبرس در مدیترانه شرقی است. در بیانیه رسمی آمریکا آمده است که تمام کشته شدگان از نیروهای ویژه آمریکایی بودند. وزارت دفاع آمریکا دلایل واقعی سقوط این بالگرد را اعلام نکرد. هرچند اذعان کرد که مأموریت آموزشی این بالگرد در راستای طرحی برای خارج کردن نیروهای آمریکایی در لبنان و اراضی اشغالی بوده است.

سوم احتمال بسته شدن تنگه باب المندب و حمله نیروهای انصارالله یمن به کشتی‌های جنگی و غیرنظامی در این تنگه در همبستگی با مقاومت فلسطین در نوار غزه است.

این نیروها حملاتی را با موشک‌های بالستیک و پهپادها به بندر ایلات و اهداف دیگر رژیم صهیونیستی در نقب انجام دادند. همانطور که قبلا کشتی‌های آمریکایی و صهیونیستی را در دریای عربی هدف قرار داده بودند.

جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا که بازیچه دست رژیم صهیونیستی و مزدوران دولت وی مثل آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا و آموس هوکشتاین، فرستاده آمریکا به لبنان که هر دو در اصل عضو صهیونیست‌ها و دوست آنها هستند، شده است، با بی‌شرمی تمام محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق را مسئول حملات به پایگاه‌های آمریکایی در عراق دانست و از وی خواست به دلیل شکست در حفاظت از پایگاه‌های آمریکایی استعفا بدهد.

۳۴۰۰ سرباز آمریکایی در پایگاه‌های در عراق و سوریه هستند و یک صید گرانبها برای گردان‌های محور مقاومت به محض گسترش دایره جنگ در غزه و انتقال آن به جنوب لبنان و پیوستن دیگر شاخه‌های مقاومت به آن است.

بر اساس گزارشات کشتی‌ها و ناوهای هواپیمابر آمریکا که بایدن به مدیترانه اعزام کرده بود حدود ۴۰۰ کیلومتر به غرب عقب نشینی کرده‌اند تا در تیررس موشک یاخونت روسیه که اکنون در دست سوریه و حزب‌الله است، قرار نگیرند.

ویژگی مشترک رهبران آمریکا و رژیم صهیونیستی دشمنی با اعراب و مسلمانان نیست بلکه پیش‌بینی اشتباه سیاسی و نظامی و عدم درک واقعیت تحولات منطقه به ویژه مسائل مربوط به محور مقاومت است.

اگر رژیم صهیونیستی در روز هفت اکتبر حمله کوبنده‌ای را از گردان‌های القسام، شاخه نظامی حماس دریافت کرد که مقدمه‌ای برای آغاز فروپاشی طرح صهیونیسم شد، آمریکا حتما شکست دیگری را در منطقه متحمل خواهد شد که بزرگتر از شکست‌هایش در افغانستان و عراق خواهد بود.

از زمانی که جنگ‌ها و کشتارهای رژیم صهیونیستی در حق کودکان و غیرنظامیان و انزجار از این رژیم نه فقط در جهان عربی و اسلامی بلکه در تمام کره زمین افزایش یافته و منجر به از دست رفتن جایگاهش به عنوان ابرقدرت به نفع روسیه و چین خواهد شد، به بار استراتژیک سنگینی بر دوش آمریکا تبدیل شده است.

آمریکا در هیچ کدام از جنگ‌های خود در اوکراین و خاورمیانه پیروز نخواهد شد و با همان سرنوشتی مواجه خواهد شد که گروه‌های استعمارگر اروپایی مثل انگلیس و فرانسه با آن مواجه شدند.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha