به گزارش ایسنا، رییس قوه قضاییه دستورالعملی درباره چگونگی تشخیص رشد و کمال عقل افراد بالغ کمتر از هجده سال تمام شمسی صادر کرد.
در ماده ۲ این دستورالعمل آمده است: در صورت توجه اتهام به فرد بالغ کمتر از هجده سال، موضوع جرائم ماده (۹۱) قانون، چنانچه به تشخیص قاضی رسیدگیکننده، رفع شبهه در رشد و کمال عقل وی مستلزم استعلام از پزشکی قانونی باشد، وی میتواند ضمن معرفی مرتکب به کمیسیون و اعلام تاریخ وقوع جرم، گزارشی از پرونده و تصویر اوراقی از آن که مؤثر در تشخیص رشد و کمال عقل وی باشد را جهت اخذ نظر کمیسیون به پزشکی قانونی ارسال نماید.
حجتالاسلام محسنی اژهای همچنین در نشست امروز شورای عالی قوه قضاییه، با تاکید بر مقوله مقابله با ناهنجاریهای اجتماعی بویژه در بحث عفاف و حجاب گفت: دادستانها و مقامات ذیصلاح قضایی مقولهی اجرای قانون در بحث مقابله با ناهنجاریهای اجتماعی را از فراجا مطالبه کنند و فراجا و وزارت کشور نیز در این عرصه به میدان بیایند؛ نباید منتظر تصویب لایحه مرتبط با عفاف و حجاب ماند بلکه همانطور که بارها تاکید کردهایم باید در این زمینه از ظرفیتهای قانونی موجود بهره گرفت؛ بویژه در قبال افرادی که در زمین دشمن بازی میکنند و ناهنجاریها را ترویج میدهند؛ قطعاً باید مطابق قانون در مقابل این افراد ایستاد و با آنان برخورد کرد.
در سیامین همایش روسای حفاظتواطلاعات قوه قضاییه هم، وزیر اطلاعات از آمادگی وزارت اطلاعات جهت همکاری با حفاظتواطلاعات قوه قضاییه خبر داد.
حجتالاسلاموالمسلمین خطیب تاکید کرد: حفاظتواطلاعات قوه باید بداند یک مجموعه قضایی یا یک مجموعه کارمندی یا یک مجموعه وابسته نیست بلکه ماهیتی اطلاعاتی دارد و هر چه بتواند بر این بنیه اطلاعاتی خود بیفزاید و آن را تقویت کند و جنبههای حرفهای آن را سازمانی و نهادینه کند میتواند موفقیتهای بزرگی را به دست بیاورد. وزارت اطلاعات همانند گذشته، آماده همه نوع همکاری و همراهی با حفاظتواطلاعات قوه قضاییه است و آن را مجموعهای لازم برای دستگاه قضایی میداند
****
صبح امروز همایش ملی پدافند غیر عامل با حضور جمعی از مسئولان کشوری و لشکری در سالن همایشهای صدا و سیما برگزار شد.
در بخشی از این همایش سردار غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور یادآور شد: ۱۵ حوزه بااهمیت زیرساختی و هشت حوزه کلیدی در سازمان پدافند غیرعامل تعریف شده که در این زمینه تکالیفی برای تمام دستگاهها مشخص شده است. در این دستورالعمل مرکز تنظیم مقررات و حفاظت از زیرساختها و تکالیف ۱۵ حوزه مورد اشاره تعیین و برای هر حوزه تخصصی نیز برنامه خاص آن دستگاه مشخص شده که باید به تصویب کمیته ملی برسد.
همچنین احمد وحیدی وزیر کشور در بخشی از اظهاراتش در این همایش با بیان اینکه ساختار دفاعی ما از نظر بازدارندگی در نقطه اوج و دستاوردهای کشور در همه حوزهها قابل تحسین است، افزود: نیروهای مسلح ما در کمال طراوت و تجربه هستند و در نقطه اوج قرار دارند. وقتی در پدافند غیرعامل هم به نقطه اوج برسیم، دشمن دیگر دست از تهدید برمیدارد.
سرلشکر محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح هم با بیان اینکه «فلسطین مهمترین موضوع جهان اسلام است»، اظهار کرد: هیچگاه نباید از اوج اهمیت این موضوع کاسته شود. رزمندگان فلسطینی در همین تونلهایی که ساختهاند آمادگی نظامی خود را نشان میدهند، خودشان سلاح میسازند، خودشان عملیات طراحی میکنند و خودشان به مبارزه میروند.
خبرهای دیگر با محوریت تحولات اخیر در غزه را می توانید در لینک های زیر بخوانید.
نتانیاهوی خبیث به مکافات اعمال خودش میرسد
جامعه جهانی باید برای محاکمه رژیم صهیونیستی متحد شود
محور مقاومت نیاز به حمایت همهجانبه تمام کشورهای اسلامی دارد
واژه پیروزی از ادبیات نظامی صهیونیستها حذف شده است
جهان شاهد کشتار بی رحمانه قریب به ده هزار انسان بی دفاع است
ایران و روسیه برای آتشبس فوری در غزه تلاش کنند
****
پس از پایان یافتن مهلت ثبتنام انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، هادی طحاننظیف عضو حقوقدان و سخنگوی شورای نگهبان خبرداد که هیاتهای اجرایی در فرمانداریها و حوزههای انتخابیه کار خود را آغاز کردهاند و استعلامها از دستگاههای پنجگانه که در قانون آمده است نیز در حال انجام میباشد.
حجتالاسلام والمسلمین مصطفی پورمحمدی هم در گفتوگوی تفصیلی با ایسنا به تشریح برنامههای جامعه روحانیت مبارز در انتخابات مجلس شورای اسلامی پرداخت و برای جمعآوری بهتر رای مردم، از گروههای اصولگرا و حتی غیراصولگرا برای انتخابات پیش رو دعوت به اجماع، وحدت و حمایت از لیستها و کاندیداهای واحد کرد.
دبیر عالی جامعه روحانیت مبارز ضمن توصیههای انتخاباتی به جریانهای سیاسی با مخاطب قرار دادن عموم مردم به آنان توصیه کرد که «چه انتقاد داشته باشید چه نداشته باشید، باید بدانید که حق تعیین سرنوشت و دسترسی به اهداف و آرزوهایتان از کانال انتخابات میسر است.»
****
عضو هیات رئیسه کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه از شروع بررسی موارد ارجاعی لایحه برنامه هفتم در این کمیسیون خبر داد.
محمدرضا دشتی اردکانی با اعلام این خبر افزود: ۱۷۰ حکم از لایحه برنامه هفتم به کمیسیون تلفیق ارجاع شده که کمیسیون در بررسی های خود ایرادات مطرح شده در صحن را برطرف می کند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی از سوم مهرماه بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه را در صحن مجلس آغاز کردند و تاکنون مجلس برای بررسی مواد لایحه برنامه هفتم، ۴۱ جلسه علنی را تشکیل داده است. در این مدت ۱۱۸ ماده لایحه برنامه مورد رسیدگی قرار گرفت و برخی از این مواد جهت رسیدگی بیشتر به کمیسیون تلفیق ارجاع شد؛ همچنین ۶ بند از ۲۳ بند الحاقی به کل لایحه نیز مورد بررسی قرار گرفت.
انتهای پیام
نظرات