سمیه خانی، امروز (سهشنبه،۹ آبان) در کارگروه سلامت شهرستان در فرمانداری اردستان، اظهار کرد: موضوع مرگ و میر کودکان یکی از شاخصهای توسعه در هر جوامع است و وزارت بهداشت درمان حساسیت زیادی روی این موضوع دارند.
وی افزود: مرگ و میر کودکان زیر پنج سال به ۲ دسته نوزادان و کودکان یک تا ۵۹ ماهه تقسیم میشوند که در بحث نوزادان بیشترین فراوانی مرگ و میر را به علت مشکلات نارسی، کم وزنی و زایمانهای زود رس و مشکلات ناشی از آن شاهد هستیم.
به گزارش ایسنا، مسئول واحد سلامت خانواده شبکه بهداشت و درمان اردستان با بیان اینکه یکی از راههای برطرف کردن این مشکل هدایت تخصصی زایمانها به سمت زایمان ایمنتر است، گفت: اکنون خانمهایی با علائم زایمان زودرس به بیمارستان شهید بهشتی اردستان مراجعه میکنند، اما بیمارستان اردستان در موضوع هدایت درون رحمی مادران باردار مشکل دارد و ضعیف عمل میکند و آمار مرگ و میر این بخش در اردستان بالا است.
خانی اضافه کرد: یکی دیگر از علتهای مرگ و میرهای کودکان سوانح و حوادث است که در چند سال گذشته ۲ مورد ترافیکی و سه مورد غیر ترافیکی مانند سقوط از وسیله نقلیه و غرق شدگی بوده که انتظار میرود خانوادهها، پلیس راهور و دیگر دستگاهها اقدامهای بازدارنده، آموزشی و مراقبتی بیشتری انجام دهند.
وی با اشاره به آمار سالمندان شهرستان اردستان گفت: در اردستان حدود ۸۵۸۵ سالمند زندگی میکنند که با غربالگری انجام شده از ۹۵ درصد جمعیت سالمند شهرستان اردستان که حدود ۸۲۰۰ نفر بودند، ۳۷۰ نفر در گروه بسیار پرخطر یعنی فرد به هیچ عنوان نمیتواند از خود مراقبت کند، هستند که نیاز به مراقبت ویژه دارند و باید تعدادی از آنها تحت پوشش نهادهای حمایتی قرار گیرند.
مسئول واحد سلامت خانواده شبکه بهداشت و درمان اردستان با اشاره به آغاز فصل سرما و انتشار ویروس آنفلوآنزا گفت: سالمندان بالای ۶۵ سال حتما نسبت به تزریق واکسن آنفلوآنزا اقدام کنند، چرا که تحقیقات نشان داده ۶۰ درصد افرادی که واکسن زدهاند درگیر این بیماری نمیشوند.
انتهای پیام
نظرات