• چهارشنبه / ۱۰ آبان ۱۴۰۲ / ۱۲:۰۴
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1402081007262
  • خبرنگار : 71498

درخشش رشد اقتصادی با تغییر رویکرد صنعت نفت

درخشش رشد اقتصادی با تغییر رویکرد صنعت نفت

به اعتقاد یک کارشناس حوزه انرژی، یکی از رویکردهای کلیدی دولت سیزدهم در تبدیل شدن به پیشران رشد اقتصادی کشور، توجه و تمرکز بر خنثی‌سازی حداکثری تحریم‌ها با بازطراحی تجارت انرژی ایران بوده که علاوه بر توسعه تجارت منطقه‌ای گاز، توانسته است بازارهای متنوعی برای نفت خام ایران ایجاد کند و در شرایط تحریمی کامل، نفت و گاز ایران به خوبی به فروش می‌رسند.

طیب حیدری در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به نقش صنعت نفت و گاز در رشد هشت درصدی اقتصادی ایران در فصل بهار، اظهار کرد: بزرگترین و بیشترین رشد اقتصادی بخش‌های مختلف اقتصاد، در بخش تولید و تجارت نفت و گاز بوده است که بیش از ۲۰ درصد رشد اقتصادی این بخش بوده و باعث شده است که رشد اقتصادی کشور در مجموع به ۸ درصد برسد و بخش نفت و گاز ایران به عنوان پیشران اقتصادی کشور با سیاست و دیپلماسی فعال انرژی دولت سیزدهم، نقش بسیار کلیدی و پررنگی در تحقق رشد ۸ درصدی کل اقتصاد داشته است.

به گفته وی، سیاست دولت سیزدهم در حوزه نفت و گاز به خوبی عمل شده که در رشد اقتصادی نیز نقش داشته و ثمرات آن را نیز در آمار و ارقام ارائه شده شاهدیم؛ بی شک رویکرد دولت در حوزه انرژی خوب بوده و می‌توان در آینده نیز شاهد اثرات افزون آن باشیم.

این کارشناس حوزه انرژی با اشاره به سیاست‌گذاری وزارت نفت در حوزه بین‌الملل و اقدامات انجام شده در این بخش، گفت: دولت در حوزه سیاست خارجی و بین‌المللی در تمام بخش‌ها اقدامات موثری را انجام داده و با کشورهای همجوار و همسایه ارتباطات خوبی را برقرار کرده است، در حوزه انرژی نیز اقدامات مثبتی رقم خود که می‌توان گفت شاهد حرکات رو به‌ جلویی در بخش توسعه کشور هستیم.

حیدری با تاکید بر اینکه اقداماتی که در دولت سیزدهم در حوزه بین‌المللی رقم خورده است می‌تواند اثرهای بسیاری در بخش‌های، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی هم در منطقه و هم در کشور داشته باشد، اظهار کرد: این دولت علاوه بر تجارت، در حوزه تولید و استخراج نفت و گاز نیز اقدامات کلیدی و بسیار مهمی داشته که سبب شده است ایران با تکیه بر توان داخلی، به توسعه میادین مشترک گازی و نفتی و استخراج حداکثری نفت و گاز بپردازد.

به گفته وی، آخرین ابتکار ایران در این زمینه، رسیدن به فناوری برداشت گاز از پیچیده‌ترین لایه مشترک مرزی ایران با قطر در فاز ۱۱ پارس جنوبی بوده که با توان بخش داخلی به برداشت رسیده است؛ همچنین تولید نفت در شرایط تحریمی کامل نیز رکوردشکنی کرده و به بیش از ۳.۴ میلیون بشکه در روز رسیده است.

این کارشناس با اشاره به اقدامات دولت سیزدهم در خنثی‌سازی تحریم‌ها هم گفت: در شرایط فعلی عملکرد دولت موفق بوده و علی‌رغم فشارهای سنگین توانسته گام‌های خوبی را بردارد، با مسیری که دولت پیش گرفته می‌توان نسبت به افزایش تولید و توسعه تعاملات امیدوار بود اما باید روابط بیش از گذشته با کشورهای دیگر خصوصا خاورمیانه توسعه پیدا کند که سیاست‌گذاری برای این موضوع نیز انجام شده است و در این مسیر قرار داریم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha