• سه‌شنبه / ۲۳ آبان ۱۴۰۲ / ۰۸:۲۹
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 1402082316490
  • خبرنگار : 71381

با اشاره به ضرورت تصویب یک طرح نوشته شد

نامه‌ای به آیت‌الله آملی‌لاریجانی

نامه‌ای به آیت‌الله آملی‌لاریجانی

جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران در نامه‌ای به رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ضرورت‌های تصویب طرح ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول را یادآور شد.

به گزارش ایسنا، در حالی که روز گذشته کمیسیون حقوقی و قضایی مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی طرح الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول را به پایان رساند، جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران در نامه‌ای به آیت‌الله آملی لاریجانی ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام نوشته است: «همان‌طور که مستحضرید حدود سه سال از تصویب طرح بنیادین و ضدفساد الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول می‌گذرد و این طرح لازم و ضروری، با وجود پنج مرتبه رفت‌وبرگشت بین مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان به سرانجام مشخصی نرسید و اکنون مصوبه علی‌رغم حکم تاریخی رهبر معظم انقلاب چندین ماه در مجمع تشخیص مصلحت نظام در کش‌وقوس بوده و هنوز تصمیم قاطعی در مورد آن گرفته نشده است.

مهم‌ترین ایرادی که شورای نگهبان در این ۵ مرتبه رفت و برگشت، به مصوبه مجلس وارد کرده است و از قانون شدن آن جلوگیری نموده است اشکال خلاف شرع بودن بطلان اسناد عادی و معاملاتی است که از لحاظ حقوقی و فقهی به طور صحیحی ایجاد شده است و الان باید باطل شود.

به همین منظور ذکر دو نکته شایسته است و اینکه مقدمه موضوع مشخص‌تر شود؛ اول اینکه در فقه شیعه در کنار احکام اولیه، احکام ثانویه نیز پیش‌بینی‌شده است، احکامی که پیش‌بینی‌شده‌اند که در جایی که مسئله مصلحت نظام و حکومت اسلامی مطرح می‌شود بتوانیم به این احکام مراجعه کنیم و مسائل پیچیده کلان را حل نماییم؛ یعنی علی‌رغم اینکه بطلان معاملات با اسناد عادی از لحاظ فقهی خلاف ‌شرع مقدس محسوب می‌شود با درنظرگرفتن نظم عمومی و مصلحت نظام اسلامی و رجوع به حکم ثانویه می‌توانیم بطلان معاملات با اسناد عادی را بدون اشکال بدانیم. دوم اینکه مقام معظم رهبری با سخنرانی خود در تاریخ ششم تیرماه امسال اتمام حجت نموده و نظر خود بر مصلحت قطعی نظام و کشور را در دنباله‌روی از این قانون دانستند. حال با وجود این دو نکته بطلان معاملات غیررسمی قطعاً خالی از اشکال خواهد بود.

اکنون که این مصوبه با اصرار مجلس راهی مجمع تشخیص مصلحت شده است با توجه به نکات مذکور جای سؤال است که چرا باید بر سر لفظ بطلان معاملات اختلاف باشد و مجمع درخواست حذف این لفظ و جایگزین‌کردن لفظ بی‌اعتبار را بدهد، حال اینکه با مشاهده سابقة بی‌اعتباری اسناد غیررسمی در محاکم قضایی می‌بینیم همواره توالی فساد ناشی از معاملات غیررسمی پابرجا بوده است.

جناب آقای لاریجانی؛ تعداد یک میلیون و هفتصد هزار پرونده در یک سال، آماری به‌شدت سرسام‌آور است. تا چه زمان باید فساد ناشی از معاملات و اسناد غیررسمی دامن‌گیر محاکم قضایی ما باشد و قوة قضائیه به‌جای پرداختن به مسائل اساسی در گیرودار این مشکلات باشد حال اینکه این مصوبه جدای ارائه راه‌حل برای مشکلات و عوارض این طرح از جمله تعیین تکلیف معاملات غیررسمی سابق بر اجرای این مصوبه، ابتکارات جدید و حائز اهمیتی نیز در خود جای‌داده است که یک نمونه از آن فعال‌شدن قانون پیش‌فروش ساختمان است که تا به امروز متروک مانده است.

جناب آقای لاریجانی؛ بر اساس مقدمات مستدل مذکور و مصلحت قطعی این مصوبه انتظار می‌رود که مجمع تشخیص مصلحت نظام به وظیفه خود عمل نموده و تمام تلاش خود را برای رفع موانع این مصوبه و تأیید آن بکار بگیرد.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۳ ۰۹:۰۸

آیا در این اختلاف نظر میان مجلس، مجمع و حقوقدانان در مورد قانون در دست بررسی"عدم اعتبار اسناد عادی"، می‌توان قائل به این شد که؛ "اسناد عادی بین طرفین آن ثبوتاً به عنوان مدرک پذیرفته است، و صرفاً در مواجهه با اشخاص ثالث دارای سند رسمی غیرقابل استناد میباشد ؟" یعنی خلاصه آن تعهد عادی باطل نیست و دینی یا عینی بر ذمه یا عهده ی طرف قرار دارد. همانطور که مستحضرید این اصل در قانون ما مثالهای زیادی هم دارد مثل موارد زیر: در قانون مدنی 218 ، قانون تجارت مواد 95 ، 100، 116، 125 ، 150،155،188،198،220،396، 397، قانون لایحه اصلاحی ق تجارت ، مواد40 ، 118،126، 129،135، 210،270 قانون ثبتمواد 22، 43،114،45،115، قانون ثبت اختراعات ماده 48 و 50 قانون پیش فروش آپارتمان مواد 17 و

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۸ ۱۳:۴۶

درود بر شما عالی

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۴ ۰۱:۲۵

با وجود بیانات مقام معظم رهبری در باب رسمی شدن اسناد عادی چرا مسئولین مجمع تشخیص مصلحت نظام همواره در تصویب این مقرره مهم مجلس کوتاهی میکنند