غلامرضا حسن پور، در نشست مشترک هماندیشی هیأتهای اندیشهورز سازمان بسیج اصناف، بازاریان و فعالان اقتصادی کشور و هیأت نمایندگان اتاق اصناف ایران که امروز، ۳ آبان ماه برگزار شد، به تشریح برنامههای اولویتدار این نشست دو روزه پرداخت و اظهار کرد: نخستین برنامه توانمندسازی واحدهای صنفی تولیدی در امر صادرات است. ۶۰۰ واحد تولیدی صنفی داریم که در فروش مشکل دارند و یا تولیدشان استاندارد نیست، با شناسایی این واحدها و توانمندسازی، امیدواریم آنها را به بازار وصل کنیم.
وی با اشاره به نمایشگاه بغداد به عنوان یکی از اقداماتی که عملی شده است، عنوان کرد: ما با کشور عراق طولانیترین مرز را داریم. علیرغم تصور ما، عراق کشوری ثروتمند بوده و بودجه آن ۱.۵ برابر کشور ما است. بودجه ۱۵۶ میلیارد دلاری این کشور نشان از این موضوع است. در بغداد مجموعهای را تدارک دیدهایم که در آن واحدهای تولید صنفی بتوانند اجناسشان را عرضه کنند.
حسنپور با بیان اینکه هزینه شرکت در نمایشگاه چند روزه در بغداد حدود ۵ هزار دلار است، تصریح کرد: در این طرح که در حال حاضر ۱۵۰ غرفه آن آماده شده است، مکانی به مدت یک سال در اختیار تولیدکننده صنفی به مبلغ ۷۰۰۰ دلار قرار میگیرد. اگر بتوانیم در بغداد جای پای خودمان را باز کنیم، قطعاٌ در سایر کشورها نیز این اتفاق میافتد. بدین ترتیب این کار به عنوان قدمی در کارنامه اتاق اصناف برای واحدهای تولید صنفی ثبت خواهد شد.
رئیس سازمان بسیج اصناف، بازاریان و فعالان اقتصادی با بیان اینکه حمایت از شرکتهای دانشبنیان اولویت دیگر است، خاطرنشان کرد: فردا با حضور شقایق حقجوی جوانمرد، سرپرست مرکز توسعه فناوریهای راهبردی، تفاهمنامهای امضا خواهیم کرد تا به داد جوانانی برسیم که از دانشگاه فارغ التحصیل شدهاند و میخواهند وارد بازار کار شوند، اما نمیتوانند. باید این جوانان را به تولیدکنندگان اصناف وصل کرد و شما با شرکت در سرمایهگذاری در تولید محصول مانع از فرار مغزها شوید. نمونههایی از تجارب موفق در زمینه حمایت از شرکتهای دانش بنیان و موضوع فروششان را در سالهای گذشته داشتهایم و این موضوع یکی از اولویتهای ماست.
وی تصریح کرد: توسعه گروههای جهادی تخصصی فنی از دیگر دستاوردهای بسیج اصناف در تمامی استانهای کشور است. حدود ۶۰۰ هزار گروه جهادی در روستاها و حاشیه شهرها حضور دارند و نیازهای فنی مردم را یادداشت میکنند و در پایان هفته با تأمین هزینه توسط کسبه به آن منطقه میروند و شروع به تعمیر و اصلاح موارد ذکر شده میکنند. این کار صدقه جاری صاحبان اصناف است که باید گسترش یابد.
حسن پور با اشاره به گسترش فقه بازار و برگزاری دورههای مربیان فقه بازار توسط اساتید این حوزه بیان کرد: ۵۰۰ مربی فقه در خدمت اصناف حضور دارند، امید است بتوانیم با دعوت از هیئت رئیسه اتاقهای اصناف در قم یک دوره چند روزه برگزار و کلاسهای جذابی تدارک ببینیم.
لازم به ذکر است در انتهای این نشست، تفاهمنامه "فقه بازار" بین رییس سازمان بسیج اصناف کشور و رییس اتاق اصناف ایران به امضا رسید. طبق این تفاهمنامه آموزش صاحبان کسبوکار که به واسطه شرایط خاص همهگیری بیماری کرونا مدتی به صورت مجازی برگزار شد، مجددا به صورت حضوری از سر گرفته خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات