• یکشنبه / ۲۱ آبان ۱۴۰۲ / ۱۵:۳۸
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402082115386
  • خبرنگار : 50107

یک متخصص تغذیه مطرح کرد

نکاتی در مورد تغذیه بیماران دیابتی 

نکاتی در مورد تغذیه بیماران دیابتی 

ایسنا/خراسان رضوی یک متخصص تغذیه برخی نکات درخصوص تغذیه بیماران دیابتی را تشریح کرد.

محسن نعمتی امروز ۲۱ آبان‌ماه، در نشست خبری روز جهانی دیابت که در محل معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: وقتی می‌خواهیم دیابت را کنترل کنیم نیاز به سه پایه داریم. یکی از پایه‌ها داروها هستند که فوق تخصص غدد یا متخصص داخلی تجویز می‌کند. دوم برنامه غذایی و ‌سوم فعالیت بدنی یا ورزش است.

وی بیان کرد: مشکل ما با افراد دیابتی این است که یک یا حداکثر دو تا از پایه‌ها را در نظر می‌گیرند، بنابراین دچار عوارض می‌شوند. اهمیت تغذیه برای دیابت این است که ما بتوانیم قند خون را کنترل کنیم. ما از دیابت به خاطر عوارض و شدت آن می‌ترسیم؛ زیرا عوارض آن فرد را زمین‌گیر می‌کند، بنابراین باید قند خون را کنترل کنیم که از طریق رژیم غذایی امکان‌پذیر است. رژیم غذایی باید در کنار دارو باشد، وگرنه رژیم غذایی به تنهایی پاسخگو نیست. اهمیت تغذیه در کنترل قند، چربی و فشار خون است.

این متخصص تغذیه با بیان اینکه کنترل عوارض دیابت و رسیدن به اهداف تغذیه‌ای، ساده است، عنوان کرد: یک راه ساده برای رسیدن به اهداف تغذیه‌ای وجود دارد و آن توزیع غذا یا پخش وعده‌ها است. با این روش قند خون کنترل می‌شود. مواد غذایی را باید قطره‌چکانی به بدن تزریق کنیم؛ زیرا بدن فرد یا انسولین ندارد یا انسولین وی خوب کار نمی‌کند. غذا را باید در سه وعده و پنج میان‌وعده تقسیم کنیم. این فرایند بعد از دارو است. ما هیچ گاه دارو را حذف نمی‌کنیم.

نعمتی افزود: دومین کار این است که وزن بیماران دیابتی را مدیریت کنیم. تا وقتی قند خون را مدیریت نکردیم به وزن فرد کاری نداریم. در ماه باید ۲ تا ۴ کیلو از وزن فرد کم کنیم. با کاهش وزن نیاز به قرص و انسولین کمتر می شود. اگر ۱۰ درصد وزن هم کم شود، قابل قبول است. کاهش وزن باید علمی انجام و به متخصص تغذیه مراجعه شود. رژیم‌های موجود در اینترنت علمی و دقیق نیست.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: سومین کار آموزش در زمینه استفاده از کربوهیدرات‌‎ها است. ما اجازه نداریم نان، مارکارونی و برنج را حذف کنیم. بهترین غذا برای فرد دیابتی باز هم کربوهیدرات است اما پیچیده که سبوس داشته باشد. نان و برنج را نباید در یک وعده غذایی به مقدار زیاد مصرف کرد، بلکه باید تقسیم شود.

وی خاطرنشان کرد: هیچ میوه‌ای برای فرد دیابتی ممنوع نیست. فرد مبتلا به دیابت مجاز به مصرف هندوانه، انگور و موز است، اما میزان مصرف باید رعایت شود. خربزه، تیل سبز، طالبی، انجیر و انبه باید کمتر مصرف شود. بهتر است سبزیجات دو تا سه وعده در روز و در وعده اصلی مصرف شود. گوجه، خیار، کاهو، کلم، بروکلی، کلم پیچ، کاهو پیچ، شلغم، بامیه، چغندر، اسفناج، سیر و پیاز از جمله این سبزیجات هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha