حجتالاسلام سیدرضا مودب امروز ۱۷ آبان در نشست خبری سومین کنگره بینالمللی امام رضا و علوم روز که در دانشگاه بینالمللی امام رضا(ع) برگزار شد، اظهار کرد: امام رضا(ع) حدود ۴ سال در ایران زندگی کردند که این دوران، دوره طلایی زندگی امام هشتم بوده است، زیرا در این دوران مباحثات، مناظرات و گفتوگوهای علمی حضرت رضا(ع) با فقها و اهل کلام افزایش یافته بود. حضرت رضا(ع) در جایگاهی که آن زمان به عنوان ولی و امام داشتند، سخنانی مرتبط با اوضاع جامعه بیان میکردند.
وی اضافه کرد: به همین جهت آنانی که زندگی حضرت رضا(ع) را مطالعه کردهاند، میدانند که بیشترین فرمایشات حضرت مرتبط با دورانی است که ایشان در ایران اقامت داشتهاند و این امر برای تمامی ایرانیان باعث افتخار است. فرمایشات حضرت امام رضا(ع) در کتابهای مختلفی جمعآوری شده است و از میان آنها کتابی که باعث افتخار عالمان شیعه شده، کتاب عیون اخبارالرضا(ع) است که مرحوم صدوق در سفری که به مشهد داشت، آن را نگاشت.
دبیر علمی کنگره بینالمللی امام رضا(ع) بیان کرد: این کنگره در ۲۸ و ۲۹ آذرماه برگزار میشود و تا امروز حدود ۴۰۰ مقاله برای دبیرخانه ارسال شده است. این مقالات در خصوص موضوعات مختلفی اعم از خانواده و اقتصاد توسط دانشجویان و اساتید نوشته شده است. تمام محققان در این مقالات تلاش کردهاند از فرمایشات امام رضا(ع) در خصوص مسائل روز بهره ببرند و همچنین این فضا برای تمامی محققان فراهم شده است که وارد ارتباط و ایجاد پیوند با روایات امام رضا(ع) شوند.
مودب با بیان اینکه در طی این ۳ سال ۵۰ پیشنشست علمی برای کنگرههای بینالمللی برگزار شده است، افزود: همچنین در سال جاری ۸ پیشنشست و نشست علمی برگزار شده است که نشست سوم با حضور امام جمعه واشنگتن، استاد العاصی بود و در حوزه علوم تربیتی و سیره امام رضا(ع) تاثیر بسزایی داشت. در این نشستها از جوانانی که نوقلم هستند، استفاده شده است و فضای جدیدی برای انها فراهم گشته تا با توان علمی خود و با کمک اساتید متخصص در این راه حضور یابند.
وی خاطرنشان کرد: تنها مجله علمی که به اسم امام رضا(ع) است و در خصوص علوم روز هم فعالیت دارد مجله "امام رضا(ع) و علوم روز" است که به همت دانشگاه امام رضا(ع) و آستان قدس رضوی منتشر میشود.
رئیس دانشکده الهیات دانشگاه قم همچنین در خصوص عدالت پژوهشی در این کنگره، عنوان کرد: برای تحقق عدالت پژوهشی در این کنگره، افراد با کسانی که همسطح خودشان هستند ارزیابی میشوند. یعنی مقالات اساتید در سطح اساتید بررسی شده و مقالات دانشجویان هم در سطح دانشجویی مورد بررسی و ارزیابی قرار میگیرد.
هیچ کدام از مقالات ارسالی به کنگره رد نمیشود
همچنین نعمتالله فیروزی، دبیر اجرایی کنگره بینالمللی امام رضا(ع) و علوم روز نیز در ادامه این نشست اظهار کرد: اگر ارتباط تعالیم امام رضا(ع) و علوم روز را بررسی نماییم، متوجه خواهیم شد که این دو امر ارتباط تنگاتنگی با هم دارند، زیرا خود حضرت رضا(ع) تقویتکننده جریان جبهه حق بودند، لذا در دوره بعد از شهادت امام موسی کاظم(ع) تشیع دچار اتفاقات جدیدی شد و جریانهای متفاوتی در آن زمان شکل گرفت که امام رضا(ع) جریانهای باطل را با مقاومت از بین بردند و ساماندهی کردند.
عضو هیات علمی دانشگاه امام رضا(ع) عنوان کرد: این کنگره تجلی علوم انسانی اسلامی با حال و هوای مطالعات بین رشتهای است. یعنی اگر بخواهیم برای سومین کنگره بینالمللی امام رضا(ع) شعار کلانی طراحی کنیم، باید بگوییم در این کنگره به دنبال مطالعات علوم انسانی مبتنی بر سیره و تعالیم حضرت رضا(ع) هستیم.
وی در خصوص فراگیرترین موضوعات در مقالات ارسالشده، بیان کرد: بیشترین مقالاتی که برای این سه دوره کنگره ارسال شده، حول دو محور نگاشته شده است. اولین محور در خصوص جایگاه، حفظ و تکریم خانواده بوده که مقالات بسیار خوبی دریافت شده است و نکته مهم این است که در این مقالات از فرمایشات حضرت استفاده زیادی شده و صرفا به بیان علوم انسانی و روانشناسی بسنده نشده است. محور دوم هم در خصوص اشتغال بوده که با این محور نیز مقالات بسیار خوبی ارسال شده است.
فیروزی در خصوص نحوه ارزیابی مقالات خاطرنشان کرد: در بین مقالاتی که برای ما ارسال میشود، گروه ارزیابی کنگره هیچ مقالهای را رد نمیکند، بلکه زیر نظر اساتید، ایرادات و اشکالات این مقالهها بیان میشود و اگر نویسنده آن مقاله بتواند اشکالات آن را برطرف سازد، آن مقاله به مرحله بعدی راه مییابد.
دبیر اجرایی کنگره بینالمللی امام رضا(ع) و علوم روز در خصوص تعداد آثار خارجی و همچنین پیشبینی تعداد آثار دریافتی، گفت: تاکنون از سه کشور اثر دریافت شده است که نویسنده این اثار از بصره، لبنان و پاکستان بودهاند. همچنین در سال گذشته کلا حدود ۲۶۰ مقاله دریافت شده بود که برای امسال پیشبینی ما دریافت ۶۰۰ مقاله است.
انتهای پیام
نظرات