به گزارش ایسنا، دکتر سیدعلی حسینی در جلسه «ایجاد کارگروه مشترک بین دانشگاه هنر و دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی» ضمن اظهار خرسندی از توسعه زمینههای مشترک کاری میان دو دانشگاه گفت: دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی با توجه به نیاز کشور جهت تربیت نیروی انسانی متخصص در حوزه توانبخشی، رفاه و سلامت اجتماعی و سلامت روانی فعالیت می کند .
وی با اشاره به پیشنهاد دانشگاه هنر مبنی بر بررسی ایجاد رشته هنردرمانی گفت: بحث هنردرمانی در رشته کاردرمانی از سال های گذشته مطرح است و در خصوص موضوع هنر و درمان و مفاهیم مرتبط به آن کارهای متعددی شده اما باید ساختار طراحی این رشته در شورای عالی سلامت در وزارت بهداشت و متناظر آن در وزارت علوم مطرح و مورد بحث و بررسی قرار بگیرد و از سویی دیگر مباحث بین رشتهای دو دانشگاه هنر و علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی باید از حیث محتوایی و کوریکولوم با ایجاد کارگروه مشترک بررسی شود .
دکتر حسینی گفت: در مباحث علمی، گزارش اثربخشی مداخلات باید به اندازه ای کافی باشد تا در تولید شواهد علمی کمک کننده باشد و این کارگروه می توانند در راستای این مهم اثربخش باشد.
هنر در عرصه درمان اثربخش است
دکتر محمدرضا حسنایی، رئیس دانشگاه هنر در این جلسه با تاکید بر نقش و اثربخشی هنر در درمان و جایگاه هنر در عرصههای گوناگون افزود: هنر موضوعی سیال است و فراتر از یک نهاد و وزارتخانه است، با بهره مندی از پتانسیل دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی و از حیت تاثیرگذاری آن در ابعاد سلامت جسمانی، روانی و سایر ابعاد باید به دنبال رشته هنردرمانی باشیم .
با تعامل میتوان به سمت طراحی رشتههای بینرشتهای حرکت کرد
حجت الاسلام والمسلمین حیدرزاده، مسئول دفتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه هنر در این جلسه گفت: رویکرد مشارکت محور، تاثیرگذاری بیشتری در پیشبرد اهداف دارد لذا شناخت توانایی ها و ظرفیتهای موجود در هر دو دانشگاه قطعاً کمک بسیار شایانی می کند و با توجه به اینکه کاردرمانی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی یکی از جایگاه های مهم کشور را دارد و از سویی با توجه به ظرفیت رشتههای دانشگاه هنر و برخی مطالعات و تحقیقات جامع در خصوص تاثیر درمان وهنر و .. میتوان با تعاملات دو دانشگاه، به سمت طراحی رشته های بینرشتهای حرکت کرد.
حجت الاسلام والمسلمین محمد افشاری، مسئول دفتر نهاد رهبری در دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، بهره مندی از ظرفیت دانشگاه هنر و دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی را موثر برشمرد و گفت: امیدواریم با محوریت فعالیتها با فرهنگ اسلامی ایرانی در کارهای محوله، الگویی برای جهان اسلام طراحی کنیم.
سیاست های وزارت بهداشت به سمت و سوی مباحث بین رشتهای سوق یافته
دکترحمیدرضا خانکه، معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی د این نشست با اشاره به اینکه ۷۵ درصد عوامل سلامتی، در خارج از نظام سلامت است و نظام سلامت در آن نقشی ندارد، گفت: سیاستهای وزارت بهداشت به سمت و سوی مباحث بین رشتهای و چند تخصصی سوق پیدا کرده است و با توجه به هدف توانبخشی که زندگی بهتر است به هنر که آثار سوء ندارد باید پرداخت.
وی اظهارکرد:در زمینه بکارگیری هنر در درمان، بیمارستان روانپزشکی رازی، فعالیتهایی از ۳۰ سال گذشته را در کارنامه خود دارد و با ایجاد کارگروه مشترکی در حوزه آموزش و پژوهش با مشارکت علمی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی و دانشگاه هنر با توسعه زمینه های مشترک کاری و مبتنی بر فرهنگ بومی و نیازهای جامعه هدف باید به دنبال تولید شواهد علمی صحیح باشیم تا در گام های بعدی فعالیتهای دیگری را آغاز کنیم.
بهکارگیری دانشجویان تحصیلات تکمیلی در طراحی رشتههای بین رشتهای و ایجاد رشته هنردرمانی
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، دکتر علیرضا طاهری، رئیس دانشکده علوم نظری و مطالعات عالی دانشگاه هنر در این جلسه ضمن قرابت دانشگاه هنر و دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی بر طراحی سرفصل های مشترک، بومی سازی سرفصل های دانشگاه های خارج از کشور جهت بهره مندی از هنر در درمان، بهکارگیری دانشجویان تحصیلات تکمیلی در طراحی رشتههای بینرشتهای و ایجاد رشته هنردرمانی تاکید کرد.
دکتر هوشنگ میرزایی، مدیر گروه کاردرمانی دانشگاه علوم توانبخشی وسلامت اجتماعی با اشاره به فعالیتها و سوابق کاری و علمی خود و بکارگیری از هنر، موسیقی، تئاتر و ...در کاردرمانگری گفت: دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی پیشرو حوزه تئاتردرمانی است و در حوزه کودکان اتیسم و کودکان بیشفعال کارهای موثری انجام شده است و شاهد حجم بالای مقالات و پایاننامه ها هستیم و امیدواریم با افزایش همکاری بین دو دانشگاه شاهد نتایج مشترک موثری باشیم .
انتهای پیام
نظرات