• چهارشنبه / ۱۰ آبان ۱۴۰۲ / ۲۰:۵۱
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1402081007781
  • خبرنگار : 50455

۹۲۲ مقاله شیمی دانشگاه قم در پایگاه اسکوپوس نمایه شدند​

۹۲۲ مقاله شیمی دانشگاه قم در پایگاه اسکوپوس نمایه شدند​

ایسنا/قم رئیس دانشگاه قم گفت: بر اساس داده‌های پایگاه اسکوپوس تا تاریخ ۳۰ اکتبر ۲۰۲۳، دانشگاه قم ۲هزار و ۷۲۰مقاله نمایه شده دارد که ۹۲۲ مقاله آن در حوزه موضوع شیمی و مواد است.

حجت‌الاسلام والمسلمین احمد حسین شریفی، رئیس دانشگاه قم در افتتاحیه بیست و نهمین کنفرانس شیمی آلی انجمن شیمی ایران ضمن تشکر از تمام دست‌اندرکاران و دبیران این همایش، عنوان کرد: حدود یک هزار و ۳۰۰ سال است که شهر قم به‌عنوان شهر علم و فضیلت شناخته می‌شود، در حال حاضر در استان قم از ۱۳۰ ملیت حضور دارند، در واقع یک پنجم جمعیت قم از کشورهای دیگر هستند که این فرصت بی‌نظیری برای توسعه علم و فناوری در این شهر به شمار می‌رود.

وی افزود: در استان قم بیش‌از ۶۰۰ مرکز علمی و پژوهشی قرار دارد و این شهر از زبان امام صادق (ع) این‌گونه توصیف شده‌ است: «یُفیضُ العِلمُ مِنهُ إِلی سائِرِ البِلادِ فِی المشرِقِ وَالمَغرِب»، در آخرالزمان علم از این شهر به جوامع دیگر سرازیر می‌شود، البته ما معتقدیم منظور از این جمله فقط علوم دینی متعارف نیست و مطلق علم مدنظر است و به‌ همین دلیل در هر زمان که زمینه‌ای فراهم بوده استان در همه علوم حرکت و تلاش کرده تا سرآمدی خود را در این زمینه نشان دهد.

رئیس دانشگاه قم بیان کرد: از بعد انقلاب حرکات علمی خاصی در قم صورت‌ گرفته و استان از نظر علمی به جایگاهی رسید که در حال حاضر کم‌تر کوچه‌ای مشاهده می‌شود که در آن مرکز آموزشی یا پژوهشی وجود نداشته باشد، استان قم در حوزه علوم انسانی نه‌تنها در کشور بلکه در دنیا حرفی برای گفتن دارد بلکه مدعی است می‌تواند پارادایم‌های جدیدی تعریف کند.

شریفی اضافه کرد: هشت شهرک صنعتی در قم وجود دارد که دربرخی موارد از بالاترین سطوح دانش‌های طبیعی بهره می‌گیرند و در برخی از صنایع مربوط به علوم شیمی و مواد مثل صنعت کلر آلکالی، چسب و پلیمری جزء بهترین‌های کشور هستند؛ هم‌اکنون نیز استان قم برای فارغ‌التحصیلان شیمی بهترین موقعیت شغلی در بین استان‌های کشور را ایجاد کرده‌ است.

وی توضیح داد: دانشگاه بین‌المللی قم یک دانشگاه نسبتاً جوان است که از سال ۱۳۷۶ به طور رسمی به عنوان دانشگاه شروع به‌کار کرده و از یک دهه پیش هم به‌طور جدی‌تر وارد حوزه‌های پژوهشی و تحصیلات تکمیلی شد.

شریفی بیان کرد: رشته شیمی در دانشگاه قم در مقطع کارشناسی در سال ۱۳۸۷ تأسیس شد و در سال ۱۳۹۲ در مقطع کارشناسی ارشد با گرایش‌های شیمی آلی، شیمی معدنی، شیمی تجزیه و شیمی فیزیک شروع به فعالیت کرد.

رئیس دانشگاه قم تصریح کرد: البته هنوز هم هیچ یک از گرایش‌های مقطع دکتری در دانشگاه وجود ندارد که البته از سال گذشته برای دو رشته شیمی فیزیک و شیمی آلی درخواست راه‌اندازی دوره دکتری به شورای گسترش ارسال شده که امید است امسال مجوزهای مورد نیاز آن دریافت شود.

شریفی اضافه کرد: دانشگاه قم با وجود جوان بودن و بالاخص رشته شیمی، در مقایسه با سایر دانشگاه‌های کشور الحمدالله رشد بسیار خوبی داشته و براساس داده‌های پایگاه اسکوپوس تا تاریخ ۳۰ اکتبر ۲۰۲۳، دوهزار و ۷۲۰ مقاله نمایه شده دارد که ۹۲۲ مقاله آن در حوزه موضوع شیمی و مواد است.

وی تاکید کرد: رتبه پژوهشی دانشگاه در ISC، رتبه ۲۷ کشوری است؛ البته در بعد کیفیت تولیدات پژوهشی دانشگاه، رتبه دانشگاه در ISC در نسبت استنادات و تعداد مقالات، رتبه ۷ کشوری است.

وی افزود: براساس رتبه‌بندی تایمز در وجهه  بین‌المللی رتبه اول کشور و رتبه ۱۰۵ جهان را دارد و در حوزه موضوعی جزء دانشگاه‌های یک درصد برتر جهان در حوزه شیمی و مهندسی است، براساس آمار پایگاه سایمگو ایران رتبه ۲۱ را در تولیدات علمی در جهان دارد که این رتبه در رشته شیمی ۱۴ جهان است و دراین ‌میان دانشگاه قم در رشته شیمی رتبه قابل‌قبولی در میان دانشگاه‌های جهان و ایران دارد؛ متوسط ارجاعات، رتبه دانشگاه قم در جهان ۷۰۷،  در خاورمیانه و آسیا ۳۷ و در ایران ۱۴ است.

رئیس دانشگاه قم بیان کرد: در رشته شیمی آلی ما در دانشگاه قم افتخار خدمت‌گذاری به دانشمندان بزرگی را داریم و برخی از اعضای هیئت علمی ما در رشته شیمی آلی جزء برترین‌های کشور و جهان هستند: به‌عنوان مثال دکتر محمود نصراله زاده سه مقاله با ایمپکت بالای ۴۷، هفت مقاله با ایمپکت بالای ۲۰ و ۳۰ مقاله با ایمپکت بالای ۱۰ و ۱۰۰ مقاله با ایمپکت بالای هشت دارند که این مسئله جزء افتخارات دانشگاه قم و رشته شیمی است.

شریفی در پایان، عنوان کرد: علم خود را در مسیر توحید و الوهیت قرار دهید و هم دانش خود و هم خود را جاودانه کنید، انگیزه‌هایتان را پاک و خالص و خدایی کنید و بدانید که دانش شما دانش خدایی است؛ پس وجود خود را نیز خدایی کنید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha