«مریم جلالی» معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی در این مراسم اظهار کرد: در کشور بناها و آثار تاریخ متعددی وجود دارد ولی آنچه به این بناها روح میدهد، حکمت خانواده ایرانی است.
وی صنایع دستی موجود در کشورمان را حاصل هوش و استعداد خانواده های ایرانی خواند و با بیان این که به جرات بانوان کشورمان مدیریت بخش عمده این حوزه را برعهده دارند، ابراز امیدواری کرد: صنایع دستی در کشورمان به ادبیات توسعه پیوند خورده و این مزیت افتخارآفرین را دوباره به ما بازگرداند.
معاون صنایع دستی کشور به مادرانگی و روح خانواده در کشورمان در جهت حفظ و توسعه کشورمان تاکید کرد و گفت: مادران این سرزمین، فرزندانی را در دامن خود پرواندهاند که دیروز و امروز غیرتمندانه از کشورمان دفاع کرده و پای میراث ملموس و ناملموس کشورمان ایستادهاند.
جلالی همگرایی خانوادگی و مادرانگی که به هر بهانهای لبخند بر لب اعضای خانواده مینشاند را حائز اهمیت خواند و گفت: تمام تلاشمان را برای ثبت این گنجینه باپشتوانه در کشورمان انجام خواهیم داد.
وی با بیان این که میراث ملموس و ناملموس کشورمان در کنار هم قرار دارد، پاسبانان همیشگی آنها را خانوادههای ایرانی خواند و خاطرنشان کرد: خانواده ایرانی همیشه پای کار حفظ آداب و تاریخش بوده لذا همواره برای حفظ آن تلاش خواهیم کرد و امیدواریم همگان با همگرایی خانوادگی مانند دانههای انار برای توسعه این دیار گردهم آیند.
وی گفت: قطعاً در حوزههای میراث فرهنگی، گردشکی و صنایع دستی به عنوان سه رکن توسعه، همواره مردم را مبنای هر حرکتی قرار خواهیم داد.
جلالی در پایان با بیان این که جشنواره انار یزد در فهرست میراث ناملموس کشور به ثبت ملی رسیده است، گفت: انار یک نماد است که انگاه که از شاخته چیده می شود، تبدیل به غذا، رنگ، نقاشی و حتی موسیقی میشود لذا از قدردان همه کسانی هستیم که این نماد را حفظ میکنند.
«سید مصطفی فاطمی» مدیر کل توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث نیز در این مراسم با اشاره به برگزاری جشنوارههای انار در اقصی نقاط کشور، گفت: این جشنواره به شکرانه برداشت انار به سبک پیشینیان در تفت شکل گرفت و در واقع این دیار پایهگذار برگزاری اکنون این جشنواره در کشور است لذا جا دارد از کسانی که در این شهرستان احیاگر این مراسم بودند، قدردانی کنیم.
وی با اشاره به ثبت ملی جشنواره انار تفت در فهرست آثار ناملموس کشور، ابراز امیدواری کرد که امسال ثبت جهانی جشنواره انار کشورمان را در کنار جشن مهرگان جمهوری تاجیکستان شاهد باشیم.
فاطمی همچنین خواستار پیگیری مسئولان میراث فرهنگی استان برای ثبت جهانی باغ صدری تفت به همراه مجموعه باغات ملی استان و کشورمان شد.
این مسئول با اشاره به پیشینه دیرینه انار در کشورمان، خاطرهای از «مصطفی رحماندوست» شاعر نامی کشورمان در دوران دفاع مقدس نقل کرد و گفت: براساس این خاطره انار تفت پیش زمینه سرودن شعر «صد دانه یاقلوت» این شاعر کشورمان نیز بوده است.
اجرای برنامههای طنز، موسیقی و افتتاح نمایشگاه عکس انار و تجلیل از برترینهای مسابقه عکس انار از دیگر برنامههای این مراسم بود.
گفتنی است، چهارمین جشنواره انار تفت تا ۱۸ آبانماه در سه مکان باغ صدری، کانون ولایت و عمارت باغشهر تفت با برگزاری برنامههای متنوع ادامه خواهد داشت.
انتهای پیام
نظرات