• شنبه / ۶ آبان ۱۴۰۲ / ۲۰:۳۷
  • دسته‌بندی: گزارش و تحلیل
  • کد خبر: 1402080604227
  • خبرنگار : 71129

نگرانی از افزایش تنش نظامی چین و آمریکا در دریای چین جنوبی

نگرانی از افزایش تنش نظامی چین و آمریکا در دریای چین جنوبی
چین و آمریکا

جنگنده‌های چینی، جنگنده‌های نیروی هوایی آمریکا را بستوه آورده و پروازهای خود بر فراز و اطراف تایوان را افزایش می‌دهند. گارد ساحلی چین نیز با یکی از متحدان پیمان امنیتی آمریکا در دریای چین جنوبی روبرو شده که این مساله به برخورد اخیر دو کشتی منجر شد. همه اینها باعث شده تا ایالات متحده نگران این باشد که این اقدامات باعث افزایش تقابل نظامی در منطقه شود.

به گزارش ایسنا، روزنامه وال استریت ژورنال در گزارشی می‌نویسد: در میانه تنش‌های موجود، مذاکرات بین ارتش‌های چین و آمریکا همچنان متوقف است و این مساله باعث شده تا واشنگتن نگران اقدامی نادرست و قدمی اشتباه باشد که می‌تواند آغازگر یک تنش خطرناک شود.

رویارویی جدید در دریای چین جنوبی بین چین و فیلیپین به عنوان متحد پیمان امنیتی آمریکا بر سر کنترل یک صخره در منطقه است که می‌تواند پای آمریکا را برای دفاع از مانیل به وسط میدان بکشاند.

"زاک کوپر"، یکی از مقام‌های سابق پنتاگون گفت: اگر مانیل از آمریکا درخواست کمک کند، چالش جدی‌تر برای چین، حضور ناوها یا جنگنده‌های آمریکایی در منطقه است.

کوپر که اکنون تحلیلگر مسائل امنیتی در موسسه آمریکن اینترپرایز در واشنگتن است، گفت: سناریوهای متعددی وجود دارد مثلا اینکه یک ناو چینی که از یک لیزر نظامی استفاده می‌کند همانند آنچه علیه کشتی فیلیپینی استفاده شد، یا قفل کردن رادار هدف گیری موشک خود بر روی یک جنگنده آمریکایی به عنوان یک هشدار استفاده کند.

نگرانی از افزایش تنش نظامی چین و آمریکا در دریای چین جنوبی
برخورد ناو فیلیپینی و چینی

جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا روز چهارشنبه گفته بود، آمریکا با توجه به تعهدات حقوقی خود از فیلیپین دفاع می‌کند.

همچنین ارتش آمریکا روز پنجشنبه اعلام کرد، یک جنگنده چینی به یک بمب‌افکن بی-۵۲ آمریکایی بر فراز دریای چین جنوبی و در شب ۲۴ اکتبر نزدیک شد و در فاصله ۱۰ فوتی از این هواپیمای نظامی آمریکایی به پرواز درآمد به طوریکه خطر تصادف قریب‌الوقوع می‌رفت.

یکسری خطوط ارتباطی محدود و فعال نظامی بین چین و آمریکا وجود دارد که هماهنگی برای یک اقدام مشترک را با هدف کاهش تنش‌ها بین دو کشور سخت‌تر می‌کند.

در پی سفر نانسی پلوسی، رئیس وقت مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان در اوت ۲۰۲۲، دولت چین مذاکرات نظامی در سطح عالی را با دولت واشنگتن متوقف کرد.

گفت‌وگوهای سالانه‌ای بین دوطرف وجود داشت که در آن افسران نظامی آمریکایی و چینی راه‌هایی برای اطمینان از برخوردهای نظامی ایمن در دریا و هوا را مورد بحث و بررسی قرار می‌دادند؛ مجمعی که به عنوان "توافقنامه مشورتی دریایی نظامی" شناخته می‌شود و از سال ۱۹۹۸ فعال بود.

پکن این کانال ارتباطی را بین پنتاگون و ارتش خود که "گفت‌وگوهای هماهنگ کننده سیاستگذاری دفاعی" بود و برای تقویت همکاری و گفت‌وگو برای مدیریت بحران به کار می‌رفت، تعلیق کرد.

"ژان آکوئیلینو"، فرماندهی هند-اقیانوسیه آمریکا اخیرا گفته بود، دو سال و نیم به دنبال گفت‌وگو با همتایان چینی خود بوده بدون آنکه حتی یکی از درخواست‌هایش را بپذیرند.

پنتاگون در جدیدترین گزارش سالانه خود درباره ارتش چین اعلام کرد، فقدان ارتباط باعث افزایش خطر سوانح یا محاسبه اشتباه و بروز بحران یا درگیری می‌شود.

مقام‌های آمریکایی امیدوارند که تغییر رویکرد شی جینپینگ، رئیس جمهوری چین برای مشارکت مجدد در سیاستگذاری‌های دیپلماسی و اقتصادی می‌تواند به پیشرفت در فضای نظامی منجر شود.

نگرانی از افزایش تنش نظامی چین و آمریکا در دریای چین جنوبی
جنگنده چینی

روز پنجشنبه وانگ یی، وزیر خارجه چین وارد واشنگتن شد تا با آنتونی بلینکن، همتای آمریکایی خود صحبت کند تا شاید راهی به سوی دیدار روسای جمهوری آمریکا و چین در نوامبر فراهم شود.

مقام‌های دولت بایدن می‌گویند، بلینکن مساله اقدامات نظامی چین در دریای چین شرقی را که دولت واشنگتن آن را تحریک آمیز می‌داند، با وزیر خارجه چین مطرح کرده است.

در این میان، پنتاگون نیز اعلام کرد که قصد دارد تا "سینتیا کاراس"، مدیر امور چین، تایوان و مغولستان در وزارت دفاع را برای کنفرانس سالانه امنیتی به پکن اعزام کند که در روزهای آتی برگزار خواهد شد.

وزارت دفاع آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد: پنتاگون این فرصت را برای مشارکت و همکاری با نمایندگان ارتش آزادی بخش خلق چین در این کنفرانس امنیتی سالانه با هدف تضمین بازگشایی خطوط ارتباطی قابل قبول، تضمین کانال‌های ارتباطی بحران، کاهش خطر عملیاتی و استراتژیک و همچنین اجتناب از تفسیرهای غلط مغتنم می‌داند.

نگرانی از افزایش تنش نظامی چین و آمریکا در دریای چین جنوبی
شی جینپینگ

"چاد اسپراگیا" که در نشست ۲۰۱۹ چین شرکت کرده بود و در آن زمان معاون دستیار وزیر دفاع آمریکا در امور چین بود، گفت: با همتایان خود از جمله وی ونگه، وزیر دفاع وقت چین دیدار کرده بودم.

وی ادامه داد، پکن هنوز هم به دنبال ایجاد مجدد روابط حتی در صورت نبود وزیر دفاع است. برکناری لی شانگفو از پست خود که توسط دولت پکن و بدون هیچ توضیحی اتفاق افتاد، تایید شده است.

اگر دولت چین یک جانشین را برای سمت وزارت دفاع این کشور در زمان مقرر اعلام کند، وزیر جدید شاید فرصت داشته باشد تا با لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا در نشست منطقه‌ای وزرای دفاع در نوامبر که در جاکارتا، اندونزی برگزار می‌شود، دیدار کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha