حسن اروجی، چهارشنبه ۱۷ آبان ماه، در نشستی که با عنوان «نجما؛ نهضت جهادی توسعه فیبر نوری شرکت مخابرات ایران» برگزار شد، با اشاره به تعدا مشترکین تلفن ثابت در اقصی نقاط استان، اظهار کرد: در خراسان رضوی حدود ۲ میلیون و ۱۳۲ هزار مشترک تلفن ثابت داریم.
وی ادامه داد: در سطح استان نزدیک به ۶۶۰ هزار و ۷۶۰ مشترک اینترنت در منازل وجود دارد که روی تلفن ثابت از اینترنت پرسرعت استفاده میکنند. این تعداد حدودا ۳۳ درصد کل مشترکین ما هستند.
مدیر مخابرات منطقه خراسان رضوی با بیان اینکه نزدیک به ۱۴ هزار مشترک در سطح استان در منازل خود روی فیبر نوری از سرویس اینترنت استفاده میکنند، خاطرنشان کرد: این موضوع به معنای آن است که ما فیبر نوری را به سازمانها، ارگانها و حوزههای صنعتی تجاری دادهایم و تقریبا اشباع شده است.
اروجی اضافه کرد: بعد از استان تهران ما با ۲۰۷۳ سایت موبایل، بزرگترین شبکه همراه اول کشور را در استان خراسان رضوی داریم. هیچ استانی به این تعداد ایستگاه موبایل ندارد، ما با اختلاف ۴۰۰ تا ۵۰۰ سایت از سایر استانها جلوتر هستیم.
وی با اشاره به اینکه حدودا ۱۶ هزار و ۷۱۵ کیلومتر در استان فیبر نوری اجرا شده که سهم زیادی از آن مربوط به روستاها است، تصریح کرد: از ۱۶ هزار و ۷۱۵ کیلومتر فیبر نوری اجرایی در استان، حدود ۹۳۰۰ کیلومتر در حوزه روستایی استفاده شده است. تمام شهرکهای صنعتی در حال حاضر به فیبر نوری متصل هستند و در برخی شهرکهای صنعتی تمامی واحدها بر فیبر نوری کار میکنند.
مدیر مخابرات منطقه خراسان رضوی با اشاره به انقلاب صنعتی چهارم که از سال ۲۰۱۸ مطرح شده است، گفت: انقلاب صنعتی چهارم با ظهور فناوریهای نوین در حوزههای هوش مصنوعی، رباتیک، پردازش ابری، اینترنت اشیا و بلاک چین کل نظام تولید، مدیریت و حمکرانی هرکشور را متحول خواهد کرد.
نصب ۳۰۰ ایستگاه اینترنت ۵G در خراسان رضوی تا پایان سال
اروجی در رابطه با نقش ارتباطات و مخابرات در انقلاب صنعتی چهارم، اظهار کرد: هریک از ارکان انقلاب صنعتی چهارم نیازمند یک بستر ارتباطاتی برای این اتفاق بوده که طبیعتا وظیفه مخابرات ایجاد زیرساختها در این خصوص است. در همین رابطه مخابرات دو وظیفه اصلی در انقلاب صنعتی چهارم برای خود تعریف کرده است؛ با توجه به نیاز ارکان انقلاب صنعتی چهارم به ارتباط، توسعه شبکه فیبر نوری یکی از وظایف مخابرات است. توسعه شبکه موبایل به خصوص در نسل چهار نیز دومین کاری است که شرکت مخابرات در انقلاب صنعتی چهارم در پیش گرفته است؛ برنامههای خوبی در این رابطه داریم و تا پایان سال نزدیک به ۳۰۰ ایستگاه در استان اینترنت ۵G نصب و راهاندازی خواهد شد.
وی در رابطه با پروژههای حوزه مخابرات از ابتدای سال، تشریح کرد: ما از ابتدای سال ۴۵ سایت جدید در حوزه شهری راهاندازی کردهایم که حجم اصلی آن در مشهد بوده است. همچنین از ابتدای سال ۲۸۴ سایت موبایل را به نسل سه و چهار ارتقا دادهایم. برآورد ما در طرح نجما، ۳۲۵ کیلومتر توسعه شبکه فیبر نوری بوده که تاکنون حدود ۱۵۰ کیلومتر توسعه شبکه فیبر نوری انجام گرفته است؛ در مجموع از ابتدای سال حدود ۸۵۰ میلیارد تومان در این حوزهها سرمایهگذاری شده است.
بهرهبرداری از پروژههای فیبر نوری در ۱۳ شهرستان خراسان رضوی تا پایان سال
مدیر مخابرات منطقه خراسان رضوی در خصوص پروژه نجما خاطرنشان کرد: بحث اصلی پروژه نجما توسعه شبکه فیبر نوری برای منازل است. این پروژه در ۱۳ شهر در حال پیگیری است و در حال حاضر در شهرستانهای مشهد، سبزوار، نیشابور، تربت حیدریه و کاشمر به بهرهبرداری رسیده است. همچنین در سایر شهرها نیز در مرحله عملیات اجرایی هستیم و تا پایان سال همه این ۱۳ شهر به بهرهبرداری خواهد رسید.
اروجی با یادآوری اینکه اجرای طرح نجما در ۱۳ شهر به مفهوم این نیست که همه خیابانها و کوچههای این شهرها به اینترنت فیبر نوری مجهز خواهند شد، تصریح کرد: این شهرها شامل مشهد، سبزوار، تربت حیدریه، طرقبه و شاندیز، نیشابور، کاشمر، گناباد، فریمان، چناران، قوچان، گلبهار، جوین و جغتای است. ما در این ۱۳ شهرستان ۹۱ پروژه و محله داریم که از این تعداد ۲۸ محله به بهرهبرداری رسیده است؛ از ۲۸ محلهای که تاکنون به بهرهبرداری رسیده، ۱۹ محله در شهرستان مشهد، ۴ محله در شهرستان سبزوار و در شهرستانهای شاندیز، نیشابور، کاشمر و چناران هرکدام یک محله بوده است. تا پایان شهریور ۱۴۰۳ قرار است همه این پروژهها به بهره برداری برسد.
وی با اشاره به اینکه توسعه فیبر نوری و سیستم انتقال استان دو زیرساخت اصلی طرح نجما است، گفت: در پروژه طرح نجما، توسعه فیبر نوری و سیستمهای انتقال به ترتیب ۴۰۵ میلیارد تومان و ۵۰۰ میلیارد تومان سرمایه نیاز دارد که باید انجام شود. بیشترین نقش مخابرات در این خصوص توسعه زیرساختها است.
طی سال جاری ۸۹۹ میلیارد تومان صرف پروژههای مخابرات خراسان رضوی شده است
مدیر مخابرات منطقه خراسان رضوی اضافه کرد: به طور کلی عدد اجرای کلیه پروژههای ما در سطح استان، چیزی بالغ بر ۱۵۰۰ تا ۱۶۰۰ میلیارد تومان بوده که تا پایان مهرماه ۸۸۹ میلیارد تومان هزینه شده و به بهرهبرداری رسیده است. هزینه پروژه نجما به تنهایی ۹۲۱ میلیارد تومان است که ذیل کل پروژههای استان است. تاکنون نزدیک به ۳۰۰ میلیارد تومان از پروژه نجما محقق شده است.
اروجی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه در خصوص سرقت کابلهای مخابرات بسیاری از مردم نسبت به فرایند رسیدگی و اصلاح آن گلایهمند هستند، عنوان کرد: ما برای همکاران در این رابطه هدفی را قرار دادهایم که بتوانیم در کمتر از سه ماه این موضوع را رسیدگی و انجام دهیم. اگر فرایند رسیدگی برای مشترکی بیش از سه ماه به طول انجامیده، با مراجعه و اطلاع به ما سریعا در اولویت قرار خواهد گرفت. ممکن است این فرایند زودتر هم به انجام برسد، اما سقف رسیدگی ما به مساله سرقت کابل برای مشترکان سه ماه است.
وی افزود: از ابتدای سال تاکنون، سیم مخابرات ۶۰ هزار مشترک در سطح استان سرقت شده است. طبیعتا ما این موضوع را سریعا در دستورکار قرار دادهایم. درحال حاضر کابلهای مخابرات برای نزدیک به ۲۰-۲۵ هزار مشترک ما در سطح استان قطع است؛ سرقت کابلهای مخابراتی بار هزینهای بالایی را برای ما به همراه دارد که به طور میانگین، ماهانه نزدیک به ۵۰۰ میلیون تومان ملزومات مجدد خریداری و نصب میکنیم.
مدیر مخابرات منطقه خراسان رضوی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چه ایده و طرحی برای مقابله با سرقت کابلهای مخابرات وجود دارد، اظهار کرد: مهمترین ایده برای جلوگیری از سرقت کابلهای مخابرات، جایگزینی این کابلها با فیبر نوری است. هیچ کششی برای سرقت در فیبر نوری وجود ندارد.
اروجی در خصوص میزان افزایش درصد ضریب نفوذ اینترنت و پهنای باند از ابتدای سال تاکنون تصریح کرد: در آغاز شروع پروژه نجما شبکه انتقال استان میتوانست ۲ ترابایت را مدیریت کند. ما با پروژه نجما تاکنون ظرفیت شبکه انتقال استان را حدود ۱.۲ ترابایت، گسترش دادیم و در حال حاضر به ۳.۲ دهم ترابایت رسیده است. با تکمیل پروژه ما امیدواریم که ظرفیت پهنای باند(انتقال) استان را به ۶ ترابایت برسانیم.
وی با تاکید بر اینکه تمام توسعهها بر اساس فیبر نوری خواهد بود، خاطرنشان کرد: در محلها و مجتمعهای جدیدی که در حال ساخت است، مخابرات برای هیچکس کابل مسی اجرا نخواهد کرد؛ بنابراین باید سازندهها ساختار ساختمان و زیرساخت آن را بر اساس فیبر نوری طراحی کنند تا هزینه مجددی برای آنها تحمیل نشود.
اتصال به اینترنت در تمام روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان تا پایان سال
مدیر مخابرات منطقه خراسان رضوی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه باتوجه به طرح تحول روستایی و تاکیدی که بر این موضوع وجود دارد، طرح نجما تا چه میزان بر روستاهای استان اجرا میشود، عنوان کرد: مخابرات در طرح تحول روستایی، پروژهای تحت عنوان طرح تحول استان، با ارزشی بالغ بر ۱۵۰۰ میلیارد تومان تعریف کرده است. همچنین اتصال روستاها از طریق ایستگاههای موبایل و بی تی اس از اهداف کوتاه مدت دولت در خصوص روستاها است.
اروجی ادامه داد: بر اساس طرح تحول روستایی دولت و مخابرات متعهد شدهایم که تا پایان امسال هیچ روستای بالای ۲۰ خانواری بدون پوشش اینترنت نباشد. طرح تحول استان ۱۴ محور دارد یک محور ارتباطات و اینترنت است. بر اساس این محور کنترل میشود که روستاهای بالای ۲۰ خانوار حداقل به یک پوشش اینترنت مجهز باشند.
وی با اشاره قول وزیر ارتباطات مبنی بر ایجاد زیرساخت استفاده از فیبر نوری برای ۲۰ میلیون مشترک تا پایان سال ۱۴۰۳، اظهار کرد: این یک تحول بسیار بزرگ در حوزه ارتباطات بوده که حجم اصلی این وعده بر عهده شرکت مخابرات ایران است.
انتهای پیام
نظرات