امروز، ۲۲ آبانماه، در نودوپنجمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر مشهد که در تالار شهر برگزار شد، لایحه توسعه زیرساخت دوچرخهسواری بانوان به تصویب رسید.
بر اساس این لایحه به شهرداری مشهد اجازه داده میشود در راستای توسعه زیرساختهای دوچرخهسواری شهر با مشارکت هیأت دوچرخهسواری استان خراسان رضوی نسبت به امکانسنجی و اجرای بندها و تبصره زیر اقدام کند. بندهای این تبصره شامل مشارکت در ایجاد بستر مرکز آموزشی دوچرخهسواری به ویژه برای بانوان شهر مشهد مقدس و همچنین دورههای مربیگری و داوری ویژه پرسنل شهرداری، احداث مسیر دوچرخهسواری کوهستان و پیستهای کورسی پوم ترک بی ام ایکس و تریال متناسب با توپوگرافی بوستانهای شهر مشهد با اولویت بوستان بانوان، تکمیل آسفالت مسیرهای دوچرخهسواری و پیادهروی حاشیه بوستانهای سطح شهر، ایجاد بهروزرسانی و بهرهبرداری از ایستگاههای تعمیر و نگهداری دوچرخه در سطح شهر به صورت ویژه در بوستانهای بانوان، افزایش سالانه ۱۰ کیلومتر به خطوط ویژه دوچرخهسواری در سطح شهر مشهد مقدس مطابق طرحها و ضوابط بالادستی، مشارکت با اداره کل ورزش و جوانان استان در خصوص نگهداری، تعمیر، بهسازی و مسقف نمودن پیست دوچرخهسواری ورزشگاه ثامنالائمه(ع)، اختصاص حداقل یک دستگاه اتوبوس مناسبسازی شده برای انتقال دو چرخههای شخصی بانوان از میدان آزادی به پیست دوچرخهسواری ورزشگاه برای بانوان در قالب تفاهمنامه فیمابین ثامنالائمه(ع)، ایجاد و توسعه پارکینگهای اختصاصی دوچرخه در بوستانهای سطح شهر به ویژه بوستانهای بانوان، راهاندازی پایگاه دوچرخهسواری همگانی کوهستان و خرید تجهیزات مربوطه شامل دوچرخه، کلاه، وسایل محافظ و ... در بوستان خورشید، تأمین سازوکار تحویل دوچرخه در بوستانهای بانوان و همچنین صدور بیمه بدون نام برای پارکهای بانوان و برنامهریزی برای حمایت از فرهنگ دوچرخهسواری، استعدادیابی و توسعه دوچرخهسواری همگانی در مساجد و مدارس شهر، اعزام تیمهای دوچرخهسواری مشهد به مسابقات کشوری و برونمرزی با اولویت تیمهای بانوان شهرداری و فروش ارزانقیمت و همراه با تسهیلات دوچرخه به عموم شهروندان مشهدی با مشارکت شهرداری و حوزههای ذینفع است.
نگاه گفتمان انقلاب توجه به زن و مقام زن است
مجید طهوریان عسکری، نایب رئیس کمیسیون ویژه بانوان و خانواده شورای اسلامی شهر مشهد در خصوص این لایحه ضمن تشکر و قدردانی از آیتالله علمالهدی امام جمعه مشهد، اظهار کرد: در مراسم افتتاحیه استخر شهید قربانی که یکی از زحمات شهرداری مشهد در جریان تکمیل و به پایان رساندن پروژههای حاشیه شهر بود، آیتالله علمالهدی در سخنرانی خود تاکید فراوانی بر دو ورزش داشتند و در خصوص دوچرخهسواری بانوان با رعایت مسائل شرعی به مدیریت شهری تاکید کردند که در این حوزه کمک کنند و توسعه زیرساختهای مناسب برای بانوان و دختران شهر مشهد اتفاق بیفتد.
وی افزود: بسیاری ما را متهم میکنند که تمایل ندارید برای ورزش بانوان کاری انجام دهید. این غلط بوده، نگاه گفتمان انقلاب توجه به زن و مقام زن است. در خصوص دوچرخهسواری بانوان هفتهها و ماهها است که در شورا بحث شده، لایحه از ۲۰ خرداد به کمیسیون آمده و ۶ کمیسیون لایحه را امضا کردند. امروز فرصت بسیار خوبی است که این لایحه در صحن علمی به تصویب برسد.
طهوریان ادامه داد: نگاه ما در شورای ششم کاهش آلایندهها، رونق استفاده از دوچرخه به جای خودرو و افزایش علاقمندی مردم به دوچرخهسواری است. اگر توجه شهرداری مشهد و شهردار نسبت به موضوع دوچرخه سواری نبود، مشهد گواهینامه دوستدار دوچرخه را کسب نمیکرد. مشهد امسال میزبان سه نوبت مسابقات دوچرخه سواری کشوری بود.
بزرگترین مجموعه ورزشی اختصاصی بانوان تا پایان سال آینده به بهرهبرداری خواهد رسید
در ادامه جلسه محمدرضا قلندر شریف، شهردار مشهد عنوان کرد: تمام پارکهایی که در حال احداث آن هستیم، الزامات ضروری برای بانوان در حوزه مکان اختصاصی بوستان بانوان و مجموعههای ورزشی از جمله دوچرخه لحاظ میشود. سایر پارکهای بانوانی که احداث کردیم پیست دوچرخهسواری دارند و دوچرخه آنجا مستقر است. در این لایحه بودجه به صورت سنواتی برای هر سال تعیین میشود.
وی اضافه کرد: در معابر و سطح شهر دوچرخهسواری آقایان است و برای بانوان مسیرهای عمومی در سطح شهر نداریم. تاکید آیتالله علمالهدی توسعه بوستانهای بانوان با همراه شدن امکانات ورزشی از جمله دوچرخهسواری بود.
شهردار مشهد در خصوص تعطیلی پارک ریحانه در روز جمعه تصریح کرد: مراجعهکننده پارک ریحانه زیاد شده است. اعلام کردیم که تا پایان ماه رصد کرده و خلوتترین روز را مشخص کنند تا آن روز را برای کارهای باغبانی اختصاص دهند.
قلندر شریف بیان کرد: مجموعه ورزشی متشکل از ۶ سالن ورزشی به عنوان بزرگترین مجموعه ورزشی اختصاصی بانوان در کنار بوستان شهربانو وکیلآباد در دست اقدام است که از ابتدای سال آغاز شده و امیدواریم تا پایان سال آینده به بهرهبرداری برسد.
۸.۵ کیلومتر مسیر دوچرخه در بوستانهای بانوان ایجاد شده است
در بخش دیگری از جلسه مهدی یعقوبی، معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری مشهد گفت: ما در سطح شهر ۶۰ هکتار بوستان بانوان داریم که ۸.۵ کیلومتر مسیر دوچرخه در این بوستانها ایجاد شده است. ۹ سایت دوچرخه تحت پوشش بایدو قرار دارد و خدمات یکسانی ارائه میدهد، دو، سه پارک مسیر ندارند که طرح توسعه آنها در حال انجام است و در اعتبارات سال آینده پیشبینی لازم را انجام میدهیم. بوستان بسیج را نیز امسال با اتمام خواهیم رساند.
وی در خصوص تعطیلی برخی پارکهای بانوان در روز جمعه خاطرنشان کرد: در پارکها روزهای جمعه را برای فعالیت باغبانی در نظر گرفتهایم و باید کارگران آقا برای کارهای باغبانی در پارک حضور داشته باشند، البته باید گفت که نمیتوانیم این کار را به شب موکول کنیم. شهردار فرمودند پارک بانوان وکیلآباد رصد شود که کدام روز خلوتتر است تا اقدامات روز جمعه را به وسط هفته منتقل کنیم. یا روزی که آقایان حضور دارند بانوان باحجاب باشند یا خانوادگی از فضا استفاده کنند.
افزایش سالانه ۱۰ کیلومتر در خطوط ویژه دوچرخه در نظر گرفته شده است
در ادامه پوریا محمدیان یزدی، معاون عمران، حملونقل و ترافیک شهرداری مشهد اظهار کرد: ۲۲۰ کیلومتر مسیر دوچرخه در مشهد ایجاد و افزایش سالانه ۱۰ کیلومتر در خطوط ویژه دوچرخه در نظر گرفته شده است. در طرح جامع دوچرخهسواری مشهد اولویت اول ما ۲۶۵ کیلومتر مسیر دوچرخه است که ۴۵ کیلومتر عقب هستیم و در چهار سال اضافه خواهد شد. اولویت دوم ما تا ۵۰۰ و اولویت سوم تا ۷۰۰ کیلومتر است.
در بخش دیگری از جلسه لایحه نامگذاری تعدادی از معابر فرعی به نام شهدا تصویب شد. بر این اساس معبر فرعی آزادی ۱ واقع در میدان آزادی به نام شهید موسی اندیشه، معبر فرعی نجف ۳۴ واقع در توس ۶۵ به نام شهید مدافع حرم مصطفی سرابی، خیابان امید ۱۴ واقع در بلوار نامجو به نام علی حسینزاده، طبرسی شمالی ۳ واقع در بلوار طبرسی شمالی به نام شهید سید احمد جعفری و پنجتن ۳۹ واقع در بلوار پنجتن آل عبا به نام شهید عباسعلی بیات نامگذاری شدند.
خروج سه طرح و یک لایحه از دستور کار جلسه
در این جلسه طرح کاهش تعداد کمیسیونهای تخصصی شورای اسلامی شهر مشهد مورد بررسی قرار گرفت که دوفوریت آن رای نیاورد و با قید یکفوریت به کمیسیون تخصصی ارجاع داده شد. همچنین لایحه تمدید قرارداد اجاره ساختمان حدفاصله عبادی ۹ و ۱۱، تعیین تکلیف طرح پیشنهادی بسته تشویقی آبکوه سال ۱۴۰۲ و طرح اصلاح مصوبه حقالسهم سازمان مدیریت و مهندسی شبکه حملونقل از مرکز معاینه فنی خودروها برای بررسی بیشتر از دستور کار خارج شد.
در ادامه جلسه لایحه تمدید مهلت اجرای مصوبه شماره ۵/۱۴۰۰/۲۶۹۸/ش مورخ ۱۴۰۰/۰۲/۲۷ به تصویب رسید. با توجه به برگزاری جلسه کمیسیون اقتصادی، سرمایهگذاری و مشارکتها در مورخ ۱۴۰۲/۰۷/۲۴، موضوع لایحه تمدید مهلت اجرای مصوبه شماره ۵/۱۴۰۰/۲۶۹۸/ش مورخ ۱۴۰۰/۰۲/۲۷ مطرح و با کلیات لایحه ۲۱ ۱۳۳۲۴۰ مورخ ۱۴۰۲/۰۶/۱۹ با رعایت موارد ذیل موافقت شد.
مهلت مندرج در ماده واحده مصوبه با موضوع واگذاری کل سهام و خروج شهرداری از شرکت عمران سپهر وکیلآباد و اجرای پروژه مشارکتی با شرکت سپهر هشتم تا یک سال پس از لازمالاجرا شدن این مصوبه تمدید شد. شهرداری مشهد مکلف است قرارداد واگذاری سهام خود در شرکت عمران سپهر وکیلآباد و قرارداد مشارکتی با شرکت سپهر هشتم را به همراه ضمائم و پیوستهای مربوطه ظرف مدت یک سال پس از لازمالاجرا شدن این مصوبه برای تصویب به شورای اسلامی شهر ارسال کنند.
کمک ۸۰۰ میلیاردی شهرداری به فنیوحرفهای برای ایابوذهاب کارآموزان معلول و جانباز
در بخش دیگری از جلسه نظریه کمیسیون مشترک در خصوص درخواست اداره کل آموزش فنیوحرفهای استان خراسان رضوی تصویب شد. براساس آن به شهرداری مشهد اجازه داده میشود به منظور تسهیل در ایاب و ذهاب کارآموزان معلول و جانباز مرکز آموزش فنیوحرفهای ویژه معلولان مشهد در قالب انعقاد تفاهمنامه با سازمان آموزش فنیوحرفهای تا سقف ۸ میلیارد ریال برای سال ۱۴۰۲ اقدام کند.
در ادامه جلسه لایحه اصلاحیه قرارداد در خصوص پروژه سرمایهگذاری بوستان مینیاتوری با مشارکت شرکت توسعه گردشگری آرماننگاه شمس با توجه به مستندات مربوطه مورد تایید قرار گرفت.
انتهای پیام
نظرات