• شنبه / ۱۳ آبان ۱۴۰۲ / ۰۹:۱۶
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1402081308839
  • خبرنگار : 90057

مسکو: آمریکا سایت آزمایش هسته‌ای نوادا را آماده سازی کرده است

مسکو: آمریکا سایت آزمایش هسته‌ای نوادا را آماده سازی کرده است

وزارت امور خارجه روسیه از آمریکا خواست آزمایش‌های هسته‌ای تمام‌ عیار را پس از اینکه ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه از تصویب معاهده منع جامع آزمایش‌های هسته‌ای خودداری کرد، از سر نگیرد.

به گزارش ایسنا به نقل از آرتی، این وزارتخانه در بیانیه‌ای گفت: «ایالات متحده باید درک کند که انجام آزمایش‌های تمام‌ عیار، که طبق گزارش‌ها زیرساخت‌ها در نوادا برای آن آماده شده است، ما را وادار می‌کند که به همان شیوه پاسخ دهیم.»

ماه گذشته، اداره امنیت ملی هسته‌ای وزارت انرژی ایالات متحده یک انفجار زیرزمینی در سایتی در شمال غربی لاس وگاس با هدف «بهبود تشخیص آزمایش‌های انفجاری هسته‌ای زیرزمینی» انجام داد.

اداره امنیت ملی هسته‌ای وزارت انرژی آمریکا گفت که این انفجار شامل «مواد انفجاری شدید شیمیایی و ردیاب‌های رادیویی» بود. روز پنجشنبه، مسکو رسماً تصویب معاهده منع جامع آزمایش هسته‌ای را پس گرفت و خاطرنشان کرد که کنگره ایالات متحده بیش از ۲۵ سال است که از تصویب توافقنامه ۱۹۹۶ «به بهانه‌های دور از ذهن» اجتناب کرده است.

وزارت خارجه روسیه گفت: «این نمی‌تواند برای همیشه ادامه یابد. در شرایطی که ایالات متحده یک مسیر عمیقاً خصمانه را نسبت به کشور ما دنبال می‌کند، حفظ عدم تعادل قبلی در رویکردهای وزارت انرژی که بین مسکو و واشنگتن ایجاد شده بود، دیگر امکان پذیر نیست.

آمریکا از سال ۱۹۹۲ آزمایش هسته‌ای زنده انجام نداده است. روسیه آشکارا گفته است که ابتدا آزمایش را از سر نخواهد گرفت، اما اگر آمریکا پیشقدم شود، پاسخ خواهد داد. با این حال، پنتاگون اخیراً برنامه‌هایی را برای توسعه نسخه پربازده بمب گرانشی B۶۱ اعلام کرده است،

در حالی که یک نهاد مشورتی کنگره خواستار گسترش گسترده زرادخانه هسته‌ای ایالات متحده بدون توجه به هزینه شده است. طی روزهای گذشته نیروی هوایی آمریکا یک موشک بالستیک قاره‌پیمای Minuteman III (ICBM) غیرمسلح را طی آزمایشی پس از مواجهه با یک «ناهنجاری» نامشخص که نیاز به بررسی دارد، منهدم کرد. این دومین آزمایش مشابه از اوایل سپتامبر بود.

آمریکا در حال برنامه ریزی برای جایگزینی موشک‌های قدیمی با طراحی جدید است که انتظار می رود در دهه ۲۰۳۰ آماده شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha