• دوشنبه / ۸ آبان ۱۴۰۲ / ۱۱:۱۱
  • دسته‌بندی: سایر ورزش‌ها
  • کد خبر: 1402080805474
  • خبرنگار : 71469

کمانداران از نزدیک مدال هم رد نشدند/ چه کسی باید پاسخگو باشد؟

کمانداران از نزدیک مدال هم رد نشدند/ چه کسی باید پاسخگو باشد؟

کمانداران ایران در بازی‌های آسیایی هانگژو در شرایطی به کار خود پایان دادند که حتی موفق به کسب یک مدال برنز هم نشدند و با دست خالی به کشور بازگشتند!

به گزارش ایسنا، ‌تیروکمان ایران با ترکیب محمدحسین گلشنی، صادق اشرفی، رضا شبانی، مبینا فلاح، زهرا نعمتی و یسنا پورماهانی در ماده ریکرو، آرمین پاکزاد، محمدصالح پالیزبان، میلاد رشیدی و گیسا بایبوردی در ماده کامپوند و با سرمربی‌گری سونگ چیل هونگ، مربی‌گری مهسا بدخشان‌ و سرپرستی امید نجاری به بازی‌های آسیایی هانگژو، اعزام شد.

پیش‌بینی «هو» قبل از اعزام

هونگ سونگ هو، سرمربی کره‌ای تیم ملی تیروکمان قبل از اعزام به بازی‌های آسیایی هانگژو، اعلام کرد: امیدوار هستیم در ریکرو انفرادی و تیمی به مدال برنز دست یابیم و در ماده کامپوند نیز انتظار داریم به مدال طلای انفرادی و مدال نقره تیمی دست یابیم و تصور می‌کنم توانایی کسب این مدال‌ها را داشته باشیم.

کمانداران از نزدیک مدال هم رد نشدند/ شعبانی‌بهار، مسئول اصلی شکست

تیروکمان ایران در اینچئون، جاکارتا و هانگژو

تیروکمان ایران در بازی‌های آسیایی ۲۰۱۴ اینچئون صاحب یک طلا و یک برنز شد (طلای عبادی در انفرادی کامپوند و برنز تیمی کامپوند) و در  ۲۰۱۸ جاکارتا یک برنز در میکس تیمی ماده کامپوند به دست آورد اما در بازی‌های آسیایی هانگژو صرفا در ماده ریکرو برای اولین بار دو عنوان چهارمی به دست آمد و دست تیروکمان ایران در نوزدهمین دوره بازی‌های آسیایی از مدال کوتاه ماند.

ریکرو زنان

تیم ملی ریکرو زنان در مرحله یک چهارم نهایی مقابل تیم چین شکست خورد و از دور رقابت‌ها حذف شد. تیم ریکرو زنان ایران متشکل از زهرا نعمتی، مبینا فلاح و یسنا پورماهانی در مرحله یک چهارم نهایی مقابل چین رقابت کرد. تیم ایران در پایان با نتیجه ۶ بر ۲ مقابل این تیم شکست خورد و از دور رقابت‌ها حذف شد.  

ریکرو مردان

تیم ملی ریکرو مردان ایران در مرحله یک چهارم نهایی مقابل تیم اندونزی شکست خورد و از دور رقابت‌ها حذف شد. تیم ریکرو مردان ایران متشکل از رضا شبانی، محمدحسین گلشنی و صادق اشرفی در مرحله یک چهارم نهایی مقابل اندونزی رقابت کرد. تیم ایران در پایان با نتیجه ۶ بر ۲ مقابل این تیم شکست خورد و از دور رقابت‌ها حذف شد.  

کامپوند مردان

تیم کامپوند مردان ایران متشکل از محمدصالح پالیزبان، آرمین پاکزاد و میلاد رشیدی در مرحله یک چهارم نهایی مقابل مالزی رقابت کردند. تیم ایران در پایان با نتیجه ۲۲۱ بر ۲۲۷ شکست خورد و از دور رقابت‌ها حذف شد.

کمانداران از نزدیک مدال هم رد نشدند/ شعبانی‌بهار، مسئول اصلی شکست

میکس ریکرو

تیم میکس ریکرو ایران متشکل از مبینا فلاح و رضا شبانی در مرحله رده‌بندی برای کسب مدال برنز با اندونزی مسابقه داد. تیم میکس ایران در پایان این بازی با نتیجه ۶ بر ۲ شکست خورد تا مدال برنز از دست برود. مبینا فلاح نسبت به رضا شبانی عملکرد ضعیف‌تری داشت. تیم میکس ریکرو ایران پیش از این در مرحله یک‌چهارم نهایی مقابل تیم چین با نتیجه شش بر صفر به پیروزی رسید اما در نیمه نهایی با همین نتیجه مغلوب ژاپن شد و به دیدار رده‌بندی رفت.

میکس کامپوند 

تیم میکس کامپوند ایران متشکل از گیسا بایبردی و محمدصالح پالیزبان مقابل تیم تایلند رکورد ۱۴۸ را ثبت کرد و شکست خورد و از دور مسابقات کنار رفت.  

نتایج کمانداران ایران در کامپوند مردان و زنان

آرمین پاکزاد مقابل نماینده ویتنام با نتیجه ۱۴۵ بر ۱۴۶ باخت و از دور رقابت‌ها حذف شد. محمدصالح پالیزبان در مصاف با نماینده عراق با نتیجه ۱۴۵ بر ۱۴۲ به برتری رسید و راهی مرحله یک‌هشتم شد. او در مصاف با نماینده قزاقستان با نتیجه ۱۴۶ بر ۱۴۸ شکست خورد و از صعود به دور بعدی بازماند. گیسا بایبردی نیز در مقابل نماینده ویتنام پس از تساوی با نتیجه ۱۳۸ بر ۱۳۸ در تیر طلایی پیروز و راهی مرحله یک‌هشتم نهایی شد. او مقابل نماینده چین‌تایپه هم پس از تساوی با نتیجه ۱۴۴ بر ۱۴۴ در تیر طلایی پیروز و راهی مرحله یک‌چهارم شد.  گیسا بایبردی در مرحله یک چهارم نهایی کامپوند انفرادی بازی‌های آسیایی در مصاف با نماینده کره جنوبی با نتیجه ۱۴۴ بر ۱۴۸ شکست خورد و از در رقابت‌ها کنار رفت.

نتایج کمانداران ایران در ریکرو مردان و زنان

یسنا پورماهانی در دور اول با نتیجه شش بر چهار حریفش را برد و در مرحله یک‌شانزدهم با نتیجه پنج بر شش مقابل نماینده اندونزی شکست خورد و حذف شد. در بخش زنان مبینا فلاح برابر نماینده قطر شش بر چهار به پیروزی رسید و راهی دور یک‌شانزدهم نهایی شد. او در مرحله بعد مقابل نماینده ژاپن با نتیجه یک بر هفت شکست خورد و از دور مسابقات حذف شد. رضا شبانی در نبرد با ظریف محمد از مالزی با نتیجه شش بر صفر پیروز شد اما در یک‌هشتم نهایی مقابل نماینده چین شش بر دو شکست خورد و حذف شد. محمدحسین گلشنی در مصاف با محمدحکیم احمد از بنگلادش با نتیجه ۶ بر صفر شکست خورد و حذف شد.

کمانداران از نزدیک مدال هم رد نشدند/ شعبانی‌بهار، مسئول اصلی شکست

حذف زودهنگام زهرا نعمتی از بازی‌های آسیایی

زهرا نعمتی اما کمانداری بود که بر خلاف تصمیم فدراسیون تیروکمان به بازی‌های آسیایی هانگژو اعزام شد. محمود خسروی‌وفا، رییس کمیته ملی المپیک از جمله افرادی بود که از اعزام نعمتی حمایت کرد آن‌هم در شرایطی که وی طی حدود دو سال گذشته در اردوی تیم‌ملی حضور نداشت و تمرینات خود را به خوبی دنبال نکرد.  خسروی‌وفا در مورد اعزام زهرا نعمتی به بازی‌های آسیایی، عنوان کرد: بنده در خصوص این اعزام دفاع کردم. زهرا نعمتی سرمایه اجتماعی، افتخار ورزش بانوان در کشور و جزو ۱۳ معلول در دنیا است که سهمیه المپیک کسب کرده است. این ورزشکار کیفیت کار بالایی دارد و هر چند در دو سال گذشته تمرین نداشته است اما فدراسیون متبوعش با مسائل و تنش‌هایی روبرو بود.

پیش از بازی‌های آسیایی سرمربی تیم‌ملی تیروکمان در مورد زهرا نعمتی به ایسنا، گفت: در مورد خانم زهرا نعمتی باید بگویم وی چند سال استراحت کرده و تمرینی نداشته است. وی هم اکنون در وضعیتی قرار ندارد که بتواند قدرت بدنی خود را برای تیر زدن به دست آورد و حقیقتا در شرایطی نیست که بتواند با سایر ورزشکاران به صورت همزمان تمرین کند چرا که به دلیل تمرین نداشتن، آسیب می‌بیند. این مسئله که زهرا نعمتی با ما باشد یا خیر باید در آینده بیشتر بررسی شود!

غلامرضا شعبانی بهار

اما بار اصلی نتایج کسب شده تیروکمان ایران در بازی‌های آسیایی هانگژو بر عهده کسی نیست جز غلامرضا شعبانی‌بهار، رئیس فدراسیون تیراندازی با کمان. اینکه تیم‌ملی تیروکمان ایران در نوزدهمین دوره بازی‌های آسیایی نسبت به جاکارتا عملکرد ضعیف‌تری داشت و به چه علت حتی کمانداران کشور موفق به کسب یک مدال برنز هم نشدند، مسئله‌ای است که شعبانی‌بهار باید نسبت به آن پاسخگو باشد.

وی در خصوص عملکرد تیم‌های ملی کامپوند و ریکرو در بازی‌های آسیایی هانگژو، اظهار داشت: تیم‌های مردان و زنان کامپوند ما واقعا خوش درخشیدند. «تام دیلن» دبیرکل فدراسیون جهانی به من و خانم فرهادی زاد (نایب رئیس کمیته ملی المپیک) گفت تحولی در بخش ریکرو ایران ایجاد شده است. همچنین در بخش میکس ریکرو، چین را شکست داده‌ایم که در دنیا اول بوده است. این اتفاق نشان می‌دهد مسیری که برای ریکرو اعم از برنامه و مربی انتخاب کرده‌ایم، سرمایه‌گذاری‌هایی که انجام داده‌ایم را باید ادامه دهیم. قطعا در آینده توفیقات بیشتری خواهیم داشت.

کمانداران از نزدیک مدال هم رد نشدند/ شعبانی‌بهار، مسئول اصلی شکست

وی ادامه داد: نگاه فدراسیون جهانی به سمت ریکرو است. شائبه‌هایی مبنی بر حذف برخی رشته‌ها وجود دارد اما ریکرو المپیکی بوده، بنابراین اگر می‌خواهیم سهمیه بگیریم ‌و حضور خوبی در المپیک داشته باشیم، باید به ریکرو توجه ویژه کنیم. شرایط امروز ما به هیچ عنوان با پنج سال پیش قابل مقایسه نیست. الحمدالله هم بانوان و هم آقایان ما در بخش ریکرو به این باور رسیده‌اند که می‌توانند در آینده بیشتر نقش‌آفرینی کنند.

رئیس فدراسیون تیراندازی با کمان درباره انتظار مدال‌آوری از کامپوند که محقق نشد، تصریح کرد: کامپوند در بازی‌های آسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا به مدال برنز بخش میکس رسید. ارزیابی‌های مربی خیلی بالاتر بود. مسئله روحی و روانی در تیم وجود داشت که وقتی به تهران برگردیم روی آن کار می‌کنیم. یک مسئله ذاتی در مجموعه به وجود آمده است که باید آن را برطرف کنیم. ما از کامپوند ناامید نیستیم اما از امروز تا المپیک ۲۰۲۴ پاریس، توجه‌مان به ریکرو خواهد بود. البته عملکرد کامپوند را هم بررسی و اشکالات خود را شناسایی خواهیم کرد ولی تمرکز جدی و تخصصی ما روی ملی‌پوشان ریکرو است. ما باید به مربی کره‌ای کمک کنیم تا تیم کامپوند را هم مدیریت کند. نگران نیستیم و کامپوند می‌تواند به روزهای خوب برگردد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha