• پنجشنبه / ۱۱ آبان ۱۴۰۲ / ۱۲:۱۱
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402081108016
  • خبرنگار : 50107

شهردار مشهد:

قوانین گاهی کاهش اختیارات شوراهای اسلامی و مدیریت شهری را به دنبال داشته است

قوانین گاهی کاهش اختیارات شوراهای اسلامی و مدیریت شهری را به دنبال داشته است

ایسنا/خراسان رضوی شهردار مشهد گفت: نه تنها قوانین موجب تقویت شوراها نشده، بلکه گاهی کاهش اختیارات شوراهای اسلامی و مدیریت شهری را به دنبال داشته است.

محمدرضا قلندر شریف امروز ۱۱ آبان‌ماه، در اختتامیه شصت‌ونهمین نشست مجمع مشورتی رؤسای شوراهای اسلامی کلان‌شهرها و مراکز استان‌ها که در محل صحن علنی شورای اسلامی شهر مشهد برگزار شد، اظهار کرد: جنایت‌های رژیم منحوس کودک‌کش، نسل‌کش و ددمنش صهیونیستی را در تمام دوران‌ها به ویژه این ایام محکوم می‌کنیم. اقدامات رژیم صهیونیستی از سر استیصال، سردرگمی و ناچاری است تا روزهایی بر دوام خود بیفزاید. تعداد کودکان و زنانی که در این اقدامات بسیار ددمنشانه رژیم صهیونیستی به شهادت می‌رسند به حدود ۹۰۰۰ نفر رسیده است.

وی در ادامه با بیان اینکه نظام شورایی و شوراهای اسلامی یکی از دستاوردهای خون شهدا هستند، عنوان کرد: نظام شورایی و شوراهای اسلامی دستاوردهایی هستند که در دین مبین اسلام به آن تاکید و در قانون اساسی ما در اصول مختلف از آن یاد شده است. زمانی که در سال ۷۸ عملیاتی شد، شاید کسی فکر نمی‌کرد که نظام شورایی در خدمت‌رسانی به مردم و کمک به دولت تا این میزان تاثیرگذار باشد.

قلندر شریف افزود: نظام شورایی و مدیریت شهری خدمات ارزنده و تحولات اساسی در کشور ایجاد کرده که نشان می‌دهد نظام شورایی یک نظام موفق بوده، هرچند مشکلاتی در پیش رو داشته است. نظام شورایی مترقی‌ترین نمود مردم‌سالاری دینی است. در سر راه نظام شورایی مشکلاتی بوده و هست که امیدواریم نظام تصمیم‌گیر به این نتیجه برسند که حکمرانی محلی یکی از نیازهای اساسی شهرهاست و باید محقق شود، این موضوع به کمک دولت نیاز دارد.

شهردار مشهد ادامه داد: مدیریت یکپارچه شهری تحقق پیدا نکرده اما در حال عملیاتی شدن بوده و هست. این مدیریت ثمره خود را گذاشته و رضایتمندی خوبی را در نظام حاکمیتی و مردم ایجاد کرده است. باید به سمتی برویم که تحقق بهتری پیدا کند. در دوره‌های مختلف قانون‌گذاری و برنامه هفتم فصلی برای مدیریت شهری در نظر گرفته شده بود اما هفته گذشته با مخالفت دولت و نمایندگان حذف شد.

وی بیان کرد: یکی از موضوعات مهمی که باید مورد توجه قرار گیرد  تاکید، پیگیری و حساسیت‌زایی برای مدیران ملی است. کلان‌شهرها با مشکلات و چالش‌های بسیار متعددی روبه‌رو هستند که بسیاری از آن‌ها در قوانین بالادستی پیش‌بینی اما به سیستم مدیریت شهری بار شده است. حاشیه‌نشینی، آلودگی هوا، بازآفرینی شهری و قدیمی شدن قوانین از جمله چالش‌هایی است که وجود دارد.

قلندر شریف خاطرنشان کرد: نکته بسیار مهم این است که نه تنها این قوانین موجب تقویت شوراها نشده، بلکه گاهی کاهش اختیارات شوراهای اسلامی و مدیریت شهری را به دنبال داشته است. این موضوعات باید به صورت ویژه پیگیری شود، قوانین به گونه‌ای مدون شوند که اختیارات را کاهش ندهند.

شهردار مشهد با اشاره به اینکه مدیریت شهری با هرینه‌های هنگفتی روبه‌رو است، تصریح کرد: از دهه ۷۰ که بودجه‌های دولتی مخصوصا برای کلان‌شهرها قطع شد، قرار شد درآمدهای پایدار شهرداری‌ها محقق شود اما این قانون بسیاری از اختیارات را کاهش داد و کارها را پیچیده‌تر کرد. باید نحوه اجرا و قانون یکپارچه مدیریت شهری به نحوی پیگیری و عملیاتی شود که وبال گردن شهرداری و موجب محدودیت نباشد. شهرداری‌ها ویترین خدمات نظام جمهوری اسلامی ایران هستند، بنابراین باید به نوعی اقدام کنیم که در جهت افزایش رضایتمندی مردم و پررنگ شدن خدمات عمل شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha