راهاندازی منطقه آزاد تجاری - صنعتی اینچه برون در سال ۱۳۹۳ مطرح و در سفر رئیس جمهور وقت به گلستان، اعلام و تصویب شد. این لایحه پس از کش و قوسهای فراوان و رفتن چندین باره به مجلس و مجمع تشخیص مصلحت نظام، در ۱۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ به تصویب رسید.
استفاده از ظرفیت منطقه مرزی اینچهبرون برای داد و ستد با تجار و بازرگانان ترکمنستانی و دیگر کشورهای مشترک المنافع ، قدمتی چند دههای دارد اما بهرهمندی هدفمند برای رونق بخشیدن به این منطقه به عنوان دروازه ورود به آسیای میانه به طور جدی از زمان فعالیت دولت سیزدهم آغاز شد و با تأکید مستقیم و اثربخش رئیس جمهور در جریان حضور در این منطقه همزمان با سفر استانی به گلستان به اوج رسید.
حجت الله عبدالملکی، دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری و صنعتی و ویژه اقتصادی کشور شامگاه دوشنبه ۷ آبان در آئین آغاز رسمی فعالیت منطقه آزاد اینچه برون در استان در گرگان اظهار کرد: با آغاز رسمی فعالیت منطقه آزاد تجاری صنعتی اینچه برون، به عنوان نهمین منطقه، ظرفیتی بسیار مهم به اقتصاد کشور اضافه شده است.
وی با اشاره به اینکه تکمیل زیرساختهای این منطقه را پیگیری میکنیم، گفت: از مزایای رونق گرفتن منطقه آزاد اینچهبرون این است که علاوه بر مردم استان گلستان، همه مردم ایران بهرهمند خواهند شد.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری و صنعتی و ویژه اقتصادی کشور با توضیح اینکه پرونده این مسأله که مناطق آزاد سکوی واردات هستند، در دولت سیزدهم بسته شده و مناطق آزاد به صورت خالص برای کشور ارزآور هستند، ادامه داد: با اجرای نظامات ثبت همه کالاهای وارداتی و صادراتی، موضوع قاچاق از مبادی رسمی به طور کامل در مناطق آزاد بسته شده است.
این مقام مسئول با بیان اینکه همه ورودیها و خروجهای کشور به منطقه آزاد و ویژه تبدیل شده که ظرفیت بزرگی برای اقتصاد ایران است، تأکید کرد: بنا داریم با جهش در سرمایهگذاری و صادرات با تکیه بر عنصر اساسی تولید، مناطق آزاد و ویژه را به موتورهای محرکه پیشرفت اقتصادی کشور تبدیل کنیم.
«اینچهبرون» صادراتمحور و افزایش دهند تراز مثبت تجاری است
وی در ادامه با اعلام اینکه پارسال تراز تجاری فقط مناطق آزاد کشور، ۷۷۰ میلیون دلار مثبت شد، گفت: با ورود مناطق آزاد جدید نظیر اینچه برون که مناطق صادرات محور هستند تراز مثبت تجاری رشد بیشتری خواهد داشت
علی محمد زنگانه استاندار گلستان نیز با اشاره به دسترسی تجار گلستان به انبار غله در قزاقستان سهم سهم ۳۶ روزه گلستان در امنیت غذایی کشور و هدفگذاری برای تولید کالاهای صادرات محور در گلستان گفت: ما با ترکمنها برای احداث جادهای از اینچه برون تا بندرترکمن باشی به صورت بزرگ راه ایجاد کنیم تا مسیر تلفیقی برای ترانزیت کالا ایجاد شود.
قرار گرفتن فرودگاه بینالمللی گرگان و جزیره آشوراه در محدوده منطقه آزاد اینچه برون، تصویب و صدور پلاک وسایل نقلیه منطقه آزاد اینچه برون و شعاع تردد و همچنین تسهیل تجارت چمدانی و تردد مسافر، از خواستههای دیگر علی محمد زنگانه از دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه کشور بود.
رئیس هیئت مدیره و مدیر عامل سازمان منطقه آزاد اینچه برون با بیان اینکه هویت این منطقه لجستیکی و ترانزیتی است، گفت: ذیل این هویت، ظرفیتهای بسیار خوبی دیده شده است.
ایجاد ۴۷ هزار شغل مستقیم در منطقه آزاد اینچهبرون
حسن ملک حسینی با بیان اینکه هاب غلات، پروتئین، سوخت، معدن، متالوژی، گردشگری، تجاری، صنعتی و پتروشیمی، ازجمله این ظرفیتها است، ادامه داد، در این منطقه در نهایتِ چشم اندازه ۲۰ ساله، ۴۷ هزار شغل مستقیم ایجاد، هزار و ۶۰۰ واحد تولیدی فعال، و بیش از ۲۰ میلیون تُن بار حمل خواهد شد.
لازم به ذکر است در پایان این مراسم، «حسن ملک حسینی» به عنوان مدیرعامل منطقه آزاد اینچهبرون و «بهروز سامان» و «سیدمحمد حسینی» به مدت سه سال به عنوان اعضای هیأت مدیره منطقه آزاد اینچهبرون منصوب و معرفی شدند.
به گزارش ایسنا، ترسیم راهبردهای اقتصادی برای محرومیت زدایی از استان گلستان یکی از موضوعاتی است که میتواند موجب نشاط آفرینی و اعتمادزایی بین آحاد مردم شود. یقیناً تصویب منطقه آزاد تجاری اینچه برون در گلستان بارقههای امید برای داشتن زندگی بهتر را در بین اهالی منطقه دوچندان کرده است؛ انتصاب و معرفی اعضای هیئت مدیره این منطقه آزاد گامی مؤثر برای رونق هرچه سریعتر منطقه آزاد اینچه برون بود و امید است این روند روبه جلو با شتاب بیشتری در دولت سیزدهم پیگیری شود.
انتهای پیام
نظرات