متن پیام آیتالله نوری همدانی، مرجع تقلید شیعیان به همایش نکوداشت وکلای شرعی امام خمینی(ره) که در مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) و از سوی مؤسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام خمینی(ره) در حال برگزار است به این شرح است:
«بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحیمِ
الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَ الصَّلَاةُ وَ السَّلَامُ عَلَی سَیِّدِنا وَ نَبِیِّنَا أَبِی الْقَاسِمِ المصطفی مُحَمَّد وَ عَلَی أهلِ بَیتِهِ الطَّیِّبِینَ الطَّاهِرِینَ سیَّما بَقیَّهَ اللهِ فِی الأرَضینَ.
با سلام و تحیت به آن مجمع محترم که به عنوان جلسه تکریم از وکلای شرعی امام راحل و عظیم الشان(ره) در حال برگزاری است.
موضوع وکالت از اصولی است که مرسوم و در امتهای قبل نیز رایج بوده و کُتب مختلفی در این باب به رشته تحریر درآمده است و در دوران ائمه معصومین(ع) خصوصاً بعد از امام صادق(ع) شخصیتهایی همانند: عبدالله بن جندب، یونس بن یعقوب، صفوان بن یحیی، ذکریا بن آدم، علی بن مهزیار و تا احمد بن اسحاق اشعری قمی، و در عصر غیبت نواب چهارگانه امام عصر(عج) با این عنوان بودهاند و این موضوع در میان مراجع تقلید نیز برقرار بوده و هست و امام عزیز نیز با حساسیت و دقت بالا این امر مهم را نسبت به افرادی که شناخت داشت و یا به واسطه معرفی حداقل ۲ نفر مورد وثوق انجام میدادند.
لازم دانستم که ضمن تکریم از همه کسانی که در خدمت امام بودهاند و تا آخر عمر نیز بر همان اعتقاد باقی مانده و انحرافی در افکارشان نسبت به خط و اندیشه امام صورت نگرفته مطالبی را از این فقیه بزرگ عرض نمایم.
عالمی که جامع صفات و خصوصیات ممتاز بوده است؛ در قلم و بیان، در علم و عمل، عرفان و اخلاق، سیاست و دیانت سرآمد عصر بود.
بر این اساس با در نظر گرفتن آنچه که خود در طی این سالیان طولانی چه در درس و بحث که توفیق حضور داشتهام و چه در جریان مبارزات علیه حکومت مستبد پهلوی و چه بعد از انقلاب، خود درک کردهام و در آن شخصیت بزرگ یافتهام مصداق بیان حضرت امیرالمومنین علی(ع) عرض کنم.
«عِبادَ اللّهِ، اِنَّ مِنْ اَحَبِّ عِبادِ اللّهِ اِلَیْهِ عَبْداً أعانَهُ اللّهُ عَلی نَفْسِهِ»؛ محبوبترین بنده خدا کسی است که خداوند او را در تسلط بر نفسش یاری نمیاد.
«فَهُوَ مِنَ الْیَقینِ عَلی مِثْلِ ضَوْءِ الشَّمْسِ»؛ و یقینی به روشنی آفتاب دارد که روشنایی بخش قلوب مؤمنین شد؛ و امام هم یقینی به همین معنا داشت.
«و قَدْ نَصَبَ نَفْسَهُ لِلّهِ سُبْحانَهُ فی اَرْفَعِ الاُمُورِ»؛ و در وجود خود خدا را بالاترین حد قرار داده است.
«مِصْباحُ ظُلُمات»؛ او چراغی روشنایی بخش در تاریکیها بود و امام با چنین عنوانی چراغ راه آزادگان عالم گردید.
«کَشّافُ عَشَوات»؛ و در امور مشتبهه کاشف بوده است
و باز امام بود که توانست شبهات را پاسخ دهد.
«مِفْتاحُ مُبْهَمات»؛ کلید تمام مبهمات.
«دَفّاعُ مُعْضِلات»؛ و دفع کننده همه مشکلات.
«دَلیلُ فَلَوات»؛ و راهنمایی بزرگ در بیابان گمراهیها.
امام توانست بسیاری از گمراهان را به راه سعادت راهنمایی کند.
«یَقُولُ فَیُفْهِمُ»؛ کسی که میگوید و میفهماند.
امام توانست حق را در تمام عالم فریاد بزند.
«وَ یَسْکُتُ فَیَسْلَمُ»؛ و در مواقع خاص ساکت میشود و سالم میماند.
«قَدْ اَخْلَصَ لِلّهِ فَاسْتَخْلَصَهُ، فَهُوَ مِنْ مَعادِنِ دینِهِ»؛ علمش را برای خدا خالص کرد و خدا هم او را برای خود انتخاب نمود؛ لذا امام با همین نظر که برگزیده خدا شده بود توانست اثرگذار باشد و دنیا و غرب و شرق را متوجه خود کند و تحول قرن اخیر را ایجاد و ابرقدرتها را به عنوان مستکبر به عالم معرفی نموده و توانست در دل مستضعفان عالم امید ایجاد کند و انقلاب شکوهمند اسلامی را به نتیجه برساند.
امروز همه ما در مقابل امام(ره) و انقلاب او مسئولیت داریم تکیهگاه امام مردم بوده است و توانست با آمادهکردن مردم این نهضت را به ثمر برساند.
بر این اساس باید فکر و اندیشه امام در جامعه زنده بماند و بدانیم این انقلاب و کار امام کهنه نخواهد شد بلکه هر روز جدیدتر خواهد بود؛ و باید توجه کرد راه امام باید ادامه پیدا کند و از این انقلاب که میراث گران بهای امام است محافظت کرد و باید اندیشههای بلند امام را به دنیا معرفی نمود امروز بعد از گذشت سالیانی از انقلاب همچنان آثار و افکار امام به معنای حقیقی خود معرفی نشده است وظیفه اول رسانهها از جمله صدا و سیما است که افکار امام که هنوز افکار نو و کاربردی است معرفی کند و به این رسالت خود عمل نماید.
عدهای یا از جهالت یا از لجاجت یا از عناد میخواهند کار امام را تضعیف نمایند و عدهای هم در پی انتقام هستند، اما بنده امروز هشدار میدهم که آن عده بدانند حوزه علمیه جای این نیست که بخواهند به بهانههای مختلف این حرکت بزرگ را زیر سوال ببرند و تضعیف نمایند، حوزههای علمیه نیز رسالت بزرگ در ترویج افکار امام عزیز دارند.
موضوع ولایت فقیه که توسط این فقیه بزرگ به عرصه عمل رسید مورد توجه باشد و عبارت امام در صحیفه نور که به اعتقاد بنده باید کتاب بالینی باشد توجه نمود و این انقلاب عظیم که توسط امام راحل بنیان گذاری شد و به ثمر رسید و امید همه مستضعفان شد و مایه نگرانی همه مستکبران بوده حفظ نمود و این مسیر تا به امروز نیز توسط رهبر معظم انقلاب با همان عظمت در حال پیشروی میباشد را تقویت کرد. لازم میدانم در پایان از همه عزیزان برگزارکنندهی این همایش تقدیر و تشکر نمایم و بار دیگر به روح بلند استاد بزرگوارم که دلی به وسعت دریا و ارادهای به استواری کوه داشت عرض ادب نمایم. توفیق همگان را از خداوند متعال خواهانم.»
انتهای پیام
نظرات