به گزارش ایسنا، حزب اپوزیسیون کارگر انگلیس «اندی مکدونالد» عضو مجلس عوام این کشور را به دلیل همراهیاش با شعارهای فلسطینیان در تظاهرات «از نهر تا بحر» لندن، تعلیق کرد.
مکدونالد در روز شنبه در تظاهرات حامیان فلسطین در لندن حاضر شد؛ تجمعی عظیم با حضور ۱۰۰ هزار تن از دوستداران مردم فلسطین که در آن شعار «از نهر تا بحر، فلسطین آزاد میشود» سر داده شد. مکدونالد هم در سخنرانی خود از این شعار استفاده کرد و گفت: تا تحقق عدالت، آرام نخواهیم گرفت. تا زمانی که تمامی مردم، اعم از اسرائیلی و فلسطینی از نهر تا بحر در آزادی مسالمتآمیز زندگی کنند.
این در حالی است که سخنگوی نخستوزیر انگلیس در روز گذشته ادعا کرد این شعار حامیان فلسطین در تظاهرات لندن برای خیلیها «بسیار توهینآمیز» است. او گفت که پلیس انگلیس باید تصمیم بگیرد که در مواجهه با چنین شعارهایی در تظاهرات و گردهماییها، چه واکنشی نشان دهد؛ اما «درک میکنم که ممکن است استفاده از چنین ادبیاتی برای بسیاری نگرانکننده باشد».
وزیر کشور انگلیس هم پیشتر این عبارت را شعاری یهودیستیزانه توصیف کرده که خواستار نابودی اسرائیل است. همچنین وزیر آموزشوپرورش انگلیس هم که فردی یهودی است، در این باره گفته بود: شنیدن این شعارها و فریاد جهاد در قلب لندن واقعاً ترسناک است؛ ترسناک!
حال یکی از سخنگویان حزب کارگر با اعلام خبر تعلیق موقت مکدونالد تا زمان رسیدگی مقامات نظارتی حزب، گفت: اظهارات او بسیار توهینآمیز بود؛ خصوصاً در این برهه زمانی که سرشار از یهودیستیزی است و یهودیان بیم جان دارند!
بااینوجود، مکدونالد شخصاً معتقد است که در تفسیر حرفهایش اشتباهی صورت گرفته است. او در واکنش به تعلیق خود گفت: حرفهای من یک تمنای قلبی برای پایان یافتن کشتار در اسرائیل، غزه و کرانه باختری اشغالی است؛ تمنای اینکه مردم این منطقه بدون خشونت و در آزادی زندگی کنند.
«شبکه مسلمانان حزب کارگر» که یک گروه حامی مسلمانان و وابسته به حزب کارگر انگلیس است، تعلیق مکدونالد را «شنیع و بسیار توهینآمیز» توصیف کرد.
این گروه با بیان اینکه حق اساسی زندگی در آزادی و آرامش باید در مورد تمامی مردم رعایت شود، اعلام کرد: تنها نتیجهای که میتوان از این تعلیق گرفت، این است که آنها که این تصمیم را گرفتهاند، فلسطینیان و مسلمانان را لایق بهرهمندی از این اصل اساسی نمیدانند!
در روز دوشنبه نیز پال بریستو، عضو حزب حاکم محافظهکار در مجلس عوام انگلیس به دلیل حمایتش از آتشبس در جنگ غزه، از سمت خود بهعنوان «منشی شخصی پارلمانی» برکنار شد.
این روزها با وجود تظاهرات گسترده مردم سرتاسر جهان در حمایت از مردم غزه، بسیاری از دولتهای غربی با پایان خشونتهای رژیم صهیونیستی علیه غزه مخالف بوده و با رد گزینه آتشبس دائمی، بحث «وقفه بشردوستانه» را طرح میکنند.
این در حالی است که بر اساس تازهترین آمارها، تعداد شهدای غزه به ۸۳۰۶ تن افزایش یافته که از این میان ۳۴۵۷ تن کودک و ۲۱۳۶ تن زن هستند.
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا هم امروز (سهشنبه) در جلسه استماع مجلس سنای این کشور اشارهای به آتشبس دائمی نکرده و بحث وقفه موقت بشردوستانه را مطرح کرد. او همچنین دوباره بر «حق دفاع اسرائیل برای دفاع از خود» تاکید کرد.
حماس در ۱۵ مهر حمله گستردهای را علیه مواضع رژیم صهیونیستی در غلاف غزه آغاز کرد. تلآویو در پاسخ به این عملیات - که به دلیل حملات رژیم صهیونیستی به مسجدالاقصی، «طوفان الاقصی» نام گرفته - قتلعام مردم بیگناه فلسطین را آغاز کرده و از رسیدن غذا، دارو، سوخت و دیگر اقلام ضروری به ساکنان غزه جلوگیری میکند.
امروز هم در بیستوپنجمین روز جنگ، ارتش رژیم صهیونیستی به بمباران شدید نوار غزه ادامه داده و بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر این رژیم از آغاز مرحله سوم جنگ غزه سخن گفت.
مقاومت فلسطین اعلام کرد که برای سربازان اشغالگری که درصدد نفوذ به نوار غزه هستند، کمینهایی ایجاد کرده و در چندین منطقه با آنها درگیر شده است. همچنین حملات موشکی و خمپارهای جبهه مقاومت به شهرهای اشغالی و مواضع صهیونیستها ادامه دارد.
انتهای پیام
نظرات