• یکشنبه / ۲۱ آبان ۱۴۰۲ / ۱۵:۰۰
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1402082115330
  • خبرنگار : 50046

معاون پیشگیری اداره کل بهزیستی استان خبر داد

غربالگری تنبلی چشم بیش از ۱۱ هزار کودک خراسان شمالی

غربالگری تنبلی چشم بیش از ۱۱ هزار کودک خراسان شمالی

ایسنا/خراسان شمالی معاون پیشگیری اداره کل بهزیستی خراسان شمالی از غربالگری تنبلی چشم ۱۱ هزار و ۵۰۰ کودک این استان از ابتدای سال جاری تاکنون خبر داد.

احسان حسینی معصوم در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: طبق تعهد داده شده از سوی سازمان بهزیستی به این اداره کل، طی امسال باید غربالگری تنبلی چشم ۵۴ هزار کودک سه تا شش سال انجام شود.

وی گفت: طی سال گذشته ۵۲ هزار کودک استان غربالگری تنبلی چشم را انجام دادند.

حسینی معصوم افزود: برای اجرای طرح غربالگری تنبلی چشم کودکان در هر شهرستان یک مرکز ثابت در نظر گرفته شده است و در کنار آن ها مراکز مثبت زندگی نیز خدمات لازم را ارائه می دهند.

به گفته وی استقبال والدین برای مشارکت در اجرای این طرح بسیار خوب بوده است.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه این طرح برای کودکان سه تا شش سال اجرایی می شود، اظهار کرد: دوره طلایی درمان تنبلی چشم، سن سه تا شش سالگی در کودکان است که در صورت عدم درمان ممکن است منجر به کم بینایی و نابینایی دو چشم و یا یک چشم شود.

وی با تاکید بر اینکه خانواده ها سنجش چشم کودکان و درمان تنبلی چشم را جدی بگیرند، گفت: کودکان سنجش شده در صورت مشاهده مشکل به بینایی سنج مراجعه کرده و در صورت عدم رفع مشکل به سطح بالاتر یعنی چشم پزشک ارجاع می شوند.

معاون پیشگیری اداره کل بهزیستی خراسان شمالی افزود: تنبلی چشم یکی از بیماری‌های شایع در اوایل زندگی انسان است درصورتی که به موقع تشخیص داده شود و درمان مورد نیاز انجام گیرد مشکل چندانی برای فرد ایجاد نمی‌کند. اما درصورتی که زمان طلایی درمان این بیماری از دست برود می‌تواند بینایی فرد را تا سنین بزرگسالی تحت تاثیر خود قرار دهد.

به گفته وی، تنبلی چشم در واقع کاهش بینایی یک چشم یا دو چشم است. یعنی به علت عدم دریافت تصویر توسط چشم و انتقال آن به مغز، مراکز مغزی که مسئول بینایی چشم هستند فعال نمی‌شوند در نتیجه بینایی یک یا دو چشم کاهش پیدا می‌کند.

معاون پیشگیری اداره کل بهزیستی خراسان شمالی با بیان اینکه ابتلا به تنبلی چشم سه دلیل عمده دارد، افزود: عیوب انکساری مانند آستیگمات، نزدیک‌بینی و دوربینی، انحراف چشم و محرومیت چشم از دیدن برای مثال در اثر افتادگی پلک از جمله عواملی به حساب می آیند که در ایجاد تنبلی چشم در کودکان موثر هستند.

وی ادامه داد: متاسفانه تنبلی چشم علائم خاصی ندارد که والدین و کودک متوجه آن شوند. به همین جهت لازم است تشخیص و درمان تنبلی چشم توسط پزشک انجام شود و والدین نیز هشیار باشند که فرزندان خود را در زمان مناسب برای انجام معاینه نزد پزشک ببرند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha