• دوشنبه / ۲۲ آبان ۱۴۰۲ / ۰۸:۴۱
  • دسته‌بندی: گلستان
  • کد خبر: 1402082215666
  • خبرنگار : 50604

در گفت‌وگو با ایسنا بخوانید؛

کارآفرینی زوج دانشجوی گلستانی در محیط دانشگاه/ از کافی شاپ تا پرورش گل و گیاه

کارآفرینی زوج دانشجوی گلستانی در محیط دانشگاه/ از کافی شاپ تا پرورش گل و گیاه

ایسنا/گلستان زوج دانشجوی گلستانی با کارآفرینی در محیط دانشگاه علاوه بر اینکه زندگی خود را اداره می کنند برای دیگر دانشجویان نیز فرصت شغلی ایجاد کرده اند.

«سارا سعیدی‌پور» دانشجوی سال آخر کارشناسی ارشد رشته بیوتکنولوژی دانشگاه منابع طبیعی و علوم کشاورزی گرگان به همراه همسرش «محمدصادق اشرفی» دانشجوی کارشناسی ارشد رشته زراعت دانشگاه منابع طبیعی گرگان با کارآفرینی در محیط دانشگاه علاوه بر اینکه توانستند برای خودشان درآمدی دست و پا کرده و زندگی مشترکشان را تشکیل دهند، برای بیش از ۲۵ دانشجوی دیگر این دانشگاه فرصت کار، کسب درآمد و مهارت‌آموزی ایجاد کردند.

احداث گلخانه گل‌های زینتی و مزرعه پرورش سیاه‌دانه و روغن‌گیری از محصول تولیدی و احداث کافی شاپ در فضای دانشگاه بخشی از فعالیت‌های این زوج کارآفرین است که با حمایت‌های مسئولان دانشگاه در محیط دانشگاه ایجاد کرده‌اند.

این زوج دوست‌داشتنی و پرتلاش دوستان دانشجوی خود را هم فراموش نکرده و با برگزاری کلاس‌های آموزشی رایگان و به کارگیری دانشجویان در مشاغلی که ایجاد کرده‌اند، دوستان خود را نیز در موفقیت‌های خود سهیم کرده‌اند.

«سارا» و «محمدصادق» این روزها به الگویی برای دیگر دانشجویان دانشگاه منابع طبیعی و علوم کشاورزی گرگان تبدیل شده‌اند، دانشجویان ترم پایین‌تر با دیدن این زوج پرتلاش به خود می‌گویند اگر این دو نفر توانستند در دوران دانشجویی و با دست خالی درآمدزایی داشته باشند پس ما چرا را نتوانیم؟ در نتیجه این الگوبرداری درست و انگیزه‌ای که با دیدن آن‌ها در دیگر دانشجویان ایجاد شده، روز به روز به تعداد دانشجویانی که به دنبال کسب درآمد و اشتغالزایی هستند اضافه می‌شود.

کارآفرینی زوج دانشجوی گلستانی در محیط دانشگاه/ از کافی شاپ تا پرورش گل و گیاه

خبرنگار ایسنا با سارا سعیدی پور دانشجوی کارآفرین دانشگاه گفت و گویی دوستانه داشته که در ادامه آورده شده است.

ایسنا: انگیزه کسب کارآفرینی و کسب درآمد در محیط دانشگاه چطور و از چه زمانی در ذهن شما شکل گرفت؟

از همان سال ۹۶ که در مقطع کارشناسی دانشگاه پذیرفته شدم دوست داشتم هرچه زودتر حرفه‌ای را بیاموزم که با کمک آن به استقلال مالی برسم، بعد از مدتی با انجمن علمی دانشگاه و فعالیت‌های کارآفرینی آن آشنا و عضو انجمن شدم. جلوتر که رفتم، دبیر انجمن علمی کارآفرینی را برعهده گرفتم.

انجمن علمی کارآفرینی نسبت به انجمن‌های دیگر گستردگی بیشتر داشته و با تمام انجمن‌ها در ارتباط است، در این انجمن کارگاه‌های آموزشی و جشنواره‌های متعددی از دستاوردهای دانشجویان برگزار کرده و به مرور با شیوه‌های کارآفرینی آشنا شدم.

ایسنا: در مورد کسب و کار خود در محیط دانشگاه توضیح دهید؟

من و همسرم کار خود را دو سال پیش از پرورش گل و گیاه آپارتمانی آغاز کردیم، همسرم اهل شهرستان نور استان مازندران است و در خوابگاه دانشجویی زندگی می‌کرد و در یکی از اتاق‌های دانشگاه، گل‌های زینتی پرورش می‌داد که کار بسیار سختی بود، بعد از مدتی مسئولان دانشگاه ‌یک قطعه زمین در حیاط دانشگاه همراه با امکانات اولیه ساخت گلخانه در اختیار ما قرار دادند و بعد از احداث گلخانه کار پروش گل‌های زینتی را آغاز کردیم.

موضوع پایان‌نامه همسرم در مورد گیاه سیاه‌دانه بود، دانشگاه یک قطعه زمین ۶۰۰ متری برای تحقیق در اختیارش قرار داد و به کمک هم و مشورت اساتید دانشگاه سیاه‌دانه را کشت کردیم که بعد از برداشت محصول متوجه شدیم فروش سیاه‌دانه به صورت معمول از نظر اقتصادی آورده چندانی ندارد به همین دلیل، دستگاه روغن‌کشی خریداری کرده و روغن سیاه دانه را استخراج و به فروش رساندیم.

کارآفرینی زوج دانشجوی گلستانی در محیط دانشگاه/ از کافی شاپ تا پرورش گل و گیاه

یک کافی‌شاپ نیز در محیط دانشگاه ایجاد کردیم که در این کافی‌شاپ با توجه به استقبال دانشجویان، مواد غذایی متفاوت از جمله چای، قهوه، کیک، نسکافه، آش، عدسی و پیراشکی به دانشجویان عرضه و از درآمد کافی‌شاپ هزینه‌های گلخانه و کشت سیاه دانه را نیز تأمین می‌کنیم.

ایسنا: مهمترین عامل موفقیت در کارآفرینی از نظر شما چیست؟

داشتن روحیه تیمی و مشارکت مهمترین عامل موفقیت در کارآفرینی است، قطعاً اگر همکاری مسئولان دانشگاه و مشارکت و کمک دیگر دانشجویان نبود نمی‌توانستیم در کار موفق شویم. کار تیمی باعث می‌شود سختی کار کمتر شده و همه در کنار هم رشد کنیم.

ایسنا: چند نفر دانشجو در مجموع با شما همکاری دارند و نحوه مشارکت آن‌ها با شما چگونه است؟

۲۵ دانشجو در مجموع با ما همکاری دارند که از این تعداد ۱۰ نفر در تولید محصولات کافی شاپ فعال هستند و بقیه در گلخانه و فروش محصولات گلخانه با ما همکاری دارند.

تعدادی از دانشجویان رشته صنایع غذایی در خوابگاه کیک خانگی، دسر، پیراشکی و محصولات نظیر این را تولید و پس از اینکه از سلامت و بهداشت آن مطمئن شدیم، برای فروش در کافی شاپ با آنها قرار داد بسته و محصولات مورد نیاز را آن‌ها خرید می‌کنیم.

یک فروشگاه عرضه گل و گیاه آپارتمانی نیز در ورودی دانشگاه احداث شده که تعدادی از دانشجویان نیز گل‌های تولید شده در گلخانه را به مردم عرضه می‌کنند.

کارآفرینی زوج دانشجوی گلستانی در محیط دانشگاه/ از کافی شاپ تا پرورش گل و گیاه

ایسنا: برنامه شما برای آینده کاری شما چیست؟

 در حال حاضر دانشجو هستیم اما بعد از فارغ التحصیلی دوست داریم در رشته تخصصی خودمان فعالیت کنیم و در کنار آن  کار گلخانه را در محیط بزرگتر و خارج از دانشگاه ادامه دهیم.

ایسنا: بزرگترین چالش پیش روی شما به عنوان کارآفرین در محیط دانشگاه چه بود؟

مسئولان دانشگاه با قراردادن زمین و امکانات اولیه کمک بزرگی به ما کردند و از این بابت بی نهایت سپاسگزاریم ولی قوانین دست و پاگیر اداری واقعاً خسته‌کننده است، به طور مثال دو سال دوندگی کردیم تا با احداث کافی‌شاپ در محیط دانشگاه موافقت کنند و این قوانین گاهی آنقدر اذیت‌کننده است که بسیاری از افراد را از ادامه کار پشیمان می‌کند.

کارآفرینی زوج دانشجوی گلستانی در محیط دانشگاه/ از کافی شاپ تا پرورش گل و گیاه

ایسنا: حرف آخر؟

ترس از شکست بزرگترین عاملی است که باعث می‌شود، مردم کمتر به سراغ کارآفرینی بروند، کارآفرینی در محیط دانشگاه به دلیل اینکه زمین و امکانات اولیه در اختیار دانشجویان می‌گذارند، ریسک کمتری داشته و اگر هم شکست بخوریم صدمات مالی خیلی کمتری بر ما تحمیل می‌شود، من به همه دانشجویان توصیه می‌کنم از فرصت طلایی دانشجویی برای مهارت‌آموزی استفاده کنند.

در ابتدا که من و همسرم می‌خواستیم گلخانه بزنیم یک زمین خالی و پر از علف هرز جلوی ما بود و ما با توکل به خدا اولین گلخانه را احداث کردیم اما امروز وقتی دانشجویان دیگر گلخانه ما را دیدند، آن‌ها نیز ترس را کنار گذاشته و امروز بیش از پنج گلخانه دیگر در کنار گلخانه ما احداث شده و روز به روز تعداد دانشجویان کارآفرین بیشتر می‌شود.

خیلی از افراد به همسرم می‌گفتند، کار کافی‌شاپ برای دانشجوی کارشناسی ارشد، خجالت دارد، اما همسرم می‌گفت اگر من نیز مثل بسیاری از دانشجویان منتظر کار پشت میزی بودم امروز هرگز نمی‌توانستم روی پای خود بایستم و زندگی مستقلی برای خود تشکیل بدهم.

انتهای پیام
 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha