• شنبه / ۶ آبان ۱۴۰۲ / ۱۳:۴۳
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402080604151
  • خبرنگار : 50107

یک مسئول خبر داد

کسر سرمایه ۹۱ میلیاردی دولت در صندوق حمایت از توسعه سرمایه‌گذاری بخش کشاورزی خراسان رضوی

کسر سرمایه ۹۱ میلیاردی دولت در صندوق حمایت از توسعه سرمایه‌گذاری بخش کشاورزی خراسان رضوی

ایسنا/خراسان رضوی مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه سرمایه‌گذاری بخش کشاورزی خراسان رضوی گفت: این صندوق در حال حاضر ۲۷۷ میلیارد تومان سرمایه دارد که سهم دولت ۸۹ و بخش خصوصی ۱۸۸.۳ میلیارد تومان است. اگر نتوانیم سرمایه بخش دولتی را تامین کنیم، انگیزه‌ای برای بخش خصوصی جهت سرمایه‌گذاری نیست و در حال حاضر دولت ۹۱ میلیارد تومان کسر سرمایه دارد.

امروز، ۶ آبان‌ماه، در یکصدوهشتمین جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی که در محل اتاق بازرگانی برگزار شد، طرح موانع و مشکلات صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی در خصوص عدم تحقق تبصره ۳ بند ب اصلاحی ماده ۳۱ احکام دائمی در استان مورد بررسی قرار گرفت.

علی‌اکبر لبافی، رئیس دبیرخانه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی در این خصوص اظهار کرد: صندوق حمایت از توسعه سرمایه‌گذاری بخش کشاورزی از نگاه بخش خصوصی یکی از موثرترین صندوق‌ها است. در منابع صندوق ۴۹ درصد بخش دولتی و ۵۱ درصد بخش خصوصی سهم دارند، به موازاتی که سهم بخش دولتی افزایش پیدا می‌کند، سهم بخش خصوصی نیز افزایش پیدا می‌کند، اما اگر دولت سهم خود را تامین نکند، سهم بخش خصوصی نیز قابل جذب نیست. در حال حاضر در استان سهم بخش دولتی تامین نمی‌شود و عقب‌افتادگی دارد.

در ادامه حمیدرضا رضوی خبیر، مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه سرمایه‌گذاری بخش کشاورزی خراسان رضوی عنوان کرد: بخش کشاورزی همیشه از کمبود سرمایه و سرمایه‌گذاری رنج برده است. اهمیت سرمایه‌گذاری و نظام تامین مالی در بخش کشاورزی با توجه به محدودیت‌های اقلیم و انرژی و ریسک‌های مرتبط وجود داشته، بنابراین سیاست‌گذاران صندوقی را تشکیل دادند که بخش خصوصی در کنار دولت بتواند تامین مالی و تسهیلات ارزان‌قیمت تزریق کند.

وی بیان کرد: صندوق استان در سال ۸۸ تشکیل شد. این صندوق در حال حاضر ۲۷۷ میلیارد تومان سرمایه دارد که سهم دولت ۸۹ و بخش خصوصی ۱۸۸.۳ میلیارد تومان است. در این مدت ۱۴ هزار میلیارد تومان تسهیلات ارزان‌قیمت داده شده که موجب شده ۱۹۴ میلیارد تومان هزینه تمام شده مالی کاهش پیدا کند. تشکل‌های هر بخش صرفا براساس یک نظام برنامه‌ریزی شده می‌توانند در این صندوق سرمایه‌گذاری کنند، در مرحله اول ۴۰۰ میلیارد تومان پیش‌بینی شده که دولت باید ۱۹۶ میلیارد و بخش خصوصی ۲۰۴ میلیارد تومان داشته باشد.

رضوی افزود: در حال حاضر بخش خصوصی ۹۲ درصد اما بخش دولتی ۴۵ درصد سهم خود را تامین کرده که باعث شده بخش خصوصی نتواند سرمایه‌گذاری بیشتری کند. از ۹۹۵ هزار میلیارد ارزش تولید ناخالص استان، اگر قرار باشد صندوقی تاثیرگذار باشد باید حداقل بین یک تا ۱.۵ همت نقدینگی داشته باشد. دولت برای تامین سرمایه خود قوانین مرتبطی داشته که در این راستا شورای برنامه‌ریزی استان مجاز بوده از محل تملک دارایی‌ها حداکثر ۵ درصد به افزایش سرمایه صندوق اضافه کند.

مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه سرمایه‌گذاری بخش کشاورزی خراسان رضوی ادامه داد: از ۴۰۷ میلیارد تومان سهم کشور، سهم استان ۰.۲۸ درصد با یک میلیارد و ‌۱۵۷ میلیون تومان بوده است. اگر به کریدور شرق نگاه کنیم، ۰.۲۴ درصد مربوط به هفت استان شرقی کشور بوده که ۹۶ میلیارد و ۶۰۰ میلیون جذب سرمایه از محل بند ب انجام شده و سهم استان بالغ بر ۱.۱ درصد است.

وی بیان کرد: اگر نتوانیم سرمایه بخش دولتی را تامین کنیم، انگیزه‌ای برای بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری نیست. در ۱۰ ماه گذشته ‌که بانک‌ها سیاست انقباضی داشتند، صندوق بخشی از نیاز مالی تشکل‌های بخش را تامین کرده است. از سازمان برنامه‌ریزی نیز درخواست داریم که پای کار بیاید. در حال حاضر دولت ۹۱ میلیارد تومان کسر سرمایه دارد.

غلامرضا قنبری، رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی در بخش دیگری از این جلسه اظهار کرد: برای این موضوع یک مسیر مولدسازی است که وزارت جهاد کشاورزی از رئیس‌جمهور دستور گرفت که در زمینه مولدسازی مستقل عمل کند. ما این موارد را به تهران معرفی کردیم و منتظر جواب هستیم. مسیر دیگر این است که استان از تمام دارایی‌ها تا سقف ۵ درصد به افزایش سرمایه صندوق کمک کند.

تسری بهره‌مندی معافیت‌های مالیاتی پارک علم و فناوری به پارک فاوا در استان دستور کار دیگر جلسه بود.

محمدرضا خلیلی رئیس شعبه مشهد پارک فاوا در این خصوص اظهار کرد: پارک علم و فناوری معافیت مالیاتی دارد، اما به دلیل مشکل فضا در مشهد، یک مرکز در سجاد و ۶ مرکز دانش‌بنیانی و رشد در شهرستان‌های استان از جمله شعبه پارک فاوا از معافیت مالیاتی برخوردار نیستند. دو سال است که پرونده مالیاتی شرکت‌های ما در دستور کار امور مالیاتی استان قرار دارد که فشار آوردند و می‌خواهند این شرکت‌ها را جزو مودیان متخلف معرفی کنند.

در ادامه شاکررضا مریدی، مدیرکل امور مالیاتی خراسان رضوی اظهار کرد: هفته گذشته جلسه‌ای داشتیم که پارک علوم و فناوری در زمینه مالیات دغدغه‌مند بودند، دستور دادم کلیه پرونده‌ها در هر مرحله‌ای که هست متوقف شود تا بعد از پیگیری مکاتبات به نتیجه برسیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha