• پنجشنبه / ۴ آبان ۱۴۰۲ / ۱۲:۴۹
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1402080402992
  • خبرنگار : 50176

بانویی که با دفاع از ولایت و امامت جریان تاریخ را عوض کرد

بانویی که با دفاع از ولایت و امامت جریان تاریخ را عوض کرد

ایسنا/لرستان رئیس شورای هیئت‌های مذهبی استان لرستان گفت: حضرت معصومه(س) از جمله زنانی است که حیا، عفت، صبر، شکیبایی، علم و عمل را توأمان در زندگی شریفشان نمایان کردند.

حجت‌الاسلام روح‌الدین دریکوند در گفت‌وگو با ایسنا با عرض تسلیت به مناسبت رحلت حضرت فاطمه معصومه(س)، بیان کرد: با توجه به آنچه در منابع اشاره شده، حضرت معصومه(س) با نام اصلی فاطمه، دختر امام موسی‎کاظم(ع) شناخته شده و گفته‌اند در میان فرزندان امام کاظم(ع)، پس از امام رضا(ع) کسی هم‌پای معصومه نیست.

وی با بیان اینکه این بانوی بزرگوار اسلام متصل به مقام امامت و ولایت است، وی خواهر امام، عمه امام و دختر امام است و مقام و منزلت حضرت معصومه(س) در این است که وی تبعیت از ولایت داشته است، افزود: ولادت حضرت معصومه(س) در روز اول ذیقعده سال ۱۷۳ هجری قمری در مدینه منوره واقع شده است.

این کارشناس مذهبی با بیان اینکه القاب ایشان «معصومه»، «کریمه اهل‌بیت»، «ستّی» و «فاطمه کبری» است و پدرش حضرت موسی بن جعفر(ع) و مادرش نجمه خاتون مادر حضرت رضا(ع) است، افزود: طبق حدیثی امام رضا(ع) از او با نام «معصومه» یاد کرده و فرموده است: «مَنْ زَارَ الْمَعصُومَةَ بِقُمْ کَمَنْ زَارَنی؛ کسی که معصومه را در قم زیارت بکند مانند آن است که مرا زیارت کرده است».

دریکوند با بیان اینکه مقام حضرت فاطمه معصومه(س) مقام والایی است و علت اینکه حضرت(س) را لقب معصومه داده‌اند به‌خاطر این است که وی مقام عصمت را دارا بوده است، اضافه کرد: در زیارت‌نامه‌ این حضرت به جایگاه، عظمت و شأن حضرت فاطمه معصومه(س) اشاره شده است که نخستین شأن این حضرت که در زیارت‌نامه‌ ایشان آمده است، شفاعت است.

این کارشناس مذهبی با بیان اینکه برخورداری از شأن شفاعت حضرت معصومه(س) نشانه محبوبیت و خشنودی خدا از ایشان است، اظهار کرد: حضرت(س) شخصیتی است که خدا از او راضی و او نیز از خداوند راضی است.

رئیس شورای هیئت‌های مذهبی لرستان با بیان اینکه شأن دیگر حضرت معصومه(س) که در زیارت‌نامه ایشان به آن اشاره شده مقام عصمت است، گفت: شأن عصمت بیانگر این موضوع است که قول، فعل و عمل حضرت(س) برای ما حجت شرعی است و حجت بودن رفتار حضرت ریشه در عصمت دارد.

وی به شأن کرامت حضرت(س) اشاره کرد و افزود: کرامت نشانه برخورداری از اصالت و جایگاه اجتماعی این حضرت است و اقتضای اهل‌بیت(ع) این است که هیچ‌کس از در خانه‌شان ناامید برنمی‌گردد.

دریکوند با بیان اینکه حضرت معصومه(س) در سال ۲۰۱ قمری به درخواست برادرش امام رضا(ع) و برای دیدار او از مدینه راهی ایران شد، اما در راه بیمار شد و به درخواست اهالی قم به آن شهر رفت و در خانه شخصی به نام موسی بن خزرج اشعری ساکن شد و پس از ۱۷ روز درگذشت، گفت: یکی از ویژگی‌های شخصیتی حضرت معصومه(س) ولایت‌مداری و معرفت به امام زمان خود یعنی حضرت امام رضا(ع) است.

دریکوند با بیان اینکه مرتبه آن حضرت تا جایی است که هر کس مرقد ایشان را با معرفت زیارت کند پاداشش بهشت است و به‌واسطه ایشان شیعیان اهل‌بیت(ع) در آخرت مورد شفاعت قرار می‌گیرند، اضافه کرد: درک معرفت و امام‌شناسی حضرت فاطمه معصومه(س) نسبت به امامت برادر بزرگوار خود به رابطه خواهر و برادری باز نمی‌گردد بلکه آن حضرت با علم و بصیرت می‌دانست که حضرت امام رضا(ع)، عالم آل‌محمد(ص) است.

رئیس شورای هیئت‌های مذهبی لرستان با اشاره به ابعاد شخصیتی حضرت معصومه(س) و اینکه این بانوی بزرگ در راه یاری از ولایت و امام خویش از هیچ گوششی فروگذار نکرد، افزود: ضرورت دارد دختران و بانوان از این بانوی بزرگوار اسلام الگوگیری کنند و همواره مدافع ولایت و امامت باشند.

این کارشناس مذهبی حضرت معصومه(س) را آیینه عفت و پاکدامنی دانست و ادامه داد: حضرت فاطمه معصومه(س) از جمله زنانی است که حیا، عفت، صبر، شکیبایی، علم  و عمل را توأمان در زندگی شریفشان نمایان نمودند و ایشان بعد از حضرت فاطمه‌زهرا(س) و حضرت زینب(س) شخصیتی بی‎نهایت، قابل اهمیت و وجودش محور همه خوبی‎هاست.

دریکوند با بیان اینکه حضرت معصومه(س) یک جریان تاریخ‌ساز هستند که توانستند با دفاع از ولایت و امامت جریان تاریخ را عوض و شهیده راه ولایت شوند، اظهار کرد: وجود آستان مقدس حضرت معصومه(س) در قم یک ظرفیت ویژه است که باید از این ظرفیت ویژه و آثار و برکات شخصیت این بانوی بزرگ برای تربیت نسل مؤمن و مجاهد بهره گرفت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha