به گزارش ایسنا، آلکسی آرستوویچ، دستیار سابق ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین گفت در پستهایی که در پیامرسان تلگرام منتشر کرد نوشت، کییف باید در ازای دریافت تضمینهایی از ناتو برای صلح با مسکو تلاش کند.
او اظهار کرد: «این باور که ما به یک پیروزی سریع و زیبا بر روسیه دست پیدا کنیم چیزی جز یک توهم نیست.»
این در حالی است که این مقام سابق ریاست جمهوری اوکراین در ابتدای جنگ با روسیه، به آینده کییف در این جنگ کاملاً خوش بین بود و این خوشبینی خود را حتی تا زمان آغاز ضدحمله تابستان امسال اوکراین حفظ کرده بود. اما اکنون او تغییر عقیده داده و میگوید که زمان کنار گذاشتن توهم پیروزی برای اوکراین فرا رسیده تا جلوی یک سناریوی فاجعه بار برای خود را بگیرد.
آرستوویچ با اشاره به روسیه گفت: «دشمن در حوزههای اقتصاد، نظامی، بسیج نیرو و منطق سازماندهی قویتر است.» او افزود، کشورهای غربی که از اوکراین حمایت میکنند علاقهای به اینکه شاهد شکست روسیه باشند، ندارند.
این دستیار سابق زلنسکی ادامه داد: «در شرایط کنونی، پیروزی نظامی بر روسیه ممکن به نظر نمیرسد.»
آرستوویچ گفت، صرف داشتن «باور به پیروزی» کافی نیست و از اوکراینیها خواست که «هوشیار و با واقعیت روبرو شوند.»
او هشدار داد، چنانچه کییف به سیاست فعلی خود برای شش ماه دیگر ادامه دهد، ممکن است «اصلا عضویت در ناتو را فراموش کند.» او افزود، حامیان غربی اوکراین ظاهرا در حال بررسی ارائه تضمینهای مشخصی به کییف بدون آنکه این کشور به عضویت کامل در ناتو در آید، هستند.
این سیاستمدار اوکراینی که پیش از این تمایلش برای رسیدن به ریاستجمهوری را اعلام کرده پیشنهاد کرد که اوکراین در ازای تعهدش به دست نزدن به هیچ تلاشی از طریق تدابیر نظامی برای بازپسگیری مناطق تحت کنترل روسیه خواستار پیوستن به ناتو شود. وی اظهار کرد: «تمامی صحبتهای اوکراینیها در مورد بازگشت به مرزهای سال ۱۹۹۱ از طریق اقدامات نظامی در شرایط کنونی صرفا واهی هستند.»
این دستیار سابق زلنسکی در ماههای اخیر پیشبینیهای ناگواری درباره آینده اوکراین در جنگ ارائه کرد. او در ماه اوت هشدار داد، حمله اوکراین به شبه جزیره کریمه منجر به کشته شدن ۲۰۰۰۰۰ نیروی اوکراینی میشود و پیشبینی کرده بود جنگ بین مسکو و کییف ممکن است تا سال ۲۰۳۵ طول بکشد.
او همچنین خواستار تغییر در رهبری اوکراین شد. آرستوویچ در اواسط اکتبر گفت که دولت تحت رهبری زلنسکی باعث گسترش فساد و بی کفایتی شد و در نهایت نتوانست شکست استراتژیک به روسیه وارد کند. او همچنین چند روز پیش گفت، رهبران سیاسی فعلی اوکراین وضعیت موجود را در نظر نمیگیرند و به جای دنبال کردن یک «استراتژی مناسب» به دنبال پیروزیهای نمادین هستند.
مواضع آرستویچ تنها چند روز پس از آن بیان شدند که ژنرال والری زالوژنی، فرمانده ارتش اوکراین در مصاحبهای به اکونومیست گفت، جنگ در کشورش به بن بستی به سبک زمان جنگ جهانی اول رسیده است، اما روسیه به دلیل جمعیت و منابع بیشتر برتری دارد.
انتهای پیام
نظرات