به گزارش خبرنگار ایسنا، شهرستان آباده یکی از شهرستانهای استان فارس است و در بین چهار مرکز جمعیتی و فرهنگی شیراز، کرمان، یزد و اصفهان قرار گرفته است. از جاذبههای گردشگری آباده میتوان به کاروانسرای ایزدخواست، سد ساسانی ایزدخواست، تیمچه صرافیان، کاروانسرای خان خوره، عمارت کلاهفرنگی و قلعه ایزد خواست اشاره کرد.
یکی از صنایعدستی مردم آباده، هنر منبتکاری است که در این شهر قدمتی بسیار دیرینه دارد و مردم آباده در این حرفه صاحب سبک و اصالت هستند. هنر منبت آباده، بهعنوان یکی از آثار فرهنگی ایران، در ثبت ملی قرار گرفته است.
همچنین منبتکاریهای کاخ مرمر (موزه هنر ایران)، به دست هنرمندانی همچون استاد احمد امامی که اهل آباده بودند، انجام شده است.
با توجه به تاریخچه و ارزش این هنر در آباده، این شهر امروزه یکی از مراکز تولید منبت در ایران به شمار میرود و منبتکاری یکی از سوغاتیهای ارزشمند آباده محسوب میشود.
در همین راستا ایسنا، برای معرفی این هنر باارزش به سراغ بهزاد احمدی فارسانی، معاون صنایعدستی اداره کل میراثفرهنگی گردشگری و صنایعدستی فارس رفت.
وی در این رابطه به خبرنگار ایسنا گفت: در جهان ۴۴ شهر جهانی صنایع دستی وجود دارد که خوشبختانه ۱۱ شهر در ایران است و از این تعداد ۲ شهر جهانی در استان فارس وجود دارد. شهرستان آباده نیز، شهر جهانی منبت است که از سال ۱۳۹۷ توسط یونسکو به ثبت رسیده است.
احمدی فارسانی با تصریح اینکه آبانماه ۱۴۰۱ با حضور معاون صنایع دستی ابلاغ دبیرخانه شهر جهانی منبت را به شهردار آباده اعلام کردیم، گفت: هماکنون در ساختمان قدیمی شورای شهر آباده، دبیرخانهای تشکیل شده است و کلاسهایی را در راستای ترویج، توسعه و آموزش برگزار میشود.
وی با اشاره به اینکه نصف تملک تیمچه صرافیان که بازارچه فروش صنایعدستی است را در اختیار هنرمندان منبت قرار دادهایم و بخش دیگر را در اختیار شهرداری است که در اختیار هنرمندان قرار گرفته شده است، افزود: کلاسهای آموزشی منبت برگزار شده است و به تعدادی افرادی تسهیلات تبصره ۱۶ مشاغل خانگی پرداخت کردیم همچنین در نمایشگاه صنایعدستی تهران غرفه رایگان در اختیار منبتکاران این شهرستان قرار دادهایم.
به گفته معاون صنایعدستی ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان فارس در ورودی شهر آباده و بلوارها از المان شهری استفاده شده و نماد منبت قرار داده شده است.
احمدی فارسانی با تأکید بر اینکه مشکل صنایعدستی در استان بازار فروش است، گفت: متأسفانه تمام رشتههای صنایعدستی با مشکل فروش مواجه هستند و امیدواریم بتوانیم مشکل فروش محصولات صنایعدستی را حل کنیم.
وی با بیان اینکه در این شهرستان ۱۰ کارگاه منبت کاری گروهی وجود دارد و حدود ۴ هزار مجوز پروانه انفرادی منبت صادر شده است، اظهارکرد: در این شهرستان حدود ۱۳۰۰ نفر از بانوان به تولید آثار منبت کاری مشغول هستند.
به گزارش ایسنا، در حالیکه منبت آباده از لحاظ کمیت و کیفیت از جایگاه مناسبی برخوردار است امید است که مسئولان برای بازار فروش این هنر ماندگار تلاش کنند.
انتهای پیام
نظرات