وقتی در مسیر جاده قدیم گرگان به کردکوی در غرب استان گلستان حرکت میکنیم، بقعه زیبا و تاریخی این دو تن که از فرزندان امام موسی کاظم (ع) هستند، در ۱۵ کیلومتری شهر گرگان، ضلع شمالی جاده خودنمایی میکند که به «امامزادگان روشن آباد» مشهور است.
بنای این بقعه تاریخی در سال ۸۶۵ هجری قمری در میان باغی بزرگ و مشجر بنا شده که امروز به عنوان آرامستان اهالی روستا و دیگر مناطق دور و نزدیک استان گلستان مورد استفاده قرار میگیرد و جمع کثیری از عاشقان اهل بیت عصمت و طهارت (ع) در مناسبتهای مختلف معنوی به خصوص ایام محرم با حضور در صحن آن به برپایی آیینهای مختلف عزاداری میپردازند.
آنچه این بقعه را نسبت به دیگر بقعههای استان گلستان متمایز کرده، دقت و مهارت در ساخت این بنای بینظیر بوده که دو لنگه درب نفیس دارد و در قرن نهم هجری با سبک معماری منحصر به فردی احداث شده و در سال ۸۷۹ هجری قمری صندوق چوبی به طول ۵/۲ متر و به عرض ۵/۱ متر و ارتفاع ۵/۱ متر به وسیله استاد حاجی عبدالله ساخته و با خط رقاع حکاکی و روی مرقد نصب شده است.
در زیر بنای این بقعه، چشمه آبی به صورت قنات وقف شده که آب آن جاری بوده و در سال ۹۰۰ هجری قمری مرحوم فضل الله قاضی فرزند سید رضی الدین، یکی از حاکمان وقت منطقه، املاک متعددی را وقف بقعه مذکور کرده است.
امامزادگان روشن آباد دارای رواق و حرم چهارگوش و گنبد ساقهدار مدور بوده که از کف حرم حدود ۱۵ متر ارتفاع دارد و یک مسجد الحاقی همانند دیواره در کنار آن احداث شده که بنای تاریخی آن در تاریخ ۲۰ خرداد ۱۳۲۱ با شماره ثبت ۳۵۸ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
اهالی روستای «سرکلاته کفشگیری» ارادتی وصف ناپذیر به این حرم مطهر دارند و در آرامستان این بقعه متبرکه ۱۴۱ تن از شهدای جنگ تحمیلی و بسیاری از علما، عرفا، متدینین و معتمدین از جمله حضرت آیت الله روشنی که از علمای برجسته و صاحب فضل بوده و بزرگان زیادی در مکتب ایشان به تحصیل علم و اخلاق مشغول بودند، آرام گرفتهاند.
انتهای پیام
نظرات