• یکشنبه / ۱۴ آبان ۱۴۰۲ / ۱۰:۱۵
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1402081409792
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

مدیرکل مدیریت بحران استان اصفهان خبر داد:

کاهش ۴۰ سانتیمتری سطح آب‌های زیرزمینیِ گلپایگان در سال

کاهش ۴۰ سانتیمتری سطح آب‌های زیرزمینیِ گلپایگان در سال

ایسنا/اصفهان مدیرکل مدیریت بحران استان اصفهان گفت: سالانه ۴۰ سانتی‌متر اُفت سطح آب‌های زیرزمینی دشت گلپایگان مشخص شده است.

منصور شیشه‌فروش، شامگاه(شنبه، ۱۳ آبان) در آیین ارتقا واحد آتش‌نشانی به سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری گلپایگان، اظهار کرد: برای کنترل به موقع حوادث باید تمام تجهیزات خدماتی و امدادی در اختیار مدیریت بحران شهرستان قرار گیرد. امکانات، میراث کسی نیست و در حوادث باید در اختیار ستاد قرار بگیرند. باید بانک اطلاعاتی از  ماشین‌آلات را داشته باشیم تا بدانیم در حوادث از کجا تجهیزات تهیه کنیم.

وی گفت: سال گذشته ۴۰ نفر و در سال جاری تاکنون ۵ نفر در استان بر اثر استنشاق گاز مونوکسید کربن جان خود را از دست داده‌اند. رعایت نکات ایمنی نیازمند نظارت و آموزش است. شهر هوشمند و ایمن نیازمند شهروند هوشمند و ایمن است و آتش‌نشانی و هلال احمر باید آموزش‌های متعددی را به شهروندان در بخش‌های مختلف ارائه دهد.

به گزارش ایسنا، مدیرکل مدیریت بحران استان اصفهان به سفر ماه قبل خود به گلپایگان و مصوبات آن اشاره کرد و افزود: راه و شهرسازی، آبفار و شهرداری حل معضل پساب مسکن مهر را جدی پیگیری کنند و اکنون که هنوز شهروندان در سایت نهضت ملی مسکن ساکن نشده‌اند طرح جمع‌آوری روان آب‌ها در آن منطقه بررسی شود.از ۳۵ دشت استان  ۲۹ دشت با کاهش سطح آب‌های زیرزمینی مواجه است، دشت گلپایگان هم بی‌بهره نیست و سالانه ۴۰ سانتی‌متر اُفت سطح آب‌های زیرزمینی دشت گلپایگان مشخص شده است.

شیشه‌فروش ادامه داد: نرخ فرونشست زمین در دشت گلپایگان بین ۵ تا ۱۵ سانتی‌متر است، بنابراین وزارت نیرو باید تعهدات خود را برای حق آبه تالاب شور و گاوخونی و حق آبه گلپایگان انجام دهد و برای جلوگیری از فرونشست راهی جز تقویت سفره‌های زیرزمینی نخواهیم داشت.

وی تصریح کرد: از ۷۸ شهرک صنعتی استان اصفهان تنها ۲۵ شهرک صنعتی تجهیزات آتش‌نشانی دارد. شرکت شهرک‌های استان اصفهان موظف است تمام شهرک‌های صنعتی را به امکانات ایمنی و حریق مجهز کند و ایستگاه‌های آتش‌نشانی دایر کند. به شهرک‌های صنعتی استان گفته‌ایم که باید از تجهیزات امداد هوایی در کنترل حوادث حریق استفاده کند. تأکید داریم که شرکت شهرک‌های استان امکانات آتش‌نشانی شهرک‌های صنعتی گلپایگان را تقویت کند.

همچنین شهردار گلپایگان گفت: با توجه به اینکه آتش‌نشانی گلپایگان در زمان بحران و وقتی که مدیریت بحران شهرستان اعلام کند باید خدماتی را خارج از حریم شهر انجام دهد، خواهان دریافت تجهیزات آتش‌نشانی از مدیریت بحران استان  هستیم.

پیمان شکرزاده افزود: جایگاه و زحمات آتش‌نشانان بر کسی پوشیده نیست و در مقام عمل هم در بحران‌های مختلف نمره قبولی را برای جانفشانی و جلوگیری از خسارت احتمالی دریافت کرده‌اند. از ۷ مهر سال گذشته تا ۷ مهر امسال واحد آتش‌نشانی گلپایگان ۴۸۶ مورد عملیات داشته که ۲۹۷ مورد از آن حریق بوده و در مجموع این عملیات‌ها تعداد نجات‌یافتگان ۴۱۵ نفر است.

وی ادامه داد: در آموزش شهروندان سازمان آتش‌نشانی فعال است و به بیش از ۵ هزار نفر آموزش‌های لازم را ارائه دادند. طی یک سال گذشته با سامانه ۱۲۵ شهرداری گلپایگان بیش از ۲۸ هزار تماس برقرار شده و بالغ بر ۱۸ هزار مشاوره ایمنی تلفنی به شهروندان داده شده است. آخرین عملیات آتش‌نشانی گلپایگان مهار حریق در کارخانه پلیمر بوده و این عملیات به گونه‌ای  مدیریت شد که به امدادرسانی هوایی نیاز نبود.

شهردار گلپایگان گفت: در این حادثه بخشی از تلاش و نگرانی ما این بود که حریق به بخش‌های دیگر همان کارخانه و کارخانه‌های اطراف از جمله کارخانه رنگ و رزین که مستعد شعله ور شدن است سرایت نکند. همچنین در کف یکی از سوله‌هایی که آتش گرفته بود ۲۰ هزار لیتر گازوئیل بود بنابراین بخشی از نیروها مشغول خنک نگه‌داشتن این قسمت بودند تا حادثه‌ای در این بخش رخ ندهد.یکی دیگر از سختی‌های این عملیات این بود که به دلیل وجود دیوار و سقف نمی‌توانستیم به دل آتش بزنیم به همین دلیل با تجهیزات سنگین وارد قسمت‌های مرکزی شدیم و نهایتاً بعد از گذشت ۶ ساعت آتش مهار و تا فردای روز حادثه مشغول لکه‌گیری بودیم.

شکرزاده افزود: طی یک سال گذشته ۵ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان تجهیزات آتش‌نشانی خریداری کردیم، اما با توجه به اینکه آتش‌نشانی گلپایگان در زمان بحران و وقتی که مدیریت بحران شهرستان اعلام کند باید خدماتی را خارج از حریم شهر انجام دهد، خواهان دریافت تجهیزات آتش نشانی از مدیریت بحران استان هستیم.

وی تصریح کرد: با چند شرکت دانش‌بنیان صحبت کردم تا بتوانیم از ظرفیت هوش مصنوعی برای مقابله با بحران‌ها مخصوصاً آتش‌سوزی‌ها بهره‌مند شویم. با این روش جان آتش‌نشانانمان را می‌توانیم بهتر حفظ کنیم. پاسخ به موقع به بحران می‌تواند تلفات را کاهش دهد. با توجه به هشدار بارش‌ها تمام کانال‌ها و مسیرهای آب را در سه مرحله لایروبی و کانال‌های اصلی را پاکسازی کردیم و آماده مقابله با سیل احتمالی هستیم همچنین هماهنگی‌های لازم با نیروهای مردمی انجام شده است و آمادگی مقابله با هرگونه بحران را خواهیم داشت.

در ادامه فرماندار گلپایگان خاطرنشان کرد: کارکنان بخش‌های مختلف شهرداری گلپایگان زحمتکشان این حوزه هستند و زیبایی و تمیزی شهر گلپایگان بر این حرف صحه می‌گذارد. البته مردم با فرهنگی هم در گلپایگان زندگی می‌کنند. امروز واحد آتش‌نشانی گلپایگان به سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی ارتقا می‌یابد. آتش‌نشانان همواره تمام تلاش خود را انجام داده‌اند که در هر حادثه‌ای آلام شهروندان کاهش یابد، اما حوزه کار و فعالیت زیاد است. برای مثال اگر در سدهای این شهرستان اتفاقی رخ دهد باید شهرداری وارد عمل شود.

محمدرضا عسگریان افزود: در عملیات آتش‌سوزی پلیمر آتش‌نشانان شاهکار کردند، علاوه بر اینکه این حادثه خسارت جانی نداشت تمام تلاش خود را برای جلوگیری از گسترش دامنه آتش به قسمت‌های هم‌جوار به کار بستند و موفق شدند. البته قدردان زحمت آتش‌نشانان شرکت پتروشیمی قائد بصیر و شهرهای گوگد، گلشهر، خوانسار،داران،دهق،خمین و فریدن هم که در این حادثه حضور داشتند هستیم.

مدیرکل مدیریت بحران استان اصفهان در این جلسه قول اهدای یک نردبان بلند مرتبه به شهرداری گلپایگان را داد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha