به گزارش ایسنا، این شرکت نفتی بزرگ فرانسوی، ۱۰ درصد سهم مستقیم در «الانجی ۲ آرکتیک» و مجموعا ۲۱.۵ درصد سهم از طریق داراییهای خود در شرکت گازی نواتک روسیه دارد.
توتال فرانسه برخلاف سایر شرکتهای نفتی بزرگ که پس از حمله نظامی روسیه به اوکراین، از این کشور خارج شدند، سرمایهگذاریهای متعددی را در روسیه حفظ کرده که شامل سهام اندک در پروژه گاز طبیعی مایع «یامال الانجی» و «الانجی ۲ آرکتیک» است.
پیش از این که تحریمهای جدید از سوی واشنگتن اعلام شود، توتال گفته بود قراردادهای گازی در روسیه را تا زمانی که تحریمهایی علیه آنها وجود نداشته باشد، حفظ میکند.
سخنگوی شرکت توتال اعلام کرد پیامد تحریمهای آمریکا علیه «الانجی ۲ آرکتیک» بر تعهدات قراردادی توتال، اکنون در دست ارزیابی قرار دارد.
این شرکت همچنین گفت: از مارس سال ۲۰۲۲، تصمیم گرفته بود دیگر ذخایر قطعی برای پروژه «الانجی ۲ آرکتیک» را ثبت نکرده یا در سرمایه برای آن، مشارکت نکند.
شرکت توتال در سه ماهه نخست سال گذشته، ۱۴.۸ میلیارد دلار ضرر مربوط به داراییهایش در روسیه را به ثبت رساند که ۴.۱ میلیارد دلار از این ضرر و زیان تا حد زیادی مربوط به پروژه «الانجی ۲ آرکتیک» بود.
شرکت نواتک که بزرگترین تولیدکننده الانجی در روسیه است، سهامدار بزرگ این پروژه است و قصد دارد تولید آن را در اواخر سال ۲۰۲۳ آغاز کند. خط دوم و سوم تولید این پروژه به ترتیب در سال ۲۰۲۴ و ۲۰۲۶ آغاز میشود.
بر اساس گزارش رویترز، سایر سهامداران این پروژه شامل شرکت ملی نفت چین، شرکت ملی نفت فراساحلی چین و کنسرسیوم ژاپن آرکتیک الانجی متشکل از شرکتهای میتسویی و JOGMEC هستند.
انتهای پیام
نظرات