دکتر مسعود مهدوینیا در نشست کارگروه سلامت و امنیت غذایی خوزستان که امروز (۱۴ آبانماه) برگزار شد، با اشاره به آلایندههای ثابت و متحرک اظهار کرد: در سطح دنیا به ویژه در مناطق شهری، آلایندههای اصلی ناشی از فعالیت وسایل نقلیه هستند. عمده آنچه به عنوان آلاینده مطرح میشوند، ناشی از منابع نفتی یعنی سوختهای فسیلی و وسایل نقلیه هستند و در استان خوزستان اگر سوزاندن مزارع نیز رخ دهد آلایندگی ناشی از آن نیز سوار بر شرایط قبلی میشود. در این شرایط باید تمیهداتی برای کاهش آلایندگیها انجام شود.
به گزارش ایسنا، وی افزود: باید سهم هر کدام از آلایندهها مشخص شود تا بر اساس اولویتها، آلاینده حذف و مهار شود.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در خصوص وضعیت توزیع شیر خشک در خوزستان گفت: از دیماه سال گذشته توزیع شیر خشک وارد چالش و بحران شده است و علت اصلی این مساله، تخصیص نیافتن ارز برای تامین مواد اولیه تولید شیر خشک است که تکنولوژی ساخت آن در کشور وجود ندارد.
وی افزود: این مساله موجب کاهش شیرخشک در داروخانهها و شرکتهای تولیدی کشور شد به گونهای که ذخیره انبار شرکتهای تولیدی به صفر رسید.
مهدوینیا با بیان اینکه خوزستان ماهانه به ۷۰۰ هزار قوطی شیرخشک در ماه نیاز دارد، گفت: در حال حاضر سامانه تیتیک برای ثبت شیر خشک فعال شده است و مجوز ثبت تا ۱۵ قوطی شیر خشک برای هر نوزاد در ماه وجود دارد و اگر موجودی خوب باشد میتواند ابتدای دوره این ۱۵ قوطی را دریافت کنند و در غیر این صورت در دو قسمت یا در پایانماه، شیرها را تحویل میگیرند.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به کمبود ماهانه ۲۷۰ هزار قوطی شیر خشک در خوزستان و تامین حدود ۶۰ درصد نیاز استان به شیر خشک، عنوان کرد: ۳۰ میلیون قوطی شیر خشک وارد گمرک تهران شده است که با توزیع این محموله، وضعیت تامین شیر خشک تا پایان سال عادی خواهد بود.
وی با اشاره به کنترل سختگیرانه برای خروج کمتر شیر خشک از چرخه توزیع بیان کرد: متاسفانه وقتی کالایی کاهش مییابد، بازار سیاه آن ایجاد میشود و ممکن است این اتقاق در بحث شیر خشک رخ دهد که تمهیدات لازم در این زمینه اندیشیده شده است.
مهدوینیا در خصوص وضعیت ذخایر دارویی ادامه داد: وضعیت کمبود دارو از شرایط حاد سال گذشته بسیار فاصله گرفته است و اکنون آنتی بیوتیک به مقدار کافی موجود است و ذخایر داروخانهها و انبارهای استراتژیک، کامل و مازاد است. سرم به اندازه کافی در خوزستان ذخیره شده است و ۳۵۰ هزار سرم نیز مستقیما از بندر عباس خریداری و در انبارهای جمعیت هلال احمر خوزستان ذخیره شده است.
وی عنوان کرد: داروهایی که مقادیر کمی دارند و ممکن است سوءاستفاده شود را مستقیما خریداری و در انبار استراتژیک نگهداری میکنیم و بر اساس پرونده بیمار به بیمارستانها تحویل داده میشوند که با این اقدامات در بحث تامین دارورهای بیمارانی مانند مبتلایان با سرطان و بیماران قلبی مشکلی وجود ندارد.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بیان کرد: اسپری تنفسی نیز به اندازه کافی تامین شده است و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
انتهای پیام
نظرات