فواد ایزدی، در نشست مجازی «آمریکا و طوفان الاقصی» که شامگاه یکشنبه ۷ آبانماه به همت معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه اصفهان و معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فناوری برگزار شد، با اشاره به اینکه در گذشته سنت این بود که آمریکا حداقل در ظاهر با جنگ و کشتار اعلام مخالفت کرده و ژستهای بشردوستانه میگرفت، اظهار کرد: امروز آمریکا بهصورت کاملاً عیان و علنی از اسرائیل حمایت میکند و حتی گفته میشود که ژنرال آمریکایی از سوی پنتاگون برای مشورت به رژیم اسرائیل مشخص شده است.
وی افزود: سه دلیل برای حمایت آمریکا از رژیم صهیونیستی وجود دارد که دلیل اول، سابقه مشترک و شباهت در تاریخ تأسیس این دو رژیم است؛ آمریکا از طریق اروپاییانی که به این قاره مهاجرت کرده بودند، تأسیس شد و استعمار آن به روش استعمار شهرکنشین بود، یعنی جمعیتی از کشور استعمارگر به کشور مقصد مهاجرت میکنند، شاخصه این نوع استعمار، غصب زمینها و کشتن یا اخراج کردن صاحبان اصلی آنها است و این کاری بود که آمریکاییان انجام دادند؛ سابقه کشتار سرخپوستان چیز پنهان و خلاف عرفی در آمریکا نیست و حتی افراد درگیر این کشتار از جمله اندرو جکسون، هنوز جایگاه خوبی در آمریکا دارند.
این کارشناس مسائل آمریکا ادامه داد: تاسیس اسرائیل نیز به همین صورت بود که اروپاییان یهودی به این سرزمین مهاجرت کرده و با غصب زمینها، کشتن ۱۵ هزار و آواره کردن ۷۰۰ هزار فلسطینی، اسرائیل را تأسیس کردند، لذا این سوال که آمریکا بر اسرائیل تأثیر دارد یا بالعکس، سوال اشتباهی است، چرا که این دو از یکدیگر قابل تفکیک نیستند؛ ممکن است اختلافنظر داشته باشند، اما اشتراک تاریخی، این دو کشور را به هم گره زده و باعث دفاع همه جانبه آمریکا از اسرائیل شده است، به همین دلیل نیز قطعنامه پیشنهادی اخیر برزیل که درخواست توقف بشردوستانه داشت، توسط آمریکا وتو شد و این چهل و چهارمین قطعنامه درباره اسرائیل بود که آمریکا آن را وتو کرده است.
ایزدی با اشاره به اینکه دلیل دوم به خود رئیس جمهور آمریکا باز میگردد، تصریح کرد: بایدن صهیونیسم است و این را بارها اعلام کرده است. برخی در ایران منتظر بودند که با ریاست جمهوری او، مشکلات اقتصادی و تحریمی رفع شود، اما این اتفاق نیفتاد و بایدن به برجام بازنگشت، علی رغم اینکه دستور بازگشت بسیاری از تفاهمنامههایی که ترامپ از آنها خارج شده بود را صادر کرد. او جمله معروفی دارد که از ۵۰ سال پیش آن را تکرار میکند که «اگر اسرائیلی وجود نداشت، ما باید آن را تاسیس میکردیم.» سومین دلیل این مسئله به کابینه بایدن به لحاظ تعداد صهیونیستها در تاریخ آمریکا بیسابقه است، طبق اعلام سازمانهای آمریکایی ۴۸ پست حساس سیاسی و سیاست خارجی در کابینه بایدن در اختیار صهیونیستها قرار داد و به همین دلیل حمایت ۱۰۰ درصدی از اسرائیل عجیب نیست.
وی افزود: با این وجود، خبر خوب این است که این سبک از روابط میان آمریکا و اسرائیل در دراز مدت نمیتواند ادامه پیدا کند، چرا که تغییرات دموگرافیک و جمعیتی معادلات را تغییر خواهد داد، از جمله آنها میتوان به تغییر جمعیتی در آمریکا اشاره کرد. تا آینده نزدیک اکثریت مردم آمریکا را رنگین پوستان تشکیل میدهند و برای رژیمی که اکثریت مردم آن رنگین پوست هستند، حمایت از رژیم آپارتاید آسان نخواهد بود، حتی در نظرسنجیهای اخیر هم اکثریت جوانان مخالف ارسال سلاح و حمایت آمریکا از اسرائیل هستند.
ایزدی گفت: تغییر جمعیتی دیگر در سرزمینهای اشغالی خواهد بود که به اعلام خود سازمانهای اسرائیلی اکثریت مردمی که بین نهر تا بحر زندگی میکنند، فلسطینی هستند و جمعیت فلسطینیان افزایش پیدا کرده است. همچنین تغییر دمو گرافیکی هم در میان صهیونیستها ایجاد شده، زیرا قشر مذهبی صهیونیست، جمعیت بیشتری دارند و به تدریج پستهای سیاسی را به سمت خود میبرند. برای یهودیان سکولار زندگی در ذیل این گروه مذهبی مشکل است و همین دلیلی برای مهاجرت و کاهش مطلولبت سرزمینهای اشغالی است. مجموعه این شاخصها نشان میدهد که آینده فلسطین مثبت و آرمان فلسطین دست یافتنی است.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه در حال حاضر ۴ جریان اصلی و دغدغه در دنیا وجود دارد، بیان کرد: دغدغههای زیست محیطی، جنبش me too و تعرض به زنان، ضدیت با نژادپرستی و جنبش فلسطین، ۴ جریان اصلی دغدغهمندان در جهان هستند که به نظر میرسد جمهوری اسلامی در این مورد حرفهای جدی برای گفتن دارد. جنبش فلسطین متعلق به ما است و اگر ایران نبود گروههای مقاومتی هم وجود نداشتند در خصوص دغدغههای زیست محیطی، اسلام حرفهای جدی برای گفتن دارد و برخلاف جهان سرمایهداری که برای تولید ثروت بیحد و مرز از محیط زیست استفاده میکند، ما به لحاظ فکری و مبانی اعتقادی، حرفهای زیادی داریم.
وی افزود: در مورد تعرض به زنان هم دین اسلام مسئله پوشش احکام حلال و حرام و غیره را مطرح کرده که همین باعث شده آمار تعرض به زنان در کشورهای اسلامی به نسبت دیگر کشورها، کمتر باشد. همچنین در خصوص جریان ضدنژادپرستی هم باید گفت که اسلام از ابتدا بهعنوان دینی مخالف نژادپرستی مطرح بوده و بسیاری از مسلمانان آمریکا افرادی هستند که از تفکرات نژادپرستانه به ستوه آمده بودند.
ایزدی ادامه داد: برخی سوال میکنند که آیا استفاده از ابزار سخت و نظامی مشکل فلسطین را رفع میکند؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که در حوزه نظامی و در صورتی که گزینه نظامی تنها راه گروههای مقاومت باشد، جنبش فلسطین به نتیجه خواهد رسید، اما با سختی بسیار همراه است، لذا در کنار ابزار نظامی باید از ابزارهای نرم با هدف کاهش حمایت کشورهای غربی و اروپایی از اسرائیل استفاده شود و جمهوری اسلامی اگرچه تمام قد با ابزار نظامی در کنار فلسطین ایستاده، اما از ابزار نرم استفاده نکرده و لازم است که هزینه حمایت از اسرائیل برای کشورهای غربی و اروپایی آمریکا افزایش یابد.
انتهای پیام
نظرات