علی حسینی در گفتوگو با ایسنا بیان کرد: ایجاد زمینه و فضای مناسب برای طرح اندیشهها و دیدگاههای دانشجویان و ارتقاء فرهنگ گفتوگوی عقلانی، فراهم آوردن زمینه شکوفایی استعدادهای دانشجویان، تقویت فرهنگ خود باوری، اعتماد به نفس و توانایی پذیرش مسئولیتهای بزرگ جامعه در آنان و تمرین مناظره سالم، علمی و اخلاقی و همچنین ایجاد انگیزه پژوهش و پرسشگری، توسعه فرهنگ نقد و گفتگو و تقویت مهارت فن بیان و قدرت سخنوری دانشجویان از رویکردهای مهم فرهنگی انقلاب اسلامی در دانشگاهها است.
وی ادامه داد: در همین راستا معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی دوازدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویی که طی ۱۱ گذشته نیز با استقبال بینظیر دانشجویان روبرو بوده است را در سه مرحله استانی، منطقهای و کشوری برنامهریزی کرده است.
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی قم افزود: مرحله استانی دوازدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران با حضور تیمهای دانشجویی از دانشگاههای سراسر استان قم به همت سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی استان قم برگزار میشود.
وی درخصوص شیوه برگزاری این مسابقات، گفت: در هر مسابقه، دو گروه چهار نفره در حضور رئیس جلسه و هیئت داوران به مناظره و رقابت میپردازند، هر گروه متشکل از چهار نفر عضو دانشجو در کلیه مقاطع است و گروه میتواند یکی از اساتید خود را بهعنوان سرپرست معرفی کند که این مورد اختیاری است.
حسینی ادامه داد: از هر گروه دو نفر به عنوان مذاکرهکننده در مسابقه شرکت میکنند و دو نفر دیگر به عنوان محقق یا نیروی کمکی حضور دارند، زمان هر مسابقه در مجموع ۳۶ دقیقه است که به صورت یک فرصت چهار دقیقهای جهت طرح مسئله، چهار فرصت سه دقیقهای جهت دفاع و یک فرصت دو دقیقهای برای نتیجهگیری به هر گروه اختصاص داده شده است.
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی قم با بیان اینکه هر مسابقه توسط سه داور هیئت علمی قضاوت میشود، افزود: مسابقات به صورت حذفی است و این شیوه تا رسیدن به دو گروه برای مسابقه نهایی ادامه دارد، اگر تعداد تیمهای صعود کننده به دور بعدی عدد فرد باشه، یکی از تیمهای بازنده (بهترین بازنده) به مرحله بعد صعود میکند.
وی تصریح کرد: موضوعات مناظره در حوزههای علمی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، پس از ثبتنام به تیمها اعلام میشود و تیمها گزارههای مورد نظر خود و اینکه به عنوان موافق یا مخالف مذاکره کنند را مشخص کرده و در اختیار دبیرخانه اجرایی مناظرات قرار میدهند.
حسینی گفت: گروهها بعد از اینکه موضوع گزاره را انتخاب کردند تا زمان برگزاری مسابقات فرصت دارند در مورد گزاره اعلام شده تحقیق و تمرین کنند و در روز مسابقات به عنوان موافق گزاره یا مخالف در جایگاه قرار بگیرند، جایگاه هر گروه در نقش مخالف یا موافق به این صورت است که تیم موافق سمت راست سالن و تیم مخالف در سمت چپ سالن است و پیش از شروع مسابقات مناظرات، شرایط و ضوابط مناظره به شرکتکنندگان آموزش داده خواهد شد.
وی ابراز کرد: اعضای گروهها میتوانند از دانشگاههای مختلف باشد و معیار تنها دانشجو بودن اعضای گروه است نه از دانشگاه خاص، محل برگزاری مسابقات نیز سالن همایش برخی از دانشگاههای استان قم است.
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی قم تصریح کرد: ثبتنام شرکت در مسابقات آغاز شده و تا پایان آبان ماه ادامه دارد و مسابقات نیز در آذرماه ۱۴۰۲ برگزار میشود، همچنین علاقمندان جهت ثبتنام میتوانند به لینک https://www.roytab.ir/Default/GenerateForm/۲۹۰ مراجعه و برای کسب اطلاعات بیشتر با خانم بنایی، دبیر اجرایی مسابقات با شماره ۰۹۳۰۶۵۸۶۹۰۲ تماس گرفته و یا در پیامرسان ایتا به آیدی @jd_uni پیام ارسال کنند.
وی در پایان درخصوص جوایز این دوره از مسابقات، یادآور شد: جوایز در مرحله استانی شامل سه میلیون تومان برای تیم اول و بن کارت تخفیف شرکت در دورههای آموزشی جهاد دانشگاهی برای سایر تیمهای شرکتکننده، اعطای گواهی حضورو لوح تقدیر به اعضای تیمها و راهیابی تیم برگزیده به مرحله منطقهای است.
انتهای پیام
نظرات