به گزارش ایسنا، روزنامه وطن امروز در مطلبی به توئیت جنجالی نخست وزیر رژیم صهیونیستی که با واکنش شدید سران نظامی روبرو و در نهایت به حذف توئیت و عذرخواهی نتانیاهو منجر شد، پرداخته و نوشته است:
در پی انتشار یک فایل صوتی طی چند روز اخیر از نخستوزیر رژیم صهیونیستی که در آن با اطمینان میگوید خطری از جانب حماس در غزه این رژیم را تهدید نمیکند، نتانیاهو در جدیدترین سخنانش تلاش کرد مسؤولیت شکست از مقاومت فلسطین و غافلگیر شدن را گردن دستگاههای امنیتی و اطلاعاتی این رژیم بیندازد و خود را بیتقصیر جلوه دهد.
نخستوزیر رژیم صهیونیستی شنبه در واکنش به انتشار این فایل صوتی در فضای مجازی، طی پیامی در ایکس (توئیتر سابق) نوشت: در هیچ مورد و در هیچ مرحلهای، هشداری درباره نیت حماس برای جنگ [از سوی دستگاههای امنیتی] دریافت نکردم.
این پیام نتانیاهو به سرعت با واکنش سران نظامی و مقامات سیاسی اسرائیل مواجه شد. یائیر لاپید، نخستوزیر سابق و رئیس جریان اپوزیسیون رژیم صهیونیستی در اظهاراتی عنوان کرد: نتانیاهو تمام خطوط قرمز را زیر پا گذاشت و در حالی که نظامیان اسرائیلی در حال جنگ علیه حماس و حزبالله در جنوب و شمال هستند، او به جای حمایت از این نظامیان، آنها را سرزنش و ملامت کرد. لاپید تصریح کرد: فرار از پذیرش مسؤولیت این شکست و سرزنش کردن وزارت جنگ موجب تضعیف ارتش در جنگ با دشمنان خواهد شد و نتانیاهو باید سریعا بابت این اظهارات عذرخواهی کند.
در همین حال، بنیگانتس، عضو کابینه جنگ رژیم صهیونیستی هم خواستار عقبنشینی نتانیاهو از اظهاراتش علیه سرویسهای امنیتی اسرائیل و متهم کردن مسؤولان این سرویسها به شکست هفتم اکتبر شد.
رهبر حزب کارگر هم گفت: نتانیاهو در دفتر خود نشسته و فرماندهان ارتش را مسؤول شکست هفتم اکتبر در مرزهای باریکه غزه معرفی میکند.
مرآو میخائیلی گفت: در حالی که ارتش با حماس میجنگد، نتانیاهو نیز با ارتش و شهروندان اسرائیل وارد جنگ شده است.
این انتقادات در نهایت موجب شد نتانیاهو پست خود را پاک کند. نخستوزیر صهیونیستها با انتشار پیام دیگری از پست شنبه شب خود عذرخواهی کرد و گفت نباید آن مواضع را بیان میکرد.
در عین حال مواضع نتانیاهو همچنان بازتاب گستردهای در سرزمینهای اشغالی دارد. وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی، سیاست مهار و بازدارندگی ادعایی نخستوزیر این رژیم در قبال مقاومت فلسطین را «موهوم» اعلام کرد.
«ایتمار بن گویر» طی پیامی در ایکس (توئیتر سابق) به اظهارات بنیامین نتانیاهو درباره مقصر بودن دستگاه امنیتی در موضوع شکست از مقاومت فلسطین واکنش نشان داد. وی خطاب به نتانیاهو نوشت: مساله دریافت هشدار [از سوی دستگاه امنیتی] نیست، بلکه مساله اشتباه بودن سیاست کلی [کابینه در مقابل مقاومت فلسطین] است. وی درباره دلیل شکست رژیم صهیونیستی از مقاومت فلسطین گفت: سیاست مهار، بازدارندگی خیالی و خریدن آرامش موقت به قیمت گزاف، ریشه مشکل [شکست از مقاومت فلسطین] است. وی افزود: «ارزیابی همه فرماندهان دستگاههای امنیتی از جمله رئیس واحد اطلاعات نظامی ارتش (امان) و رئیس سازمان امنیت داخلی (شینبت) این بود که بازدارندگی در سطح خوبی قرار دارد و حماس دنبال حل و فصل مسائل است».
سردرگمی صهیونیستها در شرایطی است که پیش از این در روزهای ابتدایی عملیات توفان الاقصی هم ایهود باراک، نخستوزیر پیشین رژیم صهیونیستی گفته بود: «بنیامین نتانیاهو نه اعتماد شهروندان و نه ارتش را به همراه ندارد». وی حمله حماس را «بزرگترین شکست در تاریخ اسرائیل» توصیف کرد؛ هم به این دلیل که تلآویو نتوانست از آن جلوگیری کند و هم به دلیل تاخیر در اعزام نیرو به جنوب برای محافظت از صهیونیستها.
از سوی دیگر ایهود اولمرت، نخستوزیر اسبق اسرائیل و آغازکننده جنگ ۳۳ روزه با حزبالله لبنان هم گفته بود با توجه به شکست اطلاعاتی فاحش در ۷ اکتبر، ارتش صهیونیستی نباید به غزه حمله زمینی کند. ایهود اولمرت هشدار داد: «آنچه در انتظار سربازان اسرائیلی است، هر چیزی است که میتوانید تصور کنید و بدتر از آن. حمله زمینی به غزه ساده نخواهد بود و نه برای ما و نه برای آنها جالب نخواهد بود». اولمرت افزود: نتانیاهو تمام شده و از روی درماندگی حرف میزند.
در همین رابطه یک عضو ارشد جنبش حماس دیروز اقدام نخستوزیر رژیم صهیونیستی در حذف پست انتقادی خود از نهادهای اطلاعاتی و امنیتی این رژیم را بیانگر میزان شوک و غافلگیری سران صهیونیست و سطح بالای شکاف و چنددستگی بین آنها و نیز نشانگر سیلی محکمی دانست که عملیات توفان الاقصی به این رژیم وارد کرد.
به گزارش خبرگزاری سما، عزت الرشق، عضو دفتر سیاسی جنبش حماس در واکنش به اقدام نتانیاهو در حذف پست خود در پی «واکنشهای خشمگینانه بنی گانتس و یائیر لاپید جنایتکار» و سایر سران اپوزیسیون رژیم صهیونیستی به آن گفت: اقدام نتانیاهوی تروریست در حذف پست خود از شبکه ایکس (توئیتر سابق) که در آن عدم دریافت هشداری از جانب سازمان اطلاعات نظامی یا سازمان امنیت داخلی (شاباک) رژیم صهیونیستی مبنی بر احتمال وقوع عملیات توفان الاقصی را تکرار کرده بود، نشاندهنده میزان شوک و غافلگیری سران رژیم صهیونیستی و کابینه فاشیست نتانیاهو و همچنین سیلی محکمی است که هفتم اکتبر/ ۱۵ مهر با آغاز عملیات توفان الاقصی دریافت کردند. وی گفت این امر اختلافات و درگیریهای داخلی رژیم صهیونیستی را عمیقتر میکند و بار دیگر سردرگمی کابینه و رژیم سست و ازهم فروپاشیده صهیونیست را برملا میکند.
همزمان با فروپاشی گسترده سیاسی و نظامی اسرائیل، منابع آمریکایی میگویند رژیم صهیونیستی با درخواست آمریکا حمله زمینی به نوار غزه را محدود کرده است. این منایع گفتهاند رژیم صهیونیستی به دنبال توقف حمله تمامعیار به نوار غزه و در عوض انجام حملات زمینی محدودتر است. مقامهای آمریکایی همچنین به روزنامه نیویورکتایمز گفتند تاکنون تهاجمات به غزه توسط نیروهای زمینی اسرائیل کوچکتر و متمرکزتر از آنچه است که مقامهای نظامی اسرائیلی در ابتدا برای آستین و سایر مقامهای نظامی آمریکا توصیف کرده بودند.
نخستوزیر رژیم صهیونیستی شنبه شب گفت نیروهای تلآویو جمعه برای آغاز «مرحله دوم جنگ» وارد نوار غزه شدند اما او این اقدام را حمله توصیف نکرد. مقامهای نظامی اوایل شنبه گفتند نیروهای اسرائیلی وارد بخش شمالی نوار غزه شدند و عصر شنبه در آنجا ماندهاند. در همین حال سخنگوی نظامی ارتش رژیم صهیونیستی در کنفرانسی خبری به عجز و ناتوانی این رژیم در حمله زمینی به غزه به رغم حمایتهای گسترده و همهجانبه آمریکا و غرب اذعان کرد و گفت: حمله زمینی به غزه بسیار سخت و پیچیده است و خطرات زیادی را متوجه نیروهای ما خواهد کرد.
* القسام: چند نظامی صهیونیست در کمین نیروهای ما در شمال غزه به هلاکت رسیدند
گردانهای عزالدین القسام - شاخه نظامی جنبش حماس- دیروز خبر داد نیروهایش با نظامیان رژیم صهیونیستی در اطراف مقر نظامی «ایرز» واقع در شمال نوار غزه درگیر شدند. القسام تأکید کرد در جریان این درگیریها چند خودروی نظامی صهیونیستها در غرب این مقر نظامی آتش گرفت و شماری از سربازان داخل آنها کشته شدند.
شبکه «قدس» درباره جزئیات این عملیات گزارش داد گردانهای القسام از نخستین ساعات صبح، چند بار نیروهای صهیونیست را که در شمال غرب «بیت لاهیا» و اطراف نوار غزه نفوذ کرده بودند، هدف قرار دادند. به گزارش این شبکه، یک گروه از ارتش صهیونیستی در غرب ایرز، در کمین نیروهای القسام گرفتار شدند و هدف موشکهای ضد زره و تیراندازی گسترده قرار گرفتند که در پی آن، خودروهای نظامی صهیونیستها منهدم شد و سربازان هم کشته شدند.
بنا بر این گزارش، نیروهای القسام موفق شدند پشت خطوط دفاعی دشمن صهیونیست عملیات هلیبرن انجام دهند و بشدت با صهیونیستها درگیر شوند و شماری از آنان را از پای درآورند. رسانههای اسرائیلی نیز خبر دادند که یک «حادثه امنیتی» در مقر ایرز صورت گرفته است ولی هیچ جزئیاتی ارائه نکردند. نیروهای القسام همچنین در شمال غرب بیت لاهیا، نظامیان صهیونیست را با خمپارههای «یاسین - ۱۰۵» هدف قرار دادند.
* اسرائیل درگیر جبهه پنجم
رسانههای عبری خبر میدهند یمن جبهه پنجمی است که رژیم صهیونیستی را درگیر خود کرده است. الون بن دیوید، تحلیلگر امور نظامی در شبکه ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی گفت، در این روزها علاوه بر نوار غزه، لبنان، سوریه و کرانه باختری، جبهه پنجمی نیز رژیم صهیونیستی را درگیر خود کرده و آن یمن است. جنگندههای نیروی هوایی این رژیم با تهدیداتی در آسمان دریای سرخ مقابله کردند. پهپادهایی از یمن به سمت اراضی اشغالی شلیک شد.
گفتنی است پیش از این منابع نظامی در اریتره اعلام کردند نیروهای رژیم صهیونیستی در اریتره همزمان با عملیات توفان الاقصی در معرض ۲ حمله قرار گرفتند. منابع اعلام کردند در این حملات یک افسر بلندپایه صهیونیست کشته شد. این در حالی است که رژیم صهیونیستی درباره این مساله سکوت کرده است. هیچ طرفی نیز مسؤولیت این ۲ حمله را برعهده نگرفته است.
***
تصویری که شاید اشارهای به تحولات پیش رو باشد!
روز گذشته در شبکههای اجتماعی، یک ویدئوی کوتاه از سیدحسن نصرالله با نشان حزبالله لبنان منتشر شد که رسانههای عبری آن را معنادار و حاکی از اتفاقات جدید در روند جنگ با رژیم صهیونیستی میدانند. انتشار یک ویدئوی چند ثانیهای با نشان حزبالله لبنان و سیدحسن نصرالله، دبیرکل جنبش مقاومت که به شکل غیررسمی در شبکههای اجتماعی دست به دست شد، گمانهزنیها درباره آینده تحولات جاری در اراضی اشغالی فلسطین را تشدید کرد.
برخی کاربران، انتشار این ویدئوی کوتاه را معنادار و نشانهای از حوادث بعدی دانستند. صفحه شبکه ماهوارهای الجدید لبنان با انتشار این ویدئو، در شبکه اجتماعی «ایکس» (توئیتر سابق) نوشت: «پس از سکوتی طولانی، سیدحسن نصرالله برای چند ثانیه در یک ویدئو که به شکل غیررسمی منتشر شد، ظاهر شد».
در این ویدئوی ۱۲ ثانیهای، آرم حزبالله لبنان بر دیوار آویخته شده که دبیرکل حزبالله لبنان وارد صحنه میشود و با نگاهی به این نشان که روی آن نوشته شده: «فإن حزبالله هم الغالبون» (این حزب خداست که پیروز است) از صحنه خارج میشود.
انتشار این ویدئو در رسانههای صهیونیستی بازتاب گستردهای داشت. در همین رابطه وبگاه روزنامه «اسرائیل هیوم» نوشت: نصرالله در یک ویدئوی کوتاه ظاهر شد. شاید نشانهای از اتفاقات بعد باشد. آیا شاهد یک چیز جدید از سوی حزبالله خواهیم بود؟
***
هاآرتص: هفتم اکتبر بدترین روز تاریخ اسرائیل بود
روزنامه هاآرتص نوشت: «اگر سال ۲۰۲۳ را بدترین سال در تاریخ اسرائیل بدانیم، هفتم اکتبر (۱۵ مهر) هم بیشک بدترین روز در تاریخ ۷۵ ساله اسرائیل است. مقیاس و عمق این شکست، بهت، سرخوردگی و تشویش را نمیتوان اغراق کرد».
«آلون پینکاس»، نویسنده و دیپلمات صهیونیست در تحلیلی برای روزنامه هاآرتص نوشت: هفتم اکتبر عملا پیامدهای بالقوه عمیقی برای امنیت داخلی اسرائیل و مفاهیم راهبردی آن داشته است. همه اینها را میتوان براحتی با نقص، ناتوانی تکنیکی و مفروضات اولیه ناقص و بویژه آنچه آمریکاییها پس از ۱۱ سپتامبر، «شکست تخیلات» نامیدند، توجیه کرد. همه اینها درست است اما راه آسانی برای عادی نشان دادن این شکست مفتضحانه است.
این دیپلمات صهیونیست نوشت: «شاید زود باشد درباره جنگی که همچنان جریان دارد و هنوز به جبهههای دیگر کشیده نشده است، به نتیجهگیریهای کلی بپردازیم. بسیاری از اصول اساسی امنیت داخلی اسرائیل مستلزم بررسی مجدد کامل است. واقعه هفتم اکتبر ۳ اصل امنیت داخلی اسرائیل را به چالش کشید؛ موقعیت و دکترین نظامی و جنگی، مفاهیم سیاست خارجه و حوزه جهانی و ژئوپلیتیک». نخستین مورد به گفته پینکاس شامل اصول دکترین نظامی و جنگی است که از دهه ۱۹۶۰ تغییر نکرده است: بنیادیترین اصل «بازدارندگی و جلوگیری از درگیری» است. اسرائیل همیشه یک حمله پیشگیرانه با قدرت آتش برتر را ترجیح داده است.
«آلون پینکاس» مینویسد: میدان نبرد، صحنه عملیاتها و خطوط درگیریها، باید به قلمرو رقیب منتقل شوند، زیرا اسرائیل کوچک است و آسیبپذیریهای زیادی در داخل دارد. اسرائیل باید همیشه به دنبال کوچکترین رویارویی ممکن باشد، زیرا از مداخله جهانی و فشارهای اقتصادی رنج میبرد. اسرائیل باید احتمال تشدید تنش را کاهش دهد زیرا به لحاظ اقتصادی و نظامی گسترده و انعطافپذیر نیست. عملکرد اسرائیل در پیروی از این اصول اساسی از تاریخ هفتم اکتبر شکل درهمی به خود گرفته و هنوز قطعی نشده است اما عملا میتوانیم نتیجه بگیریم در برخی حوزهها با شکست مواجه شده است. مورد بعد مفاهیم اصلی سیاست خارجی است: «این مفاهیم به طرز عجیبی در هم شکست؛ مفاهیمی که با این تصور آغاز میشود که اسرائیل میتواند ۵۶ سال اشغال فلسطینیها را نادیده بگیرد، صرف نظر از اینکه چه کسی مسؤول نبود یک قطعنامه است. بنیامین نتانیاهو بر این باور بود که میتواند بدون توجه به مساله فلسطین با کل جهان عرب به توافق برسد اما واقعه هفتم اکتبر همه چیز را با شکست مواجه کرد».
مورد سوم را میتوان در اصول مربوط به امنیت داخلی و مسائل مربوط به ژئوپلیتیک دانست. هفتم اکتبر برای اسرائیل نقطه عطف بود. حماس با حامیان خود مثل ایران، حزبالله لبنان، انصارالله یمن و سوریه دارای قدرت بزرگی است و جنگ با حماس هزینه زیادی در عرصه جهانی به دنبال دارد. این دیپلمات صهیونیست در پایان اذعان میکند اقدامی که حماس در هفتم اکتبر انجام داد، شکست بزرگی برای رژیم صهیونیستی بوده و تمام این حوزهها را در این رژیم به چالش کشیده است.
***
پس از شهادت ۱۱۶ نفر از کادر پزشکی غزه توسط رژیم صهیونیستی، بیمارستان القدس هم توسط اسرائیل تهدید به بمباران شد
روی فاجعه هم سفید شده است
هلال احمر فلسطین هشدار داد به دلیل تهدیدهای رژیم صهیونیستی مبنی بر بمباران بیمارستان القدس، نوار غزه در آستانه یک فاجعه قرار دارد. به گزارش المیادین، سخنگوی هلالاحمر فلسطین گفت، اگر سازمانهای بینالمللی برای لغو تصمیم رژیم صهیونیستی برای بمباران بیمارستان القدس مداخله نکنند، نوار غزه با یک فاجعه روبهرو میشود. تهدیدات رژیم صهیونیستی درباره بمباران این بیمارستان نقض قوانین بینالمللی است.
محمد ابومصبح افزود: بسیار دشوار است که این بیمارستان را تخلیه کرد چرا که صدها مجروح داخل آن هستند. همچنین ۱۴ هزار آواره در نزدیکی این بیمارستان نگران تهدیدات رژیم صهیونیستی درباره هدف قرار دادن این بیمارستان هستند. رژیم صهیونیستی یکشنبه مجددا بیمارستان القدس وابسته به هلالاحمر فلسطین در جنوب غرب غزه را به بمباران تهدید کرد. این رژیم به مدیران این بیمارستان دستور داده فورا آن را تخلیه کنند. بیش از ۴۰۰ بیمار و مجروح در این بیمارستان هستند. حدود ۱۴ هزار آواره نیز به این بیمارستان به عنوان یک مکان امن پناه بردهاند.
وزارت بهداشت غزه با بیان اینکه رژیم صهیونیستی در ۲۳ روز گذشته ۲۵ آمبولانس بیمارستانهای غزه را هدف حملات خود قرار داده، اعلام کرد: تاکنون ۱۱۶ نفر از کارکنان پزشکی غزه به شهادت رسیدهاند.
وزارت بهداشت غزه همچنین شمار مراکز بهداشتی و درمانی غزه را که هدف بمبارانهای رژیم صهیونیست قرار گرفته ۵۷ مرکز اعلام کرد و افزود: دشمن صهیونیست عمدا خانوادههای فلسطینیها را در غزه هدف حمله قرار میدهد و تا این ساعت شمار خانوادههای شهید به ۸۸۱ خانواده رسیده است.
وزارت بهداشت غزه بامداد یکشنبه اعلام کرد شمار شهدا بر اثر حملات رژیم صهیونیستی به این باریکه طی ۲۲ روز بمبارانهای وحشیانه به بیش از ۸۰۰۰ نفر رسیده که حدود نیمی از آنها کودک هستند، شمار زخمیها نیز ۲۰ هزار نفر و تعداد مفقودها هم ۲ هزار نفر است.
وزارت آموزش فلسطین هم از شهادت ۲۰۰۰ دانشآموز در حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه خبر داد. به گزارش سایت النشره، وزارت آموزشوپرورش فلسطین اعلام کرد: از ۲۳ روز پیش تاکنون ۲۰۰۰ دانشآموز در حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه به شهادت رسیدهاند. بیش از ۷۰ تن از کادر آموزشی نیز در این حملات شهید شدند. این وزارتخانه اعلام کرد: از آغاز حملات رژیم صهیونیستی به غزه ۲۰۰ مدرسه هم مورد هدف قرار گرفتند.
اینها در شرایطی است که آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل طی سخنانی در کشور نپال خواستار برقراری آتشبس و توقف کابوس خونریزی در نوار غزه شد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد روز یکشنبه ضمن تکرار درخواستش برای برقراری آتشبس در نوار غزه و پایان دادن به کابوس خونریزی در سرزمینهای اشغالی، هشدار داد وضعیت در غزه به سرعت در حال بدتر شدن است. گوترش گفت: وضعیت غزه ساعت به ساعت وخیمتر شده و ناامیدی این منطقه را فرا میگیرد. متاسفم که اسرائیل به جای توقف جنگ و رسیدگی به وضعیت غیرنظامیان، با حمایت جامعه بینالمللی، عملیات نظامی خود را در غزه تشدید کرده است. وی با تاکید بر اینکه کشتار غیرنظامیان امری غیرقابل قبول است، افزود: جهان شاهد یک فاجعه انسانی است که در برابر چشمان همه ما رخ میدهد.
انتهای پیام
نظرات